Testi problémák, lányoknak

#Testi problémák #lányoknak

496 db cikk a témában

Karikás szem: mi van a háttérben?
#szem
2021.05.20.

Karikás szem: mi van a háttérben?

A szem körüli bőr igen vékony és érzékeny a testben zajló anyagcsere változásokra, így elég hamar jelzi, ha nincs valami rendben. Mi mindent jelezhet?

Fehérfolyás, hüvelyváladék: mikor normális?
#folyás
2021.05.18.

Fehérfolyás, hüvelyváladék: mikor normális?

Minden lány aggódva néz a bugyijára, amikor életében először valami fura, fehér váladékot talál rajta. Te is ebben a cipőben jársz? Ne aggódj, teljesen normális jelenségről van szó!

#csuklás
2021.05.12.

Mi szünteti meg a csuklást?

A rekeszizom akaratlan összehúzódása miatt kialakuló csuklás kellemetlen tünet lehet. Alapvetően nagyon ritkán van kóros eltérés a hátterében, ezt főleg gyakori és ismétlődő csuklás esetén érdemes háziorvosunknál először vizsgáltatni.

#fogamzásgátló
2021.05.10.

Fogamzásgátlók megfelelő tárolása

Tudtad, hogy a különböző fogamzásgátlók tárolása befolyásolhatja a hatékonyságukat? Akármelyik módszert válaszd is, érdemes megfontolnod a helyes tárolás körülményeit.

#kontaktlencse
2021.05.08.

A kontaktlencse használat alapjai - Miből van a kontaktlencse?

A kontaktlencse egy kiváló megoldás szinte bárkinek, aki látása javítására szorul, és nem akar szemüveget viselni egész nap. A kontaktlencsék manapság népszerűbbek, mint valaha. Az amerikai járványvédelmi- és megelőzési-központ kutatásai szerint, megközelítőleg 40,9 millió felnőtt visel kontaktlencsét, ami az amerikai nagykorú népesség 17%-a. Emellett egyre több fiatal választja a lencsék viselését szemüveg helyett.

#seb
2021.04.30.

A sebgyógyulás folyamata

Elég egy éles kés, egy ügyetlen mozdulat vagy egy elesés - és már meg is van a baj: a bőröd folytonossága megszakad, seb keletkezik. Az apróbb horzsolásoknak, sebeknek sokszor nem is tulajdonítasz különösebb jelentőséget, pedig ezek is okozhatnak a kellemetlenségen kívül nagyobb problémát is, ha elfertőződnek.

#izom
2021.02.13.

Tudtad, hogy miért fáj annyira a kamaszok izomzata?

Ha rátaláltál erre az írásra az interneten, akkor bizonyára aggasztanak a testedben lezajló változások. A kamaszkor során mindenkinek hasonlóan zavaró „tünetek” jelentkeznek a bőrén, a testalkatán, a végtagjain. A legtöbb esetben ezek természetes folyamatok, csak ritkán utalnak kóros elváltozásra. Persze attól függetlenül, hogy tudatában vagy, miért történik veled mindez, még érezheted úgy, hogy „ciki”. (x)

#hajápolás
2021.01.25.

Hogyan lehet ragyogó hajad télen is?

A szél, a csapadékos, száraz időjárás és a környezeti allergének megnehezítik a téli hajápolást, de szerencsére néhány tipp betartásával megőrizhetjük hajunk tökéletességét a hideg évszakban is.

#szőrtelenítés
2021.01.19.

Egyiptomi szőrtelenítés

A nem kívánt szőr eltávolítása cukros pasztával már 2000 éve létezik. Az ókori Egyiptomban és a Közel-Keleten (Perzsia) azt hitték, hogy a szőrtelen test a fiatalságot, a szépséget és a tisztaságot tükrözi.

#tél
2020.12.13.

Téli kéz- és lábápolás

Télen a kezünk sokkal jobban ki van téve az időjárás okozta viszontagságoknak, mint más évszakokban. A hideg szél és a fagy jócskán próbára teszi a kézfejünket. Ám a fűtött szoba sem tesz jót neki, ugyanis a szoba levegője szárazzá válik, így bőrünk intenzívebb vízleadásra kényszerül. Azonban nemcsak a vízleadás okoz problémát, hanem a zsírutánpótlás is, amely ebben az időszakban jellemzően lelassul.

#vese
2020.12.07.

Hogyan védd a vesédet?

A vesék a hasi szervektől, és a hátizmoktól védve rejtőzködnek az emberi szervezetben, és méregtelenítik a szervezetünket. Hiányukban a méreganyagok felhalmozódnak, ezért is fontos, hogy megelőzzük a megbetegedését.

#tetkó
2020.11.18.

Mit árul el rólad a tetkód?

A tetoválások manapság népszerűbbek, mint valaha. Az emberek társadalmi hovatartozástól és foglalkozástól függetlenül varratnak magukra tetoválásokat. Ám lehetséges, hogy a tetoválásod teljesen mást fejez ki a külvilág számára, mint amit te üzenni szeretnél vele.

#száj
2020.10.14.

Hogyan tisztítsd hatékonyan a fogaidat?

A fogak tisztán tartására mára hatalmas iparág épült, amely számtalan terméket kíván eladni a vásárlóknak. A fogorvosok nagy része szerint azonban megfelelő technikával és alapossággal egy hagyományos fogkefével is tökéletesen rendben tarthatóak a fogak. Dr. Benkő Krisztina, fogorvos segít eloszlatni a tévhiteket.

#fogszabályozás
2020.10.09.

Ezek a legtrendibb fogszabályzók a fiatalok körében

Manapság egyre több tizenévesnek van fogszabályozója. Ez nemcsak annak köszönhető, hogy a készülékek árai jelentősen csökkentek az utóbbi időkben, hanem annak is, hogy a modern technológiának köszönhetően a fogszabályozás ma már egy esztétikus és minimális fájdalommal járó kezelés sorozat, amelynek eredménye a tökéletes mosoly. (x)