#Drog, cigi, alkohol #dohányzás

110 db cikk a témában

10 tipp, hogy cigi nélkül is megbirkózz az érzelmeiddel
#cigi
2022.06.20.

10 tipp, hogy cigi nélkül is megbirkózz az érzelmeiddel

Habár lehet, hogy jobban vagy megkönnyebbülten érzed magad abban a pillanatban, mikor rágyújtasz, hidd el, a cigi nem igazán segít. Mindössze becsapja az érzékeidet, mert abban a pár percben, amikor cigizel, kikapcsolódsz. A valóság az, hogy nem a dohányzástól érzed magad jobban! Összeszedtük a legjobb tippeket arra, hogyan birkózhatsz meg az érzelmeiddel cigi nélkül is!

Dohányzás: miért alakul ki a függőség?
#dohányzás
2022.05.19.

Dohányzás: miért alakul ki a függőség?

Az emberek évszázadokon keresztül rágták és szívták a dohányt, ami a nicotiana tabacum, ismertebb nevén a dohány növény szárított leveléből készül. Minden dohánytermék tartalmaz nikotint, amelynek rendszeres fogyasztása függőséget okoz, leszokni róla igen nehéz.

Dohányzás és fejfájás
#dohányzás
2022.05.13.

Dohányzás és fejfájás

Cigaretták, szivarok és dohányok akár szívása, akár belégzése okozhat fejfájást mind az aktív, mind a passzív dohányosok körében.

10 ok, hogy abbahagyd a dohányzást
#dohányzás
2022.05.09.

10 ok, hogy abbahagyd a dohányzást

Valószínűleg tudod, hogy a cigaretta komoly egészségkárosító hatással bír. Szívproblémákat, stroke-ot, rákot, krónikus hörghurutot és még számos más komoly, gyakran halálos kimenetelű betegséget okoz.

A mentolos cigi ártalmasabb?
#dohány
2022.04.30.

A mentolos cigi ártalmasabb?

Most egy régóta feszegetett kérdésre próbálunk meg választ adni. Vajon a mentolos vagy a hagyományos cigi az ártalmasabb?

Letettem a cigit, mégis rágyújtottam. Mi legyen?
#cigi
2022.04.14.

Letettem a cigit, mégis rágyújtottam. Mi legyen?

Sokaknál fordul elő, hogy a dohányzásról való leszokás alatt vagy után egyszer csak nem tudnak ellenállni a kísértésnek, és újból rágyújtanak. Ám ez szerencsére nem azt jelenti, hogy visszaszoktak! Ha te is közéjük tartozol, ne keseredj el, csak arra vigyázz, hogy legközelebb ne bukj el! A kulcs az, hogy tanulsz abból, mit rontottál el az előző alkalommal, így legközelebb sikerrel fogsz tudni nemet mondani a kísértésre!

#cigi
2022.04.05.

7 dolog, ami kiváltja a cigi utáni vágyat

Sok olyan teljesen hétköznapi tevékenység van, amely felkeltheti bennünk a dohányzás iránt vágyat. Ha tudod, hogyan kezeld ezeket a helyzeteket, könnyebben fogsz tudni ellenállni, és egyszerűbb dolgod lesz a leszokással.

#dohányzás
2022.04.02.

Hogyan szokj le a cigiről?

A dohányosoktól gyakran halljuk, hogy „Ne azt mondd, miért szokjak le, hanem azt, hogy hogyan!” Valójában egyetlen tökéletes mód sincsen a leszokásra, ám pár tippünk segítségével megkönnyítheted a folyamatot.

#cigi
2022.03.16.

5 tipp a leszokás első napjaira

Gratulálunk a döntésedhez, miszerint leszoksz. Az első nap cigaretta nélkül nehéz, de ha van terved, akkor könnyebb lesz! Ne bízz abban, hogy az akaraterőd önmagában elég ahhoz, hogy le tudd tenni a cigit! Készülj fel, így magabiztos lehetsz afelől, hogy képes vagy leszokni!

#csuklás
2022.03.11.

Dohányzás és csuklás - Van összefüggés?

A dohányzás káros az egészségre - súlyos betegségeket és függőséget okozhat! - hangzik az intelem, de Te ennek ellenére mégis azon az úton haladsz, hogy “rekreációs drogfogyasztóvá” válj.

#dohányzás
2022.03.04.

Befolyásolja-e a dohányzás a fogamzásgátlók hatását?

Fogamzásgátló tablettát szedek 3 hónapja és nem sokkal előtte elkezdtem dohányozni. Tudnom kell, hogy a dohányzás leállítja-e a fogamzásgátló tabletta hatását vagy csökkenti-e. Abba akarom hagyni a cigizést, de majd csak később. Éppen ezért szeretném megtudni, hogy a dohányzásom megnövelheti-e annak az esélyét, hogy teherbe essek azzal, hogy rövidzárlatot okoz a tablettánál. - Válogatás a szakértő válaszol rovatunkból.

#dohányzás
2022.02.16.

A dohányzás levezeti a stresszt?

A dohányzásról való leszokás pozitív hatásai – kevesebb egészségügyi probléma, kisebb esély rák kialakulására, boldogabb, tisztább környezet stb. – ma már mindenki számára köztudottak. De sajnos dohányosok milliói képesek újra rágyújtani, csak azért, mert stresszhelyzetbe kerültek, és szeretnének megnyugodni.

#dohányzás
2022.02.05.

A dohányzás elősegíti a kopaszodást és az őszülést

Tudósok már régóta gyanítják, hogy a dohányzás összefüggésben áll a kopaszodással és a korai őszüléssel. A kapcsolatot nagyrészt a füstben található mérgeknek tulajdonították, melyek a hajhagymákat és a hormonokat károsítják.

7 megdöbbentő tény a cigarettázásról
#cigaretta
2022.02.05.

7 megdöbbentő tény a cigarettázásról

A cigarettázás egészségtelen szokás a dohányzónak, illetve a környezetében élőknek is. Számos tényt ismerünk már a cigaretta káros hatásairól, ám van néhány tény, amelyek kevésbé ismertek. Íme, 7 olyan adat, amelyet talán te sem tudtál eddig.

Mi történik az utolsó szál cigaretta elszívása után?
#cigi
2022.01.25.

Mi történik az utolsó szál cigaretta elszívása után?

Nagy elhatározásra jutottál, ha úgy döntöttél, leteszed a cigarettát. Talán nem is gondolnád, de a szervezeted már 20 perc múlva pozitívan reagál a füstmentességre. Lássuk, mi történik, ha nem gyújtasz rá ezentúl.