#Suli, munka #suli

417 db cikk a témában

5 módszer arra, hogy leküzd a vizsga előtti stresszt
#stressz
2022.05.11.

5 módszer arra, hogy leküzd a vizsga előtti stresszt

A vizsgára készülés nem poén! Sőt, lehet nagyon problémás is. Néha az, ha nyomás alá kerül az ember, ösztönző lehet, de előbb vagy utóbb ez a nyomás elkezd stresszé alakulni, és így rossz dolgokat fog eredményezni. Íme, az 5 leggyakoribb stresszforrás és mindegyikre 1-1 megoldás.

Kisokos osztálykirándulásra
#osztálykirándulás
2022.05.10.

Kisokos osztálykirándulásra

Közelednek az év végi osztálykirándulások. A kirándulásra, a szünidős barangolásokra, kempingezésre időben fel kell készülni. Ha már tudjuk a programot, keressük fel háziorvosunkat, és kérjük tanácsát, milyen védőoltásokra lehet szükségünk.

Javítsak az év végi jegyeimen?
#középiskola
2022.05.06.

Javítsak az év végi jegyeimen?

Reggel még ki sem nyitottad a szemed, de már azon agyalsz, hogy mi vár rád a suliban? Dolgozatok! Vajon felkészültél rá? Elég biztosan tudod az anyagot? Vagy inkább az ágyban maradnál?

Nyugi a suliban - természetes módszerekkel az iskolai stressz ellen
#stressz
2022.05.04.

Nyugi a suliban - természetes módszerekkel az iskolai stressz ellen

Azt mondják, hogy a stressz az élet sava-borsa, ennek ellenére néha túl sok jut a “fűszerezettségből” a te életedbe is. Minden nagyon kiszámíthatatlan, hatalmasak a követelmények, szorítanak a határidők, óriási a felelősség, konfliktusokkal teli a kortársaiddal (vagy tanáraiddal, szüleiddel) való kapcsolatod - csak néhány az iskolai stresszforrások közül, amelyeknek már a hallatán is azonnal összeszorul a gyomrod.

Hogyan maradj nyugodt és magabiztos dolgozatíráskor vagy vizsgán?
#vizsga
2022.05.01.

Hogyan maradj nyugodt és magabiztos dolgozatíráskor vagy vizsgán?

Egy fontos témazáró dolgozat vagy egy vizsga kifejezetten idegőrlő lehet és rengeteg stresszes pillanatot okozhat - a KamaszPanasz az alábbi tippekkel szeretne segíteni abban, hogy nyugodtan és magabiztosan vághass neki a különböző vizsgahelyzeteknek!

Lányok Napja 2022: Legyél te is Nokia TechLány!
#tech
2022.04.19.

Lányok Napja 2022: Legyél te is Nokia TechLány!

Érdekel, hogyan lehet befolyásolni a jövőt a technológia segítségével? Akkor a Lányok Napján irány a Nokia Skypark! Fedezd fel a finn telekommunikációs cég tech világának minden zeg-zugát! (x)

Tanulást elősegítő szerek
#tanul
2022.04.15.

Tanulást elősegítő szerek

Matekdoga, szintfelmérő, érettségi, felvételi, vizsgaidőszak. Ez csupán néhány példa azokra az igencsak stresszes napokra, melyek a serdülők felnőtté válásának rögös útját szegélyezik.

#fogalmazás
2022.04.06.

Hogyan írj ötös fogalmazást egyetlen este alatt?

Te is gyakran az utolsó pillanatra halogatod a dolgokat? Akkor biztos már neked is kellett egyetlen éjszaka alatt házi dolgozatot írnod. Ha azon kapod magad, hogy már este 10 óra van, pedig másnapra fogalmazást kell írnod, akkor ez a cikk neked szól!

#iskola
2022.04.01.

Hogyan osszam be az időmet?

Az iskola, a különórák és az egyéb találkozók torlódása nyomasztó lehet. Ám ha okosan osztod be az idődet, akkor sokkal rendszerezettebbek lehetnek a hétköznapjaid. Ígérjük, hogy pár tippünk követésével sokkal több szabadidődre tehetsz szert!

#kreativitás
2022.03.20.

12 tipp a kreativitásért

Lehet, hogy egy házi dolgozathoz, egy projekthez, vagy csak egy rajzhoz lenne szükséged kreativitásra. Bár sok tippet olvashatsz, melyek leírják például egy rajz elkészítéséhez szükséges lépéseket, ám ha csak ezeket követed, a munkád sablonos és erőltetett lehet. Hogyan lehetsz egyedi?

#tanulás
2022.03.11.

Pszichológiai trükkök a hatékonyabb tanuláshoz

Hogyan tanulhatnék hatékonyabban? Biztosan benned is felmerült már a kérdés. A helyes időbeosztásról és a tudatosságról már biztosan olvastál. És a pszichológiai vonatkozású ötleteket ismered már? Mutatunk néhányat.

#tanulás
2022.03.07.

7 tanulási tipp lusta diákoknak

Néha kifejezetten nagy kihívást jelent diáknak lenni, különösen akkor, amikor sok a dolgod, vagy amikor nincs hangulatod a tanuláshoz. Csak semmi aggodalom! Akad néhány trükk, amellyel könnyebbé teheted az életedet.

A pályaválasztás útvesztői
#pályaválasztás
2022.02.25.

A pályaválasztás útvesztői

Mi leszel, ha nagy leszel? - gondolom, már te sem először hallod életedben a nagy kérdést, amit a nagyszüleid, rokonaid, ismerőseid szegeznek neked minden adandó alkalommal. Ha csak egy vállrándítással válaszolsz, rosszallóan hümmögnek, ha konkrét dolgot említesz, akkor onnantól kezdve mindig ezt kérik rajtad számon. Hogy mi a jó válasz? Ki tudja…

#diszkalkulia
2022.02.18.

Nem megy a matek. Diszkalkuliám van?

Kilencedikes vagyok egy gimnáziumban. Világéletemben rossz voltam matekból. Egyszerűen hiába tanulom, járok korrepetálásra a suliba, és magántanárhoz is 6 éve, mégsem ragad meg bennem az anyag! Valamikor a számokat is nehezemre esik kiolvasni.