iskola
#Suli, munka

Hogyan szerezz barátokat egy új iskolában?

2023.09.23.
2 perces olvasási idő

Hogyan ismerj meg új embereket, és tegyél szert barátokra egy új iskolában, és hogyan alkalmazkodj az új környezethez? Van néhány jó ötletünk.

Fő a magabiztosság

Légy olyan magabiztos, amilyen csak tudsz, de kerüld a tolakodást vagy a fellengzést. Nincs semmi, ami jobban vonzaná az embereket, mint ha valaki biztos abban, hogy kicsoda, és meglehetősen pozitív hozzáállása van az élethez és másokhoz is.

Mosolyogj és nevess

Idiótán hangzik, de tényleg működik. Teremts szemkontaktust másokkal, mosolyogj rájuk, ha rád néznek, és nevess, ha valami vicceset vagy szórakoztatót mondanak neked. Így könnyen kezdeményezhetsz beszélgetést, és barátságosnak, elérhetőnek tűnsz majd.

Szervezz közös programot

Hívj meg másokat, hogy csináljatok együtt valamit. Sok esetben neked kell megtenned az első lépést, Szerezz barátokathogy lehetséges barátokra tegyél szert. Kérj meg néhány embert, hogy hadd ülj oda közéjük a menzán, kérj vagy adj kölcsön egy füzetlapot, kérj meg valakit, hogy legyen a röplabda partnered testnevelésen, te választasz. Ha már találtál néhány embert, akiket kedvelsz, kérd meg őket, hogy egyetek együtt, vagy csináljatok közös programot suli után.

Lépj be egy klubba

Csatlakozz néhány klubhoz vagy tevékenységhez. Egy új iskola, és egy új osztály nagyszerű lehetőséget kínál arra, hogy felfedezz néhány új érdeklődési kört. Próbálj ki egy új sportot az iskola sportcsapatában, vegyél fel egy új szakkört vagy csatlakozz a diákszövetséghez! Valójában garantált, hogy új emberekkel találkozol, akik hasonló érdeklődésűek, és szintén barátokat szereznének.

Legyen véleményed

Imádod a Fradit vagy a Pletykafészket? Érdeklődsz a hontalanok megsegítése, vagy az esőerdők iránt? Állj ki mellette, oszd meg a gondolataidat az osztályban, és mondd el a saját nézőpontodat. Kérdezz másokat, hogy mi a véleményük. Az emberek nemsokára megjegyeznek, beszélni akarnak majd veled, és még valószínűbb, hogy együtt akarnak majd lógni veled, hogy jobban megismerjenek.

Emlékezz az emberek nevére

Tegyél meg minden tőled telhetőt, hogy emlékezz mások nevére és érdeklődésére. Még fontosabb, hogy ne félj megkérdezni mások nevét. Mondj valami ilyet, hogy: Emlékszem, hogy valami nagyon érdekeset mondtál X dologról tegnap, és szerettem volna róla még beszélgetni, de új vagyok itt, és nem emlékszem még a nevedre.

Tippek, hogy jó kép alakuljon ki rólad

  • Biztasd egy kicsit magad, mielőtt új embereket közelítenél meg: Érdekes, egyedi ember vagy, aki nagyszerű barátokat talál majd.
  • Emelj ki olyan dolgokat, amelyekben hasonlítasz másokhoz! Nem lakik a szomszédságotokban a melletted ülő lány? A fiú, aki mindig melletted ül a buszon, nem ugyanazokat a zenéket hallgatja, mint te? Mutatkozz be, mondd, hogy új vagy és kérdezd őket magukról, és a dologról, amelyek közösek bennetek.
  • Ne legyél túl kemény magadhoz! Új barátságok kötése sok idő és energia. Próbálj meg természetes lenni, és légy türelmes! Ugyanakkor támaszkodj a családodra, és ha tudsz, a barátaidra a régi iskoládból, vagy a környékről, amíg be nem illeszkedsz az új iskoládba (és utána is, természetesen).
  • Legyél jó hallgatóság! Ha meg tudsz hallgatni másokat, az segíthet abban, hogy jobban kötődj emberekhez, megnyeri a bizalmukat és segíthet abban, hogy jobb barát legyél. És azt is mutatja, hogy nem csak saját magaddal foglalkozol.
  • Figyelj oda mások erősségeire, gyengeségeire és szükségleteire! Ne úgy szerezz barátokat, hogy a másik ember hibáit keresed. Ez nagy valószínűséggel később visszaüt majd. Sokkal jobban jársz, ha arra fókuszálsz, hogy miben jók mások, és találd meg a módját, hogy segíts kiegyensúlyozni a gyengeségeiket valami pozitív dologgal. Például, ideges egy osztálytársad a következő fizika dolgozat miatt? Ajánld fel, hogy tanulsz vele, vagy mondj el neki egy esetet, amikor ideges voltál egy dolgozat miatt, de jól sikerült (és, hogy neki is jól fog).

(KamaszPanasz - Sz.D.L., teenadvice.about.com)