Suli, munka, beilleszkedés

#Suli, munka #beilleszkedés

45 db cikk a témában

Nem mersz jelentkezni órán?
#órai aktivitás
2024.02.01.

Nem mersz jelentkezni órán?

Veled is többször megesett már, hogy tanórán kérdést tett fel a tanár, amire teljes bizonyossággal tudtad a választ…és mégsem jelentkeztél? Ezzel persze egy jó pontot vagy akár egy jó jegyet szalasztottál el, ami a suliban egyáltalán nem mindegy. Tedd fel magadnak a kérdést: csak azért nem teszed fel a kezedet, mert ijesztő?

Rád szálltak a többiek? Van megoldás!
#önbizalom
2023.11.09.

Rád szálltak a többiek? Van megoldás!

Úgy érzed, hogy az iskolai cikizések miatt egy bátortalan, visszahúzódó, szorongó tini lettél? Hogy ne férkőzhessen senki a közeledbe, láthatatlan és áthatolhatatlan falat vontál magad köré? Elkerülöd az embereket, és már ők is elkerülnek téged? Ideje változtatnod!

Mit csinálj, ha nem szereted a sulit?
#suli
2023.10.02.

Mit csinálj, ha nem szereted a sulit?

„Utálom az iskolát. Nem megyek vissza!” Érezted már valaha ezt az érzést? Szerintem igen, hisz nincs is olyan gyerek, aki ne érzett volna legalább egyszer hasonlót. Általában ez az állapot nem tart túl sokáig. De mi van akkor, ha te sokszor gondolkodsz így?

Klikkek és barátság- van különbség a kettő között?
#barátság
2023.09.29.

Klikkek és barátság- van különbség a kettő között?

Neked is kezd eleged lenni a klikkesedésből? A trükkökből? Abból, hogy ugyanúgy kell kinézned, mint a többieknek? Mégsem mersz változtatni az öltözködéseden, nehogy kiközösítsenek? Félsz, hogy csoporton kívül maradsz, és pikkelni fognak rád az osztálytársaid?

Így válj népszerűvé a középiskolában
#népszerűség
2023.09.12.

Így válj népszerűvé a középiskolában

Bár a tiniknek szóló filmekben legtöbbször a suli népszerű lányai sekélyesek és csak bántják a társaikat, a való életben nem mindig van ez így. Ha szeretnél népszerűbbé válni a suliban, egy rossz szót sem tudunk rá mondani, sőt, szeretnénk segíteni benne!

Beilleszkedés az egyetemre - Mire számíts?
#egyetemi beilleszkedés
2023.09.10.

Beilleszkedés az egyetemre - Mire számíts?

Az első félév elején még mindenki lelkes. Egyetemistaként, főiskolásként vígan telnek a napok. Nincs napi óralátogatási kötelezettség, minden házi feladat már a múlté, és majd minden másnapra jut egy buli. Ennyi lenne a középiskoláról egyetemre váltás lényege? - olvasható a felvi.hu-n.

7 motiváció iskolakezdéshez
#iskolakezdés
2023.09.03.

7 motiváció iskolakezdéshez

A suliba való visszatérés mindannyiunkból feszültséget és félelmeket vált ki. Teljesen normálisak ezek az érzések, amikor egy új iskolaév a kezdetét veszi. Különösen hasznos lehet elgondolkoznod azon, milyen változásokat akarsz véghez vinni a hozzáállásodban és magatartásodban ebben az évben. A legjobb az egészben, hogy ezeket a dolgokat össze lehet foglalni néhány pontban - mi ezt most megtettük neked!

Tanácsok friss kollégistáknak
#kollégium
2023.08.23.

Tanácsok friss kollégistáknak

Eljött az idő, hogy az újonnan felvételt nyert friss egyetemisták és főiskolások, akik messze laknak iskolájuktól, elfoglalják a helyüket a kollégiumokban. Ez sokakat izgalommal tölt el, viszont sokan félnek is az új környezettől, az új társaságtól. Számos dolog van viszont, amivel meg tudjuk könnyíteni a beilleszkedést.

Első nap a munkahelyen
#munka
2023.07.27.

Első nap a munkahelyen

Ha elsőre nem tetted a legjobb benyomást, a későbbiekben csak kínkeservesen lehet rajta változtatni. Az állítás a(z új) munkahelyen eltöltött első nap esetében hatványozottan igaz, ám a megfelelő ruházat, a nyitott hozzáállás és következő hét tanácsunk jól jöhet, ha a nyolc órát sikerrel akarod venni.

Segítség, pályakezdő vagyok!
#munka
2023.07.12.

Segítség, pályakezdő vagyok!

Sokszor sokat hallottunk már a lehetetlennek tűnő munkába állásról, de arról sosem esik szó, mi történik, ha sikerül… Munkát találni épp olyan nehéz, mint az első hónapokban beilleszkedni és kellőképpen megfelelni az elvárásoknak.

Elsőéves vagy? Ne gubózz be, ismerkedj!
#felvételi
2022.10.12.

Elsőéves vagy? Ne gubózz be, ismerkedj!

Nemrég elköszöntél a családodtól, a barátaidtól. Az első néhány hét biztosan nem könnyű, de ne hagyd, hogy a honvágy a kedvedet szegje! Ismerkedj és köss új barátságokat, meglátod, megéri nyitni a társaid felé.

9 tipp, hogy jól kezeld a honvágyat
#honvágy
2022.09.27.

9 tipp, hogy jól kezeld a honvágyat

Biztosan nagyon lelkes voltál, hogy egyetemre mész és elköltözhetsz otthonról, de teljesen természetes, ha érzel egy kis honvágyat. Van néhány remek módszer, amivel túljuthatsz ezen.

Iskolaváltás: mi vár rád ősztől?
#iskola
2022.08.26.

Iskolaváltás: mi vár rád ősztől?

Soha nem könnyű iskolát váltani, hiszen egyik oldalon ott van a régi, jól megszokott iskolánk, a barátok, az ismert tanárok, és maga a légkör, amelyet nem nagyon szeretnénk elhagyni, a másikon pedig egy teljes ismeretlenség, ami könnyen bizonytalanná tehet bennünket. Akármennyire is rossz érzés, de az iskolaváltás sokszor szükséges, és hidd el, nem feltétlenül annyira ijesztő, mint először hiszed.

A pályakezdők leggyakoribb hibái
#pályakezdő
2022.07.27.

A pályakezdők leggyakoribb hibái

„Félre az útból, jövööööööök!” Aki első munkanapján ezzel a mottóval áll hozzá a munkához, az üdvrivalgás helyett negatív visszajelzéseket fog kapni – főleg, ha pályakezdő…