Szülőknek, közösségi média

#Szülőknek #közösségi média

39 db cikk a témában

Kamaszkori bántalmazás
#bántalmazás
2024.02.20.

Kamaszkori bántalmazás

A bántalmazás főként az iskolában jellemző, de szembesülhetünk vele a munkahelyen is. Évről évre sok gyermeket bántalmaznak. Annak ellenére, hogy az iskolák és a hatóságok mindent elkövetnek azért, hogy ne történhessen meg ilyesmi, a bántalmazás továbbra is komoly gondokat okoz.

Internetes zaklatás, csúfolódás
#internet
2023.04.03.

Internetes zaklatás, csúfolódás

Csúfolódó, másokat megalázó lányok és fiúk mindig is voltak, ám most az internet egy teljesen új helyet ad nekik. Ahogy a „való életben”, úgy az online világban is szörnyű következményekkel járhat a csúfolódás.

#anorexia
2021.07.06.

Anorexia a családban

Miért alakulhat ki, milyen pszichés háttér áll az anorexia mögött? Milyen előnyei vannak egy ilyen szörnyű betegségnek?

#barát
2020.12.04.

A tinik titkai

A tiniknek rengeteg olyan titkuk van, amelyek meglepetésként hathatnak szüleik számára, ha tudomást szereznek róluk. Cikksorozatunkban ezekről a titkokról rántjuk le a leplet.

#kapcsolat
2020.10.05.

7 figyelmeztető jel, hogy a gyermeked egészségtelen kapcsolatban él

Lehet, hogy nem kedveled a lányt/fiút, akivel a gyermeked együtt jár – ezzel nincs is semmi gond, azonban ha azt veszed észre, hogy a kapcsolatuk egészségtelen, az már más téma. Egy egészségtelen kapcsolat számos következménnyel jár mind a tinik mentális és fizikai jólétére, mind a társasági életére, tanulmányaira nézve.

#szelfi
2019.07.11.

A tinik és a szelfik - amit a szülőknek tudnia kell

A szelfiket, azaz önarcképeket rengeteg tini osztja meg különböző közösségi oldalakon. Ártalmatlannak tűnhet, ám rengeteg probléma felmerül a szelfikkel kapcsolatban, amit minden szülőnek tudnia kell.

#testkép
2018.09.05.

5 dolog, amellyel tönkreteheted lányod testképét

Sok mai tizenéves küzd testképzavarral. Főleg a lányok vannak kitéve annak, hogy megutálják a saját testüket - leginkább a méretüket. Sajnos sok szülő is ront a lánya önképén anélkül, hogy tudna róla.

#szexting
2018.06.08.

Ne váljon pornósztárrá a csemetéd!

Bár gyermeked nem tűzte ki magának célul, hogy híressé váljon az interneten a meztelen képeivel, mégis megtörténhet vele, ha nem gondolkodik. Sok kamasz meztelenül vagy hiányos öltözetben pózol a webkamera vagy a telefon fényképezője előtt, majd az elkészült képet felrakja a Facebookra vagy bármely más közösségi oldalra.

#facebook
2018.05.07.

6 facebookos tipp szülőknek

A közösségi oldalakat látogató gyerekek 90 százalékának legalább egy facebookos profilja van. A gyermekek túlnyomó többsége használja a Facebookot nap mint nap, hogy kapcsolatban legyen másokkal, valamint azonnal megoszthassa élményeit a családdal, barátokkal.

#zaklatás
2017.10.29.

A fiatalok felét zaklatják a világhálón

Egy tanulmány szerint, amely a tinédzsereket és a fiatal felnőtteket kérdezte meg arról, hogy interneten keresztül zaklatták vagy terrorizálták már őket, a válaszadók több mint a fele azt mondta, hogy igen, történt már velük ilyen dolog.

#zaklatás
2016.03.11.

Honnan tudhatja, hogy a gyermekét zaklatják?

A fiatalok körében nem ritka jelenség a zaklatás és a kiközösítés. Rendszerint olyanokra telepednek rá a többiek, akik kicsit kilógnak a sorból, valamiben eltérnek az átlagostól, túlzottan félénkek vagy visszahúzódóak, ezért célpontjai lesznek másoknak.

#internetes zaklatás
2015.12.16.

5 stratégia az internetes zaklatás ellen

Régebben elég egyszerű formában történt a zaklatás, a piszkálódás. Egy vagy több gyerek kiszemelt valakit, és rendszerint agresszív fellépéssel, fenyegetéssel próbálták megfélemlíteni a másikat - vagy azért, mert el akartak venni valamit tőle, vagy egyszerűen csak unaloműzésből.

#internetfüggőség
2015.12.03.

Internetfüggőség: Mit tehetnek a szülők?

A 8 és 18 év közötti tinédzserek átlagosan hetente 44,5 órát töltenek el a képernyő előtt, így a szülők egyre inkább (és jogosan) aggódnak amiatt, hogy az internetezéssel eltöltött idő megfosztja a gyerekeket a valós élményektől.