Osztályterem

#Osztályterem

16 db cikk a témában

Kötelező olvasmányok nyáron. Elkezdted már?
#olvasmány
2023.07.21.

Kötelező olvasmányok nyáron. Elkezdted már?

Az diákoknak évfolyamtól függően 7-12 művet kell elolvasniuk egy tanév alatt. Többségüket nyáron. Te hol tartasz? Még hozzá sem kezdtél? Íme, néhány tipp, hogy a kötelező ne legyen olyan, mint egy foghúzás.

#nyelvtanulás
2022.02.22.

10 tipp a hatékony nyelvtanuláshoz

Ahogy azt már ezerszer hallhattuk, úgy a legegyszerűbb elsajátítani egy nyelvet, ha teljesen elmerülsz benne és szinte körülvesz téged. De nézzünk kicsit más módszereket. A következőkben a nyelvtanulás 10 legjobb útjáról olvashattok.

#koronavírus
2020.03.27.

5 izgalmas sorozat a II. világháborúról a kijárási korlátozások idejére

A HISTORY2 műsorai a múlt közös megismerésének kínálják nemcsak otthon tanuló diákoknak, hanem az otthon maradó családoknak is, komoly, fontos témákat feldolgozva objektív, érthető és izgalmas formában. Hogy fejlesztették ki az atombombát a világ vezető tudósai? Milyen stratégiával aratta legendás győzelmeit Patton tábornok? Kik voltak a lengyelek ismeretlen hősei? Ezúttal a II. világháborúról szóló sorozatok közül gyűjtöttek össze ötöt.

#internet
2015.03.01.

Internet biztonság

Mit tehetünk az internetes zaklatás ellen? Mit jelent a szexting? Hogyan védhetjük meg személyes adatainkat az illetéktelenektől? Minden, amit az internetes biztonságról tudni kell.

#daganat
2013.05.01.

Betegségmegelőzés

Kevesen gondolnák, de bizony a szív- és érrendszeri, mozgásszervi és daganatos betegségek kialakulásában életmódunk komoly szerepet játszik. Megfelelő életvitellel, egészséges mindennapokkal a daganatok kockázata jelentősen csökkenthető, ráadásul már fiatal kortól. Még kevesebben vannak tisztában a szűrővizsgálatok jelentőségével, pedig a legtöbb daganatos elváltozás korai stádiumban 100%-osan gyógyítható.

#elsősegély
2012.03.01.

Elsősegély videók

Riportfilmek, ismeretátadó filmek és kampányfilmek az elsősegélynyújtással kapcsolatban.

#nemi betegség
2012.03.01.

Nemi betegségek

Milyen nemi betegségek vannak? Hogyan lehet elkapni őket? Melyek ellen nem véd az óvszer? Hogyan zajlik az orvosi vizsgálat? Minden, amit a nemi betegségekről tudni kell.

#szüzesség
2012.03.01.

Nemi élet felvilágosítás

Mikor válik valaki elég éretté az első együttléthez? Melyek a leggyakoribb kérdések, amelyeket a tinik feltehetnek a szexről? Minden, amit a szüzességről és az első szexről tudni kell.

#alkohol
2012.03.01.

Az alkoholfogyasztás veszélyei

Milyen hatással van az alkohol a szervezetre? Mi a teendő, ha valaki leitta magát? Minden, amit az alkoholfogyasztásról tudni kell.

#fogamzásgátlás
2012.03.01.

Fogamzásgátlás videók

Riportfilmek, ismeretátadó filmek és kampányfilmek a fogamzásgátlással kapcsolatban.

#fogamzásgátlás
2012.03.01.

Fogamzásgátlás

Melyek a fogamzásgátlóval kapcsolatos leggyakoribb tévhitek? Milyen védekezési módok léteznek? Hogyan kell használni az óvszert, és a fogamzásgátló tablettát? Minden, amit a fogamzásgátlásról tudni kell.