OSZTÁLYTEREM kategória (22)

Ma már a legtöbb iskolában számítógépen megszerkesztett házi dolgozatokat kérnek a tanárok, az internet használata nem tiltott, de figyelni kell néhány alapvető szabályra, ha szöveget emelsz át a munkádba.
2021-09-17
Az diákoknak évfolyamtól függően 7-12 művet kell elolvasniuk egy tanév alatt. Többségüket nyáron. Te hol tartasz? Még hozzá sem kezdtél? Íme, néhány tipp, hogy a kötelező ne legyen olyan, mint egy foghúzás.
2021-07-23
Ahogy azt már ezerszer hallhattuk, úgy a legegyszerűbb elsajátítani egy nyelvet, ha teljesen elmerülsz benne és szinte körülvesz téged. De nézzünk kicsit más módszereket. A következőkben a nyelvtanulás 10 legjobb útjáról olvashattok.
2021-02-20
A HISTORY2 műsorai a múlt közös megismerésének kínálják nemcsak otthon tanuló diákoknak, hanem az otthon maradó családoknak is, komoly, fontos témákat feldolgozva objektív, érthető és izgalmas formában. Hogy fejlesztették ki az atombombát a világ vezető tudósai? Milyen stratégiával aratta legendás győzelmeit Patton tábornok? Kik voltak a lengyelek ismeretlen hősei? Ezúttal a II. világháborúról szóló sorozatok közül gyűjtöttek össze ötöt.
2020-03-27
Az Elsősegélynyújtás Oktatásáért Alapítvány, az Országos Mentőszolgálat, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Oxyológiai Társaság, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ, a Magyar Resuscitatios Társaság, az Alternatív Közgazdasági Gimnázium, a Magyar Barlangi Mentőszolgálat és az elsosegely.hu szakmai támogatásával rendeznek Országos Elsősegély-ismereti Versenyt 10-18 éves tanulóknak.
2018-02-05
Mit tehetünk az internetes zaklatás ellen? Mit jelent a szexting? Hogyan védhetjük meg személyes adatainkat az illetéktelenektől? Minden, amit az internetes biztonságról tudni kell.
2015-03-01
Sokat hangoztatott kifejezés a korai felismerés, jelentőségét viszont a legtöbben csak akkor érezzük, ha komoly műtéttől, súlyos következménytől menekülünk meg általa. Dr. Szabó Andrea, az Oxygen Medical radiológusa szerint a korai diagnózisok felállításának egyik legalkalmasabb, biztonságos eszköze az ultrahang.
2014-11-16
Számtalan vizsgatípus létezik, igen nehéz eligazodni a választékban. Segítünk, hogy megtaláld a legjobbat, a leginkább neked valót.
2014-01-31
Ma kiderül, hogy sikerült-e a felvételid, és bekerültél-e a választott egyetemre, főiskolára. Ha esetleg nem sikerült, megosztunk veled néhány hasznos tanácsot. Nem érdemes szomorkodni, lehet, hogy jobb is így, kapsz egy kis időt, hogy átgondold, hogyan tovább.
2013-07-24
Kevesen gondolnák, de bizony a szív- és érrendszeri, mozgásszervi és daganatos betegségek kialakulásában életmódunk komoly szerepet játszik. Megfelelő életvitellel, egészséges mindennapokkal a daganatok kockázata jelentősen csökkenthető, ráadásul már fiatal kortól. Még kevesebben vannak tisztában a szűrővizsgálatok jelentőségével, pedig a legtöbb daganatos elváltozás korai stádiumban 100%-osan gyógyítható.
2013-05-01
Riportfilmek, ismeretátadó filmek és kampányfilmek a daganatos betegségekkel kapcsolatban.
2013-05-01
A Kultúra Fiatal Nagyköveteinek is nevezett formáció, a Kávészünet tagjai az egyik tehetségkutató műsorban bukkantak fel, 2005 óta zenélnek együtt. Fontos céljuk, hogy a költészettel hadilábon álló fiatalok megszeressék az irodalmat. Ehhez a zenét hívják segítségül. Holnap lesz a Magyar Költészet Napja.
2013-04-10
Riportfilmek, ismeretátadó filmek és kampányfilmek az elsősegélynyújtással kapcsolatban.
2012-03-01
Milyen nemi betegségek vannak? Hogyan lehet elkapni őket? Melyek ellen nem véd az óvszer? Hogyan zajlik az orvosi vizsgálat? Minden, amit a nemi betegségekről tudni kell.
2012-03-01
Riportfilmek, ismeretátadó filmek és kampányfilmek az internetes biztonsággal kapcsolatban.
2012-03-01
<<  1 2  >>