fogamzásgátlás
#Osztályterem

Általános tájékoztató

2012.03.01.
1 perces olvasási idő

Általános tájékoztató a KamaszPanasz Osztályterem rovatáról pedagógusok számára.

Kedves Pedagógusok!

A KamaszPanasz új portfólióval jelentkezik, melynek célja, hogy segítse az iskolai egészségfejlesztési törekvéseket. Tanári csomagjaink a legfontosabb témaköröket ölelik fel, próbáljuk összegyűjteni saját és más internetes oldalakról azokat az információkat és szemléltető anyagokat, amelyek megkönnyítik munkáját ennek során. Valamennyi csomaghoz tartozik interaktív feladat, továbbá módszertani segédlet is.

Szakmai segédletek

A szakmai segédletek internetes oldalak gyűjteménye, melyek hitelességét ellenőriztük.

Szakmai háttéranyagok

Itt azokat a weboldalakat gyűjtöttük össze, amely Önnek segít az adott témakörben elmerülnie, átismételni, illetve bővíteni tudását.

Szemléltető anyagok

Olyan linkek gyűjteménye, amelyek segítik az órai szemléltetést. Csupán egy projektor és számítógép szükséges.

Diákoknak ajánlott oldalak

Mindegyikét áttekintettük, szakmai tartalmukat ellenőriztük, így ezek nyugodt szívvel kiadhatók akár önálló feldolgozásra, ismeretszerzésre is.

Cikkek

A cikkeket az Ön tolmácsolásában értékesek lehetnek a szülők számára – ezek elsősorban az osztályfőnöki munkát segítik. Kifejezetten szülőknek szóló, illetve ajánlható hivatkozásokat tartalmaz.

Ajánlott oldalak

Elsősorban szakmai szervezetek weboldalait tüntettük fel, amelyek részletesebben foglalkoznak az adott témával. Ezen oldalak mélyebb, átfogóbb böngészésre adnak lehetőséget.

Online videók

Az órai szemléltetés, gondolkodásra ébresztés és elsajátítás egyik legjobb módszere filmfelvételek bemutatása. Az online videók gyűjteményében több kategóriát alkottunk.

Riportfilmek

Az adott témát teljesen vagy részben feldolgozó riportfilmek gyűjteménye. Ezek általában a tanári felkészülést segítik, de bizonyos esetekben akár vitaindító, gondolatébresztő funkciót is betölthetnek.

Ismeretátadó filmek

Olyan filmeket gyűjtöttünk össze, amelyek önmagukban alkalmasak a témán belül egy-egy kisebb egység átadására. A videók általában néhány percesek, jól követhetők, akár önálló feldolgozásra is kiadhatók.

Kampányfilmek

A témába vágó, többnyire kamaszokat megcélzó, figyelemfelkeltő videók gyűjteménye.

Módszertani segédlet

Pedagógiai segédlet, amely mindene esetben tartalmaz óravázlatot és a feldolgozást segítő beszélgető ötleteket. A legtöbb témánál találhatunk projekt ötleteket is.