Mozgás, sport

#Mozgás #sport

247 db cikk a témában

Biztonsági tanácsok teniszezéshez
#teniszezés
2024.02.17.

Biztonsági tanácsok teniszezéshez

Egy jó módszert keresel arra, hogy formában maradj és még szórakozz is? A tenisz tökéletesen kiállja a próbát. Nagyszerű mozgásforma, és jó módszer arra is, hogy új emberekkel találkozz. Akár klubtagként, szövetségnél, vagy csak szeretnél elmenni egyszer-egyszer a pályára, a tenisz könnyen elkezdhető. Csak szerezz be magadnak egy pár minőségi cipőt, ütőket és egy barátot, s már mehetsz is.

A szem védelme és a sport
#szemek
2024.02.14.

A szem védelme és a sport

A fiatalok rajonganak a sportokért, és imádják azt is, ha divatosan néznek ki. Gyakran ragaszkodnak ahhoz, hogy a kettő együtt járjon, néha akár a saját testi épségük árán is. Noha a tenisznél és a baseballnál a védőszemüvegek használata talán már nem számít furcsának, gondolj bele, hogy milyen fontos a szemed védelme más sportágak esetén is!

Tai chi
#mozgás
2024.02.10.

Tai chi

Már unod az aerobikot? Mindent kipróbáltál az edzőteremben? Semmi sem tud már újat mutatni? Ha fel akarod rázni egy kicsit a megszokott edzésrutinod, akkor próbáld ki a tai chi-t.

Kamaszkori sportolás veszélyei
#sport
2024.02.07.

Kamaszkori sportolás veszélyei

A kamaszkori sportolás több szempontból is speciális. A felnőttek már kialakult és megerősödött csont- és izomrendszerrel rendelkeznek, ellenben a tinikről ez nem mondható el. Mire ügyelj, ha sportolsz?

Melyik fontosabb a fogyáshoz: a mozgás vagy a táplálkozás?
#edzés
2024.02.05.

Melyik fontosabb a fogyáshoz: a mozgás vagy a táplálkozás?

Hogy mi az igazság? Erről megoszlanak a vélemények, azzal viszont minden testedzéssel foglalkozó szakember és kisebb-nagyobb átalakuláson átesett fiatal egyetért: az étkezésen, azaz a diétán van a hangsúly. De vajon mitől indul be a fogyás, és hogyan lehet sikeres az egész folyamat? Rosta Péter személyi edzőt kérdeztük.

Bemelegítésből a kevesebb többnek számít
#bemelegítés
2024.01.25.

Bemelegítésből a kevesebb többnek számít

A bemelegítés kötelezőnek számít a sportolás előtt, ám az átmozgató gyakorlatok a szükségesnél több energiába kerülnek, így a tényleges testmozgás során már csökkent teljesítménnyel kell számolni - összegzi egy kanadai tanulmány.

Hogyan tartsd tisztán az edzőtáskád?
#edzőtáska
2024.01.15.

Hogyan tartsd tisztán az edzőtáskád?

Az edzőtáskádban több kórokozó és baktérium tanyázhat, mint gondolnád. A vizes, izzadt ruhák, a tornacipő, és a táskában felejtett nassolni valók remek táptalajt biztosítanak ezeknek a nemkívánatos látogatóknak.

Jóga: stresszoldó gyakorlatok minden napra
#jóga
2024.01.10.

Jóga: stresszoldó gyakorlatok minden napra

Szeretnéd a dühödet kezelni, hogy ne érezd úgy, mintha bármelyik pillanatban felrobbanhatnál? Szeretnél kevésbé stresszes életvitelt folytatni? A jóga pózok már önmagukban segíthetnek, de a meditációval és légzéssel sokkal látványosabb eredményeket érhetsz el.

Lapos has könnyen és gyorsan
#has
2024.01.07.

Lapos has könnyen és gyorsan

Sokak számára véget nem érő küzdelmet jelent az alakformálás, ráadásul az egyik legnagyobb kihívást jelentő terület a has, mivel könnyen rakódik rá a nem kívánt zsírfelesleg, de annál nehezebben lehet megszabadulni tőle.

Reggeli előtti testmozgás
#testsúly
2024.01.04.

Reggeli előtti testmozgás

Szakértők szerint teljesen mindegy, hogy reggel vagy este mozogsz, a lényeg, hogy csináld. A reggeli testmozgás segíthet az elhízás megelőzésében és leküzdésében, mivel hatására fokozottabb a zsírégetés. Összeszedtük, hogy miért.

Mozogj a pattanások ellen!
#pattanás
2024.01.02.

Mozogj a pattanások ellen!

Aligha hír, hogy a testmozgás jót tesz a szívednek, a tüdődnek és a lelkiállapotodnak. Ám van más oka is, hogy miért kezdj el mozogni: a rendszeres mozgás az egyik kulcsa az egészséges bőrnek is.

Síelni készülsz? Íme, néhány jó tanács
#sportbaleset
2023.12.30.

Síelni készülsz? Íme, néhány jó tanács

Nagyon kedvelt téli sport a síelés és a snowboardozás, ám ezek űzése közben rengeteg sérülés veszélye áll fenn, ha nem tartod be a biztonsági óvintézkedéseket.

A téli sportsérülések megelőzése
#síelés
2023.12.23.

A téli sportsérülések megelőzése

Azok számára, akik szeretik a téli sportokat, az egyik legrosszabb dolog, ami történhet, hogy megsérülnek a mozgás közben. Noha bizonyos dolgok ellen nem tehetünk semmit (pl. hóhiány), rengeteg olyan dolog van, amivel megakadályozhatjuk, hogy megsérüljünk.