#Mozgás #sport

243 db cikk a témában

Agysérülést, leépülést, tragédiát okozó sportok
#sport
2022.05.24.

Agysérülést, leépülést, tragédiát okozó sportok

Sok sportrajongóban kelthet rossz érzést, sőt vált ki aggodalmat, ha túl sokszor lát durva ütést, ütközést egyes sportágakban, amikor a sértett földre kerül, esetleg eszméletét is veszti egy időre. A lehetséges súlyos egészségügyi következményekkel foglalkozik egy orvosi cikk, amelyben a megkérdezett szakemberek nagy jelentőséget tulajdonítanak az ütések következtében kialakuló úgynevezett mikro-agysérüléseknek.

12 trükkös tornagyakorlat
#tornagyakorlat
2022.05.23.

12 trükkös tornagyakorlat

Cikkünkben 12 egyszerű gyakorlatot találsz, amivel minden nap mozgásban tarthatod magad, anélkül, hogy különösebben leizzadnál. Te melyiket próbálnád ki?

Futás ebédidőben
#tini
2022.05.07.

Futás ebédidőben

A legtöbbünk délelőtt tíz óra magasságában van aznapi teljesítőképessége tetőpontján, ám a legkevesebben büszkélkedhetnek azzal, hogy a munkanap kellős közepén testmozgásra adhatják fejüket – hacsak nem profi sportolóként vagy szabadúszóként éri őket a dolgos munkanap.

Izomláz gyötör? 10 hatásos módszer az izmaid regenerálásához
#sport
2022.05.05.

Izomláz gyötör? 10 hatásos módszer az izmaid regenerálásához

Ismered azt a fájdalmas érzést, amit egy kemény edzés után érezni? Izomlázad van, mindened fáj, megerőltető még a séta is. Ezzel a tested azt jelzi, hogy elfáradt, és pihenésre van szüksége. Ilyenkor kell regenerálódnia az izmaidnak, ám ez időnként nem megy olyan gyorsan, mint ahogyan szeretnéd. Hogy segítsünk, összeszedtünk a tíz legjobb módszert, amely segít az izmaid minél gyorsabb regenerálásában.

Teljesítménynövelés zenével
#sport
2022.05.02.

Teljesítménynövelés zenével

Ha sportolás közben zenét hallgatsz, nem csak remekül szórakozhatsz, hanem kitartásod is növelheted. Egyedül a zene megfelelő tempójára kell ügyelned! A jól megválasztott zenével alaposan felülmúlhatod eddigi sportteljesítményedet, mivel a zenei „kíséret” hatására a fizikai megterhelés és az azzal járó fáradtság kevésbé érződik.

Tippek a biztonságos biciklizésért
#bicikli
2022.04.25.

Tippek a biztonságos biciklizésért

A kerékpározás kellemes és élvezetes sportnak számít, de ne feledkezz el a megfelelő védelemről! Ahhoz, hogy eredményes és biztonságos sportot végezz, kövesd tanácsainkat!

Amikor kóros a sportolás
#sport
2022.04.19.

Amikor kóros a sportolás

A mai világban minden azt sugallja, hogy sikereink záloga a jó megjelenés. Egyre-másra szaporodnak azon felmérések, melyek azt hangoztatják, hogy a jó megjelenés bizonyos előnyöket jelenthet a többiekkel szemben.

11 sport, amivel több energiát égethetsz, mint a kocogással
#fut
2022.04.15.

11 sport, amivel több energiát égethetsz, mint a kocogással

Akár tetszik, akár nem, a futás az egyik legjobb kardioedzés. Ha 10 kilométer per órás sebességgel futsz, azzal óránként átlagosan körülbelül 557 kalóriát égethetsz el. És ha ezt az iramot hosszú ideig nem is tudod tartani, még a kocogással is körülbelül 398 kalóriát égethetsz óránként. Vajon léteznek ennél hatékonyabb mozgásformák?

10 dolog, amit a sportból tanulhatsz és az életben kamatoztathatsz
#sport
2022.04.08.

10 dolog, amit a sportból tanulhatsz és az életben kamatoztathatsz

Nem is gondolnánk mennyi közös kompetencia és jellemvonás van egy sikeres sportolóban és például egy sikeres vállalkozóban. Az életükben a siker egyáltalán nem véletlenül jött és nem a szerencsének köszönhető, hanem annak az elképesztő kemény és kitartó, hosszú éveken át tartó munkának, amit senki nem látott.

Mire jó a jóga?
#jóga
2022.04.04.

Mire jó a jóga?

A jóga a reneszánszát éli. Próbáld ki te is ezt az elképesztően hasznos és relaxáló sportot, hiszen az alapokat nem nehéz elsajátítani, és nem kell hozzá semmilyen drága felszerelés.

#séta
2022.03.30.

A 6 legjobb testgyakorlat

Ez a hat gyakorlat hozni fogja a várt eredményeket, függetlenül attól, hogy otthon vagy az edzőteremben csinálod őket. Ügyelj a megfelelő testtartásra, mert ez elengedhetetlen a biztonságod és a gyakorlat hatékonysága érdekében!

#mozgásforma
2022.03.26.

Az 5 legnépszerűbb mozgásforma: jógától a crossfitig

A rendszeres testmozgás kiemelt szerepet játszik egészségünk megőrzésében, de legalább olyan fontos alakunk formálásában is. Ma már sportágak széles kínálatából válogathatunk és a mozgáshoz megfelelő ruházat kiválasztásában is egyre könnyebb a dolgunk. De melyek azok a mozgásformák, amiket egyre többen választanak, ha a mindennapi testmozgásról esik szó?

#mozgás
2022.03.23.

A testmozgás kreatívabbá tesz

Készen állsz az ötletbörzére? Szeretnéd felpezsdíteni a kreativitásod? Lehet, hogy csak egy sétányira vagy az életedet megváltoztató ötlettől. No, de hogyan is érdemes kezdeni?

#tini
2022.03.19.

5 tipp, hogy felkészülj a sportszezonra

Ha már valaha versenysportoltál, tudod nagyon jól, hogy egy új idény kezdete rengeteg gyakorlással és felkészüléssel jár. Ami persze jó dolog, hisz azért sportolunk, hogy jól érezzük magunkat. De természetes, hogy néha picit idegesebb vagy a kezdetkor, különösen akkor, ha ez lesz az első idényed.