Mozgás

#Mozgás

337 db cikk a témában

Maradj jó kondiban utazás alatt is!
#utazás
2024.07.22.

Maradj jó kondiban utazás alatt is!

Nincs gond, amíg otthon vagy. Remekül tudod tartani a diétát, és remekül tudsz edzeni is. Azonban mikor elutaztok, mintha kicseréltek volna! Csak úgy sorra szeged meg a szabályokat! Mit tehetnél?

Légy magabiztos bikiniben is
#bikini
2024.07.14.

Légy magabiztos bikiniben is

Már a nyaralás gondolatától mosolyra görbül a szád, vagy azon idegeskedsz, hogy meg kellene szabadulni pár kiló feleslegtől? Sokan így nyáron is last minute diétákba kezdenek. Akárhogyan is legyen, az extrém diéták rendkívül rossz ötletnek bizonyulnak, ugyanis nem biztonságosak és a legtöbbször nem is működnek, hiszen senki sem képes hosszú időn keresztül éhesen és fáradtan létezni. A jó hírünk, hogy a bikini-alakhoz erre nincs is szükség. Mi sokkal jobb tippeket adunk neked!

Sportolj nyáron is!
#sport
2024.07.08.

Sportolj nyáron is!

Július, augusztus hónapokban is sportoljunk, élvezzük a testedzéses szórakozást, akár az úszást kint a természetben vagy a strandon, akár a kirándulást a hegyekben, árnyékos utakon, vagy esténként a táncolást.

A sportolás egyik veszélye: a kiszáradás
#kiszáradás
2024.07.02.

A sportolás egyik veszélye: a kiszáradás

Te tudtad, hogy a fiatalok szervezete nehezebben alkalmazkodik a forrósághoz, vagy épp a nedves időjáráshoz? A fejlődésben lévő szervezet több hőt termel és kevesebbet izzad. A fiatalok viszont jellemzően nem isznak eleget sportolás közben, így ezek a körülmények együttesen megnövelik a kiszáradás kockázatát.

10 tipp, hogy egészségesebb legyél - ingyen
#étel
2024.06.27.

10 tipp, hogy egészségesebb legyél - ingyen

Tanácsaink azon túl, hogy jót tesznek az egészségednek, még pénztárcakímélőek is. Fogadd meg őket, hogy boldog és egészséges maradj, ráadásul a pénzed is megmaradjon.

7 edzéstipp kezdő futóknak
#kezdő futó
2024.06.23.

7 edzéstipp kezdő futóknak

Ha most kezdtél el rendszeresen futni, akkor érdemes átgondolni, hogy mennyire tudatosan vágtál bele ebbe az edzéstípusba. Kezdő futóknál sok olyan kérdéses dolog van, amire csak a kitartó edzések során, lépésenként derül fény. Íme, egy kis segítség, ha sikereket szeretnél elérni.

Edzés különböző bőrbetegségekkel
#edzés
2024.06.05.

Edzés különböző bőrbetegségekkel

Ha pattanástól, rosacea-tól vagy pikkelysömörtől szenvedsz, különösen nagy figyelmet kell szentelned arra, hogy védd a bőröd edzés közben. De ne hagyd, hogy a bőrproblémák eltántorítsanak a mozgástól! Íme, néhány ok, miért jó a mozgás a bőrödnek.

Hogyan tedd kellemesebbé a nyári sportolást?
#mozgás
2024.06.02.

Hogyan tedd kellemesebbé a nyári sportolást?

A nyári időszakban sokan azzal az indokkal (egyesek szerint kifogással) hagyják ki a sportolást, hogy a nagy meleg ellehetetleníti testmozgásukat. Nem kell lemondani a szabadtéri sportolásról extrém hőség esetén sem, minden csak a megfelelő hűtés kérdése. Egy tanulmány arra a kérdésre kereste a választ, hogyan hűthetjük magunkat a leghatékonyabban.

Itt a strandszezon: légy biztonságban a vízben!
#víz
2024.05.23.

Itt a strandszezon: légy biztonságban a vízben!

Amint az időjárás melegre fordul, mindenki szeretne vízparton, vagy legalábbis víz közelében lenni. Tény és való: a parton, vagy a medence szélén lenni, majd néha-néha megmártózni, tökéletes feltöltődést jelent.

Sparrowbag, a homokzsákban rejlő lehetőségek
#sparrowbag
2024.05.18.

Sparrowbag, a homokzsákban rejlő lehetőségek

Edzésmódszer? Vagy csak egy eszköz? Mindkettő. Az elv egyszerű, a Sparrowbag egy zsák, ami homokkal van megtöltve. Az egyszerűsége egyben a nagyszerűsége is. Teljesen rád szabható, könnyen megtanulhatod a használatát, bárhol, bármikor előveheted, és tárolni akár az ágyad alatt is tudod.

A fogyókúrás gyaloglásról
#fogyókúra
2024.05.14.

A fogyókúrás gyaloglásról

Minél nagyobb távot teszel meg, annál több kilót adsz le vagy a gyaloglási sebesség számít? Végül is melyik a fontosabb a fogyás szempontjából: a sebesség vagy a távolság?

A futás vagy az úszás a jobb?
#sport
2024.05.12.

A futás vagy az úszás a jobb?

A futás és az úszás egyaránt kiváló módja a mozgásnak. Ha választani akarsz, vedd figyelembe az egészségügyi és az edzési céljaidat. A futás és úszás egyaránt javítja a keringést, és erősíti a testet. Futás során a kalóriák gyorsabban égnek, emellett növeli a csontsűrűséget is. Az úszás kíméletesebben, de az egész testedet megmozgatja. Összeszedtük az érveket és ellenérveket.

Hogyan maradj motivált az edzés során?
#fitt
2024.05.08.

Hogyan maradj motivált az edzés során?

A fogyni próbálóknál gyakori probléma, hogy pár héten belül elveszítik azt a motivációt, ami nélkülözhetetlen a mozgásnál. Ha úgy érzed, hogy nehéz az edzésprogramodat tartani, vagy már nem is érdekel annyira, mint az elején, akkor olvasd el ezt a cikket, hogy megtudd, hol vesztetted el a hited, és hogyan tudod visszaszerezni azt.

Eddz a kutyáddal
#kutya
2024.04.27.

Eddz a kutyáddal

Az ember legjobb barátja sokszor harcol az ember legnagyobb ellenségével - az elhízással. Mint az embereknél, az elhízás a kutyáknál is veszélyes lehet az egészségre, és mozgáskoordinációs, illetve szívproblémákat okozhat.

Az ortopédus tanácsai a futószezonra
#térd
2024.04.22.

Az ortopédus tanácsai a futószezonra

Tavasszal sokan belevágnak a szabadtéri futóedzésekbe, amelyek azonban felkészülés nélkül akár sérülésekhez is vezethetnek. Dr. Dobos Márta, ortopédus a felkészülés és szükség esetén a kivizsgálás, kezelés jelentőségére hívja fel a figyelmet.