Betegségek, balesetek

#Betegségek #balesetek

120 db cikk a témában

A 10 leggyakoribb elsősegély-nyújtási hiba
#elsősegély
2023.11.20.

A 10 leggyakoribb elsősegély-nyújtási hiba

Kamaszként bizony előfordulhat, hogy baleset ér téged, vagy valamely társadat, és felnőtt jelenlétének hiányában az orvosi segítség megérkezéséig neked kell ellátnod a sérülést. Összegyűjtöttük a leggyakoribb hibákat, illetve, hogy mit tegyél helyettük.

Hogyan árthat a tűzijáték a szemeidnek?
#tűzijáték
2023.08.20.

Hogyan árthat a tűzijáték a szemeidnek?

Mielőtt elkezdődne a tűzijáték, érdemes feltenni egy védőszemüveget, ami segíthet megóvni a szemeidet a leggyakoribb tűzijáték okozta sérülésektől.

Gondolkodj, mielőtt csobbansz!
#nyár
2023.08.03.

Gondolkodj, mielőtt csobbansz!

Kétségtelenül az úszás a nyár legvonzóbb, legfelfrissítőbb sportja. Mielőtt csobbansz egyet a közeli tóban vagy a strand medencéjében, fogadd meg az alábbi biztonsági tanácsokat!

Egészségbiztosítás kamaszoknak
#egészségbiztosítás
2022.09.22.

Egészségbiztosítás kamaszoknak

A kamaszkor rengeteg testi és lelki változással jár, ráadásul ilyenkor sem kerülnek el a betegségek. Sajnos az egészségügyi problémákat nem lehet teljes bizonyossággal kivédeni, de rengeteg megelőzési módszer létezik, ráadásul a családod anyagilag is fel tud készülni egy-egy nehezebb helyzetre.

Az idegen akcentus szindróma
#akcentus
2022.08.07.

Az idegen akcentus szindróma

A betegség egy neurológiai rendellenesség (beszédrendellenesség), ami általában fejsérülés következtében alakul ki.

11 vészhelyzet szilveszterkor
#karácsony
2021.12.30.

11 vészhelyzet szilveszterkor

Az év végi buli könnyen elfajulhat, és veszélyessé válhat. Összegyűjtöttük a szilveszteri sérülések 11 leggyakoribb formáját. Lássuk, hogyan érezd jól magad anélkül, hogy sérülést szenvednél!

Mit kell tennünk vízi baleset esetén?
#vizi baleset
2021.07.13.

Mit kell tennünk vízi baleset esetén?

Fuldoklás nem csak mély vízben történhet. Kisgyermekek, mozgásban akadályozott vagy ittas személyek akár bokáig érő vízben is komoly bajba kerülhetnek, ha orr- és szájnyílásuk víz alá kerül. Mi magunk is sokat tehetünk a bajba jutott személyért: az időben történő elsősegélynyújtás életet menthet!

8 érdekes orvosi tévhit
#tévhit
2021.05.28.

8 érdekes orvosi tévhit

Eltűnhet a kontaktlencse vagy a tampon? Aknét okoz a csoki? Úgy éreztük, érdemes listát készíteni a leggyakoribb orvosi tévhitekről, és pontot tenni a legabszurdabb dolgok végére!

#kullancs
2021.05.13.

Kullancsok: tények és tévhitek

A kullancs szezon javában tart, ám számos tévhit kering a köztudatban a kullancsokkal és azok eltávolításával kapcsolatban. Az alábbiakban ezeket a félreértéseket oszlatjuk el.

#sebkezelés
2020.08.11.

Sebkezelési igaz-hamis

Mindannyiunknak tisztában kell lennünk néhány alapvető szabállyal, amelyek a nyílt sebek gyors, szakszerű kezelését lehetővé teszik. Íme, néhány kérdés-állítás, hogy tájékozottabbak legyünk.

Búcsú a gipsztől: mire számíts utána?
#gipsz
2019.11.04.

Búcsú a gipsztől: mire számíts utána?

Szóval hamarosan elérkezik a várva várt pillanat, és leveszik a gipszedet? Valószínűleg már égsz a vágytól, hogy visszatérhessenek a dolgaid a normál kerékvágásba. Azonban jobb, ha tudod, hogy mi az, amit ilyenkor szabad és mi az, amit jobb, ha még nem erőltetsz!

#sarok
2019.08.09.

Hogyan előzhető meg a sarokfájdalom?

A sarokfájdalom igen kellemetlen tünet, amelynek hátterében számos ok állhat. Dr. Bányai Tamás ortopéd szakorvos, sportorvos szerint éppen a súlyosabb esetek kiszűrése végett szükséges a szakorvosi kezelés.

#vízi balesetek
2019.07.31.

Tanulj meg biztonságosan úszni!

Mikor merészkedjünk a mélyebb vízbe, milyen szabályokat kell betartanunk? Íme, néhány jó tanács kezdőknek.

#szédül
2017.02.19.

Mitől forog velünk a világ?

A szédülés számos betegség tünete lehet, gyakran vérnyomás, szív- és érrendszeri panaszok okozzák, de szorongással is összefügghet. Szakértőnk segítségével most a szédülés főbb fül-orr-gégészeti vonatkozásait vesszük sorra.

#nyár
2016.06.20.

11 nyári veszélyforrás

A nyarat csak imádni lehet. Napsütés, szabadság, egész napos pihenés, a legjobb programok a haverokkal. Ám sokan elfelejtik, hogy a jó dolgok mellé rossz is társulhat. A nyár is tartogathat olyan veszélyeket, amelyek könnyen elronthatják a vakációt, és bizony senkinek sincs kedve az orvosnál üldögélni. Íme, 11 veszélyforrás, amelyre érdemes odafigyelni, hogy valóban felhőtlen legyen a nyarad.