Betegségek, nemi betegség

#Betegségek #nemi betegség

47 db cikk a témában

Vőlegénybetegség: fájdalmas herék
#here
2024.02.18.

Vőlegénybetegség: fájdalmas herék

„Fájnak a heréim. Komoly betegség lehet az oka? Forduljak vele szakemberhez?” – ezt a kérdést számos fiú feltette már magának, bizonyára te is. De mi okozhatja és mit tehetsz?

A leggyakoribb nőgyógyászati betegségek
#nőgyógyászati problémák
2024.02.08.

A leggyakoribb nőgyógyászati betegségek

Sorra vettük a leggyakoribb nőgyógyászati betegségeket, a legáltalánosabbtól a legösszetettebbig. Baktériumok, más betegségek és egyéb fertőzések: minden, ami egy női szervezetet fenyegethet. Tudj meg többet arról, mire kell odafigyelned!

Bakteriális vaginózis – a tények
#bakteriális vaginózis
2024.02.03.

Bakteriális vaginózis – a tények

A bakteriális vaginózis a szokatlan hüvelyváladék egyik gyakori oka. Ez nem szexuális úton terjedő fertőzés (STD), de növelheti a nemi úton terjedő fertőzések, például a Chlamydia kialakulásának kockázatát.

Herpes genitalis - herpesz a nemi szerveken
#herpesz
2023.12.31.

Herpes genitalis - herpesz a nemi szerveken

A herpeszvírusok családjába tartozó vírusok a leggyakrabban fertőzést okozó kórokozók. A Herpes egyaránt okozhat fertőzést az ajak, az orr bőrén és a nemi szerveken is. A genitális herpesz kezelése a fennálló tünetek gyógyítását jelenti, maga a fertőzés nem szüntethető meg - amint az immunrendszer egyensúlya megbomlik, a betegség kiújul, és legsúlyosabb szövődményként akár agyhártyagyulladáshoz is vezethet.

Medencefájdalom nőknél
#medence
2023.08.07.

Medencefájdalom nőknél

Medencefájdalomnak a has alsó részében kialakuló, illetve a medencetájékra kisugárzó fájdalmat nevezzük. Krónikus medencefájdalomról akkor beszélünk, ha a medence területén (a köldök és a csípő közötti rész) fellépő fájdalom több mint 6 hónapig tart.

Mi az az ondóallergia?
#szex
2023.07.07.

Mi az az ondóallergia?

Egy párkapcsolat során mindenkivel előfordul, hogy bizonyos helyzetekben érzékenyen reagál partnere valamely megnyilvánulására. Vannak azonban olyan emberek, akik a szó szoros értelmében allergiásak partnerükre – azaz partnerük ondójára.

Nemi betegségek, amik ellen az óvszer sem véd
#óvszer
2023.05.27.

Nemi betegségek, amik ellen az óvszer sem véd

Tévhit, hogy az óvszer véd minden fertőzés ellen. Tény, hogy a legtöbb nemi betegség a vér útján terjed, tehát kis sérülések útján jut el a kórokozó egyik gazdából a másikba. Természetesen ezek ellen véd az óvszer. Azonban vannak olyan betegségek, amik ellen az óvszer nem véd.

A pénisz gombás fertőzése
#pénisz
2023.04.15.

A pénisz gombás fertőzése

Nem csak a női nemi szerven alakulhat ki gombás fertőzés, hanem a péniszen is! Erről ritkábban hallunk, ezért lehetnek hiányosságok ismereteinkben. Ezt próbáljuk orvosolni cikkünkkel.

A vizelet szaga - Mire következtethetünk belőle?
#vizelet
2023.03.24.

A vizelet szaga - Mire következtethetünk belőle?

A húgyúti fertőzés esetén a vizelet erős, bűzös szagú lehet, ezt kísérheti csípő érzés, gyakori és sürgető vizelési inger, melyet csak pár csepp vizelet távozása kísér, sokszor a vizelet színe sötét, esetleg véres.

Candidiázis ellen természetesen
#candidiázis
2023.02.22.

Candidiázis ellen természetesen

Statisztikai adatok szerint napjainkban az emberek negyede szenved valamilyen gombás betegségtől. Ezek közül a leggyakoribb a Candidiázis, azaz a Candida albicans sarjadzó gomba okozta megbetegedés.

Az AIDS tünetei és megelőzése
#AIDS
2022.06.27.

Az AIDS tünetei és megelőzése

A HIV fertőzés, illetve az AIDS betegség napjaink legsúlyosabb, szexuális úton terjedő betegsége. Cikkünkből fontos információkat tudhatsz meg erről a gyógyíthatatlan betegségről és megelőzésének lehetőségéről.

Mi is az a HPV?
#hpv
2021.11.15.

Mi is az a HPV?

A HPV, vagy más néven a humán papilloma-vírus, igen gyakori vírus, és rengeteg változata létezik. A legtöbb HPV-fertőzés tünetmentes és nem veszélyes, s egy idő után magától megszűnik. Ám bizonyos esetekben előfordul, hogy a vírus tovább élősködik a testben.

#felfázás
2021.11.12.

Felfázás - Hogyan gyógyulhatnék meg végre?

"Furcsa, kellemetlen érzést érzek a hüvelybemenet körül. Ha nem vagyok otthon, azonnal haza akarok menni, mert valahogy így érzem magam jobban. Ha nem szűnik, akkor le szoktam tusolni meleg vízzel. Néha csak úgy kijön, néha akkor, ha hidegre ülök, néha pisilés után. Hólyaghurutom lenne?" A szakértő válaszol.

Mi okozhat kismedencei fájdalmat?
#hasi fájdalom
2021.10.09.

Mi okozhat kismedencei fájdalmat?

A kismedencei fájdalom tulajdonképpen hasi fájdalom a köldök alatt, amely lehet, hogy csak egy enyhe emésztési zavarra vagy terhességre utal, de előfordulhat, hogy figyelmeztető jelzés valamilyen súlyosabb betegség fennállására.

#aids-teszt
2021.03.27.

Hol végeztethető HIV teszt?

HIV tesztet állampolgárságra való tekintet nélkül bárki kérhet. Az anonim HIV teszthez való jog törvényen alapuló jog.