felfázás
#Betegségek

Felfázás - Hogyan gyógyulhatnék meg végre?

2021.11.12.
1 perces olvasási idő

Furcsa, kellemetlen érzést érzek a hüvelybemenet körül. Ha nem vagyok otthon, azonnal haza akarok menni, mert valahogy így érzem magam jobban. Ha nem szűnik, akkor le szoktam tusolni meleg vízzel. Néha csak úgy kijön, néha akkor, ha hidegre ülök, néha pisilés után. Hólyaghurutom lenne? A szakértő válaszol.

Kedves Levélíró!

A hólyaghurut (közismert nevén a felfázás) tünetei: égő, csípő érzés, fájdalom vizelés közben, alhasi fájdalom, gyakori vizelés, egy-egy alkalommal csak kevés vizelettel, esetleg véres vizelet. A leírásod alapján nem hinném, hogy neked ez a problémád. Ettől függetlenül, első lépésként nem ártana egy vizeletvizsgálatot végeztetni a háziorvosodnál, házi gyermekorvosodnál. Ezt mindenkinek megcsinlják, akinek vizelési panasza van. Egy tiszta üvegcsében kellene magaddal vinned vizeletet, méghozzá úgy, hogy tisztálkodás után a vizelet első részét a WC-be engeded, és a középső részt fogod fel.

Ha gyulladás áll fenn, arra antibiotikumot fogsz kapni. Ha nem találnak eltérést, akkor a nőgyógyászati vizsgálat a következő lépés (hogy nincs-e valamilyen nőgyógyászati fertőzés a háttérben). Ettől sem kell tartanod. Mivel fiatal vagy és gondolom, hogy szűz, emiatt a tapintásos vizsgálatot valószínűleg mellőzni fogja az orvos.

Azt tanácsolom még, hogy mindig tartsd melegen a derekad, valamint fogyassz sok folyadékot (vizet főleg).

(KamaszPanasz - Dr. Szimuly Bernadett)