Betegségek, megfázás

#Betegségek #megfázás

58 db cikk a témában

Mi is a láz?
#láz
2024.01.19.

Mi is a láz?

A láz azt jelenti, hogy a testhőmérséklet a normális felett van. Lázas vagy, ha a testhőmérsékleted 37.5°C felett van.

Influenza vagy nátha?
#influenza
2024.01.03.

Influenza vagy nátha?

Fontos, hogy tudjuk, influenzások vagyunk-e, vagy esetleg csak szimplán náthások. A két dolog nem ugyanannak a betegségnek a gyengébb vagy erősebb változata, így a kezelés sem egyforma.

9 hatásos módszer az influenza megelőzésére
#nátha
2023.12.28.

9 hatásos módszer az influenza megelőzésére

Tél van, ezért valószínűleg akármerre mész, szipogó, tüsszögő és köhögő embereket látsz. Gondolod, hogy te leszel a következő? Nem feltétlenül. Szakértők szerint - bár nincs rá garancia - pár egyszerű lépéssel nagyban csökkentheted az esélyeit annak, hogy beteg legyél. Cikkünkben most megmutatjuk, hogyan erősítheted az immunrendszeredet és maradhatsz a lehető legtávolabb a baciktól és vírusoktól!

5 tipp, hogy megállítsd a nátha terjedését
#Nátha
2023.12.23.

5 tipp, hogy megállítsd a nátha terjedését

Amikor a testvéred tüsszögve jön haza, és állandóan az orrát fújja, vajon hogyan tudsz megküzdeni a vírusokkal vagy baktériumokkal, amelyeket hazavitt? Ne ess pánikba, megelőzheted, hogy elkapd a náthát.

Csak megfázás, vagy valami komolyabb?
#orr
2023.11.26.

Csak megfázás, vagy valami komolyabb?

A megfázás egy vírusos megbetegedés, ami általában - orvosi kezeléssel vagy anélkül - elmúlik két hét alatt. Legtöbbször nem igényel antibiotikumos kezelést, hiszen vírusról, nem baktériumról van szó. Néhány tünet azonban arra utalhat, hogy a megfázásod valami komolyabb betegség. Cikkünkben bemutatunk 8 olyan tünetet, amivel érdemes orvoshoz fordulni.

A nátha gyakori szövődményei
#megfázás
2023.11.05.

A nátha gyakori szövődményei

Az orrmelléküregek szerves részei a felső légutaknak, ennél fogva a felső légúti gyulladások esetében - nátha, garatgyulladás, torokgyulladás, mandulagyulladás - igen gyakori az orrmelléküregeket érintő probléma. Dr. Augusztinovicz Mónika fül-orr-gégész a szövődmények megelőzésének fontosságára hívja fel a figyelmet.

A torokfájás okai
#torokfájás
2023.10.12.

A torokfájás okai

Mindenki ismeri a maró, karmolásszerű érzést a torok hátsó részén. Az ok lehet olyan egyszerű, mint a száraz levegő, a szezonális allergia vagy a hideg időjárás. De néhány esetben a tettes a streptococcus, egy bakteriális fertőzés, amely veszélyt jelenthet, ha nem kezelik.

6 tipp, hogy könnyebben lélegezz, ha beteg vagy
#légzés
2023.01.13.

6 tipp, hogy könnyebben lélegezz, ha beteg vagy

A tél nemcsak hideget, hanem bizony megfázást is tartogathat a számunkra. Ráadásul a megfázás az éjszakáinkat is elronthatja: bedugult orral csak forgolódunk egész este. Íme, 6 tipp a könnyebb légzésért.

Mandulagyulladás: tünetek, kezelés
#mandulagyulladás
2022.12.01.

Mandulagyulladás: tünetek, kezelés

Az orr- és a garatmandulák gyulladását vírus- és baktériumfertőzés okozza, leggyakrabban a felső légúti huruthoz és a megfázáshoz kapcsolódik.

Gyakori betegségek tinédzsereknél
#betegség
2022.05.27.

Gyakori betegségek tinédzsereknél

A tinédzserkor zavaros időszak lehet. Sok változás történik, ami mindenkinek nehéz lehet. A tizenévesek teste gyermekről felnőttre változik, és az érzelmek mindenhol jelen vannak.

#felfázás
2021.11.12.

Felfázás - Hogyan gyógyulhatnék meg végre?

"Furcsa, kellemetlen érzést érzek a hüvelybemenet körül. Ha nem vagyok otthon, azonnal haza akarok menni, mert valahogy így érzem magam jobban. Ha nem szűnik, akkor le szoktam tusolni meleg vízzel. Néha csak úgy kijön, néha akkor, ha hidegre ülök, néha pisilés után. Hólyaghurutom lenne?" A szakértő válaszol.

#torokfájás
2021.02.02.

Torokfájás? A természet kincsei is segíthetnek!

Ha megtörtént a baj, és úgy érzed, hogy beteg leszel, kapar a torkod, akkor se nyúlj rögtön a gyógyszeres fiókba! Rengeteg olyan természetes megoldás van körülötted, amiről talán nem is gondoltad, hogy valójában gyógyír lehet. A KamaszPanasz most összegyűjtött neked néhányat.

#köhög
2021.01.15.

Mi okozhat tartós köhögést?

A téli időszakban gyakori légúti megbetegedések jellegzetes tünete a köhögés. Időnként előfordul, hogy a panaszok hosszabb időn át is jelentkeznek. Vajon mi minden állhat az elhúzódó köhögés hátterében?