#Drog, cigi, alkohol

360 db cikk a témában

Bulizás tiszta fejjel: így úszd meg a piálást
#alkohol
2022.05.20.

Bulizás tiszta fejjel: így úszd meg a piálást

Hogyan maradhatsz józan, ha mindenki más iszik a környezetedben? Nincs egyszerű dolgod. Érthető, ha nem vágysz olyan eseményre, ahol mindenki lerészegedik, ráadásul elvárják tőled, hogy te is ugyanígy tégy.

Dohányzás: miért alakul ki a függőség?
#dohányzás
2022.05.19.

Dohányzás: miért alakul ki a függőség?

Az emberek évszázadokon keresztül rágták és szívták a dohányt, ami a nicotiana tabacum, ismertebb nevén a dohány növény szárított leveléből készül. Minden dohánytermék tartalmaz nikotint, amelynek rendszeres fogyasztása függőséget okoz, leszokni róla igen nehéz.

Alkoholista szülővel egy fedél alatt
#alkoholista
2022.05.15.

Alkoholista szülővel egy fedél alatt

Az alkoholfüggő az ital megszállottja lesz, és nem fogja tudni kontrollálni az alkoholbevitelét, még akkor sem, ha tisztában van azzal, hogy az alkoholizmus komoly egészségügyi problémákat okozhat, tönkreteheti a kapcsolatait, illetve anyagi gondok is felléphetnek.

Dohányzás és fejfájás
#dohányzás
2022.05.13.

Dohányzás és fejfájás

Cigaretták, szivarok és dohányok akár szívása, akár belégzése okozhat fejfájást mind az aktív, mind a passzív dohányosok körében.

10 ok, hogy abbahagyd a dohányzást
#dohányzás
2022.05.09.

10 ok, hogy abbahagyd a dohányzást

Valószínűleg tudod, hogy a cigaretta komoly egészségkárosító hatással bír. Szívproblémákat, stroke-ot, rákot, krónikus hörghurutot és még számos más komoly, gyakran halálos kimenetelű betegséget okoz.

Mit tehetünk a függőség ellen?
#szenvedélybetegség
2022.05.03.

Mit tehetünk a függőség ellen?

A szenvedélyek, függőségek sokfélesége lehetetlenné teszi, hogy egységes és konkrét terápiáról lehessen beszélni. A szenvedélybetegségek közös eleme többnyire a menekülés motívuma, és ezen a nyomon indulva visszafelé kell keresni a gyógyulást.

A mentolos cigi ártalmasabb?
#dohány
2022.04.30.

A mentolos cigi ártalmasabb?

Most egy régóta feszegetett kérdésre próbálunk meg választ adni. Vajon a mentolos vagy a hagyományos cigi az ártalmasabb?

A másnaposság oka és kezelése
#alkohol
2022.04.27.

A másnaposság oka és kezelése

A másnaposságot egyrészről az alkohol mérgező hatása okozza, másrészt a jelentkező elvonási tünetek. Mit tehetsz, hogy elkerüld a kellemetlen tüneteket?

7 tipp, hogyan bulizz alkohol nélkül
#másnapos
2022.04.22.

7 tipp, hogyan bulizz alkohol nélkül

Nem akarsz inni a buliban? Esetleg te vagy a sofőr, aki a többieket a party után hazafuvarozza? Semmi gond, alkohol nélkül is nagyszerűen lehet bulizni!

Allergia az alkoholtól?
#alkohol
2022.04.18.

Allergia az alkoholtól?

Az alkohol nem csak másnaposságot, hanem allergiás tüneteket is okozhat az arra érzékenyeknél. Az allergia okáról, és tüneteiről itt olvashatsz.

Letettem a cigit, mégis rágyújtottam. Mi legyen?
#cigi
2022.04.14.

Letettem a cigit, mégis rágyújtottam. Mi legyen?

Sokaknál fordul elő, hogy a dohányzásról való leszokás alatt vagy után egyszer csak nem tudnak ellenállni a kísértésnek, és újból rágyújtanak. Ám ez szerencsére nem azt jelenti, hogy visszaszoktak! Ha te is közéjük tartozol, ne keseredj el, csak arra vigyázz, hogy legközelebb ne bukj el! A kulcs az, hogy tanulsz abból, mit rontottál el az előző alkalommal, így legközelebb sikerrel fogsz tudni nemet mondani a kísértésre!

#cigi
2022.04.05.

7 dolog, ami kiváltja a cigi utáni vágyat

Sok olyan teljesen hétköznapi tevékenység van, amely felkeltheti bennünk a dohányzás iránt vágyat. Ha tudod, hogyan kezeld ezeket a helyzeteket, könnyebben fogsz tudni ellenállni, és egyszerűbb dolgod lesz a leszokással.

#dohányzás
2022.04.02.

Hogyan szokj le a cigiről?

A dohányosoktól gyakran halljuk, hogy „Ne azt mondd, miért szokjak le, hanem azt, hogy hogyan!” Valójában egyetlen tökéletes mód sincsen a leszokásra, ám pár tippünk segítségével megkönnyítheted a folyamatot.

#cigi
2022.03.21.

Leszokás a dohányzásról: egy gyakori ellenérv

Ez bizony a közösség ereje. Tinédzser vagy, emiatt életed középpontjában a közösségi életed áll. De gondoltál már arra, hogy a társaságod és a szokásaitok hogyan befolyásolhatják a döntéseidet? Befolyással vannak a barátaid a dohányzási szokásaidra? Talán a leszokást is azért halogatod, mert velük ez az egyik közös programod? Van néhány tanácsunk számodra.