#Vágyak #felvilágosítás

231 db cikk a témában

+18 Az oldal nyíltan foglalkozik a szexualitással, megtekintése 18 éven aluliaknak nem ajánlott.
Hogyan mondd el a partnerednek, hogy nemi betegséged van?
#tini
2022.05.18.

Hogyan mondd el a partnerednek, hogy nemi betegséged van?

Nem könnyű elmondani a barátodnak vagy barátnődnek, hogy szexuális úton terjedő betegséged van. Elképzelted már azt, hogy hogyan mondanád el a társadnak, ha ilyenfajta betegséged lenne? Ez egy igen kényes téma, ráadásul sosem tudhatod, hogy a társad mit fog reagálni rá. De bármilyen nehéz is legyen, sokkal jobb, mintha nem mondod el. Neked is jól esik, ha a partnered őszinte veled.

Mindent a maszturbációról
#maszturbáció
2022.05.11.

Mindent a maszturbációról

Sokunk számára a maszturbáció tabu téma. Rengeteg mítosz kering ezzel kapcsolatban a köztudatban. Ezek miatt rosszul érezhetjük magunkat, és sokszor nehéz eldönteni, hogy a maszturbáció helytelen vagy természetes dolog.

Gyakori kérdések a spermáról
#sperma
2022.04.27.

Gyakori kérdések a spermáról

Ha csak egyetlen sperma is elég ahhoz, hogy babát eredményezzen, akkor miért van szükségük a férfiaknak ennyi sokra? Milyen spermaszámot nevezünk normálisnak? Meddig élnek a spermiumok? Túlélik a testen kívüli létet is? Termelnek még spermát az idős férfiak? Mit tehetsz azért, hogy a spermáid egészségesebbek legyenek?

Amikor a szex, nem élvezet… Ne ess pánikba
#szex
2022.04.13.

Amikor a szex, nem élvezet… Ne ess pánikba

Nagy valószínűséggel, mivel ezt a cikket olvasod, veled is megtörtént az a kellemetlen, de nem szokatlan helyzet, hogy egy szexuális aktus során nem sikerült azt a teljesítményt nyújtanod, ami neked és a partnerednek is örömet okozott volna. Nos, első és legfontosabb MOST, hogy nyugodj meg, nincs semmi baj.

#tini
2022.03.19.

Szex vagy erőszak?

A szexuális zaklatásnál csak az egyik fél, az elkövető vágyai és akaratai teljesülnek, ezt kényszeríti rá az áldozatára.

#szex
2022.03.16.

Hogyan beszélj a szexről a szüleiddel?

Mindig is szerettél volna beszélni a szüleiddel a szexről, de valami mindig visszatartott? Talán zavarban vagy? Hidd el, ők is! De attól függetlenül őket érdekli, hogy mi történik veled és mire vagy kíváncsi.

Előváladéktól lehetek-e terhes?
#előváladék
2022.03.13.

Előváladéktól lehetek-e terhes?

Az előváladéktól történő teherbeesés kockázata nem nagy, ugyanakkor megtörténhet, mert a folyadék kis mennyiségben tartalmazhat élő spermiumokat.

Mire figyelj abortusz után?
#abortusz
2022.03.10.

Mire figyelj abortusz után?

Mindenkire másképp hat egy abortusz. Azonban bárhogy is legyél fizikálisan vagy érzelmileg, újra össze kell szedned magadat!

Miért fájhat a szex? 8 típusú fájdalom, és ami mögötte van
#szex
2022.03.05.

Miért fájhat a szex? 8 típusú fájdalom, és ami mögötte van

A nők majdnem fele érez fájdalmat szexuális együttlét közben, vagy közvetlenül utána - mint kiderült egy nemrég megjelent felmérésből. Ennek hátterében gyakran orvosi probléma húzódik meg. Íme, a fájdalmas szex okai és a megoldási lehetőségek.

#fogamzásgátlás
2022.02.23.

A fogamzásgátlók allergiát okozhatnak

A gumióvszer, a spermicidek, a fogamzásgátló tabletta és a méhen belüli fogamzásgátló eszközök allergiás reakciót idézhetnek elő. A rájuk érzékenyeknél bőrkiütést, nehéz légzést, súlyosabb esetben gégeödémát okozhat a használatuk. Melyik eszköz miért válthat ki allergiás reakciót, és hogy lehet ezt elkerülni?

#naptármódszer
2022.02.20.

Szex és a naptármódszer - Miért nem működik?

Mi is az a naptármódszer? Egy olyan eljárás, amelynek figyelembevételével csökkentheted a teherbeesés kockázatát. Szokták természetes fogamzásgátlási módként is emlegetni, noha megbízhatatlanságát jól szemlélteti a régi vicc, miszerint a módszert használók neve nem más, mint szülő.

Terhes lehetek, ha...? A leggyakoribb kérdések
#terhes
2022.02.17.

Terhes lehetek, ha...? A leggyakoribb kérdések

Ha a behatolás csak pár másodpercig tart? Ha a srác nem ejakulál? Ha nincs orgazmusom? Ha vízben történt az aktus? És igaz-e, hogy a spermiumok átjutnak a ruhán, vagy hogy elpusztulnak a szabad levegőn? Lerántjuk a leplet a tévhitekről!

Óvszer és kommunikáció: Romantikus páros
#kamasz
2022.01.31.

Óvszer és kommunikáció: Romantikus páros

„Amikor késznek érzed magad a szexre, mindenképpen beszélned kell a partnereddel az óvszer használatáról”- ez volt az a mondat, amit anyukám szajkózott 14 éves korom óta. Sose hittem, hogy valaha meg fogom fogadni a szexszel kapcsolatban anyukám bármilyen tanácsát, mindenesetre eljött a nap, amikor beszélnem kellet a partneremmel az óvszer használatáról.