társkereső
#Vágyak

Miket érdemes átgondolnod, mielőtt online randizol?

2023.11.04.
2 perces olvasási idő

Egyre népszerűbbek a társkereső alkalmazások, mint például a Tinder, a Bumble és a Hinge. Azonban az online társkeresőknek megvannak a maga kockázatai. Tehát mielőtt a regisztrációra gondolnál, tartsd szem előtt a következő tippeket.

A társkereső alkalmazások 18 éven felüliek számára készültek

Ne próbáld megkerülni ezt, ezek a szabályok azért vannak, hogy megvédjék a fiatalokat a lehetséges veszélyektől. Egyes felnőttek arra használják az internetet, hogy kapcsolatokat építsenek ki fiatalokkal, hogy bántalmazzák őket az interneten, vagy találkozzanak velük a való életben.

Az emberek nem mindig azok, akiknek mondják magukat

Soha nem tudhatod igazán, kivel beszélsz, hacsak nem ismered őt a való életben. Csak azért, mert valakinek sok képe van fent és valódinak tűnik, ez nem jelenti azt, hogy nem egy teljesen más személlyel kommunikálsz, aki valaki másnak adja ki magát. Néhány társkereső alkalmazás rendelkezik „ellenőrzött” funkcióval, de még ezek sem 100%-ig pontosak.

Ha valami szerinted nem stimmel, bízz az ösztöneidben.

Legyél különösen óvatos, ha azt tervezed, hogy találkoztok

Ha találkozni szeretnél valakivel, először ismerd meg egy kicsit az alkalmazásban. Szervezd meg a saját fuvarodat is, nem jó ötlet, hogy valaki elvigyen a randi helyszínére, pláne, ha érted megy, hiszen akkor a lakcímedet is megtudja.

Próbálj nyilvános helyen, sok emberrel körülvéve találkozót szervezni, például egy kávézóban, és tudasd barátaiddal vagy családtagjaddal, hogy merre mész, és kivel találkozol. Írj nekik SMS-t, ha változás történik a tervben, és tudasd velük, merre vagy. Győződj meg róla, hogy van valaki, akivel kapcsolatba léphetsz a közelben, ha nem érzed jól magad, esetleg mégsem úgy sül el a randi. Ha kényelmetlenül érzed magad, nincs semmi baj, ha elmész. A biztonságod a legfontosabb. Tartsd szemmel a holmid, soha ne hagyd felügyelet nélkül, beleértve az italokat sem.

Lehet, hogy nem tudsz valakit megfelelően megismerni

Még ha valaki az is, akinek mondja magát, kedvesnek tűnhet az interneten, de teljesen másképp viselkedhet élőben.

Légy óvatos, amikor valakivel találkozol, és kövesd a fenti tippeket és óvintézkedéseket, még akkor is, ha úgy gondolod, hogy kedvesnek tűnik. Ne feledd, hogy mindig a legbiztonságosabb elmenni, ha nem érzed jól magad.

Háromszor is ellenőrizd

Az olyan alkalmazások, mint a Tinder, kapcsolódhatnak a Facebookhoz, az Instagramhoz és még a Spotify-hoz is. Ha használod, érdemes lehet ellenőrizni az összes adatvédelmi beállításod ezeken a kapcsolódó webhelyeken, hogy megbizonyosodj arról, hogy nem fednek fel túl sok információt. Ügyelj arra, hogy ne fedjen fel semmilyen személyes adatot a közösségi média a képeidben.

Biztonságosabb a társkereső alkalmazásban üzenetet küldeni, így mielőtt valaki találkozott volna veled, biztos lehetsz benne, hogy nem került ki rólad semmilyen információ, például telefonszám vagy a közösségi média fiókod adatai.

Üzenetek, amelyek miatt kényelmetlenül érzed magad

Elfogadhatatlan, és soha nem a te hibád, de sajnos egyesek nem megfelelő vagy sértő üzeneteket küldhetnek az online társkereső platformokon. Blokkold és jelentsd azonnal ezeket a felhasználókat.

Ne légy átverve

Ha valaki pénzt kér tőled egy társkereső oldalon, az szinte biztos, hogy csaló. Jelentsd az alkalmazásnak és tiltsd le.

(KamaszPanasz - healthforteens.co.uk)