Lélek

#Lélek

1434 db cikk a témában

Fogászat-fóbia: hogyan győzd le?
#fogászat fóbia
2024.07.23.

Fogászat-fóbia: hogyan győzd le?

Fogászati eszközök hangos csörömpölése, steril (de baljósnak is mondható) zöld maszk alól kikukucskáló szempár, amit a nyálelszívó berendezés és a mini vízpalackhoz csatlakoztatott vízpermetezők követnek. Úgy hangzik, mint egy általános fogorvosi vizsgálat, ám az emberek 5%-a számára, akiknek fogászat fóbiájuk van, az elképzelhető legrosszabb élményt jelenti.

Nem tudod elengedni magad társaságban?
#beilleszkedés
2024.07.19.

Nem tudod elengedni magad társaságban?

Egyre több fiatal számára probléma, hogy úgy érzi, nem tud beilleszkedni a társaságba, nem érzi jól magát csak néhány erősebb feles után. Tényleg ez lenne az egyetlen megoldás? Azért fogadjanak el, mert annyira piás vagy, hogy már gátlástalanul megteszel bármit?

Nem mindenki a barátod, aki annak látszik
#barát
2024.07.16.

Nem mindenki a barátod, aki annak látszik

Barátokra szükségünk van, ez tény. Az embert olyan alapvető szociális szükségletek jellemzik, minek következtében kapcsolatigénye magas. Jelen társadalmunkban a szűk család mellett a kortárskapcsolatok, a barátok töltik be a legfontosabb szerepet az életünkben.

Tedd a nyarat eseménydússá!
#nyár
2024.07.13.

Tedd a nyarat eseménydússá!

Amikor véget ért a suli, beindult a zsongás, eleinte tele voltál ötletekkel, tervekkel. Mostanra talán kifogytál a programokból, ám nem szabad a nyarat henyéléssel tölteni - ha túl könnyen veszed, akkor nehézségeid lehetnek, amikor elkezdődik újra az iskola, és sajnálni fogod, hogy nem csináltál több mindent, amikor még lett volna rá esélyed. Használd ezeket a tippeket, hogy eseménydús legyen a nyarad, és valóban ez legyen a legjobb szüneted!

Mit csináljak nagyiéknál?
#nagyszülők
2024.07.11.

Mit csináljak nagyiéknál?

Tizenévesen jobb programok is akadnak bőven, mint a nagyszülőkkel eltölteni az időt. A szokásos hétvégi látogatások, a szünidei programok végeláthatatlanul hosszúnak tűnhetnek. Mit lehet közösen csinálni?

25 dolog, amit a kreatív emberek máshogy csinálnak
#kreatív
2024.07.09.

25 dolog, amit a kreatív emberek máshogy csinálnak

Habár legtöbbünk úgy gondolja, a kreatív emberek művészlelkűek, bizony a kreativitás mindnyájunkban ott szunnyad. Még a legegyenesebben, leglogikusabban gondolkodókban is. Mindenesetre néhány emberben jobban fejlődött ez a kreatív oldal, és ők tudják hogyan ragadják meg és fejezzék ki inspiráló gondolataikat.

Ötletek meglepetés partihoz
#meglepetés parti
2024.07.07.

Ötletek meglepetés partihoz

Mindenki szereti a meglepetés partikat, nemde? Ha a barátod olyasvalaki, aki nem fél a szerepléstől, akkor a meglepetés parti egy olyan ajándék, amire egy életen át emlékezni fog. Íme, néhány tipp, hogy jól sikerüljön, amit elterveztél!

Tanuld meg elfogadni önmagad!
#önbizalom
2024.07.05.

Tanuld meg elfogadni önmagad!

Sok ember van a világon, aki nem elégedett a testével, a megjelenésével, a stílusával, az eredményeivel vagy az egész életével. Ha te is ilyen vagy, ez a cikk kifejezetten neked szól.

Hogyan találj barátokat a nyári táborban?
#nyár
2024.07.03.

Hogyan találj barátokat a nyári táborban?

Itt a nyár, a nyári táborok időszaka elkezdődött. Lehet, hogy a kajak tábor veszélyesen izgalmasra sikerül, de az is lehet, hogy benti foglalkozásokra ítélnek titeket, de egy azért biztos: sok új emberrel fogsz találkozni. Jó lenne új barátokra szert tenni, vagy átvészelni azokat a kínos pillanatokat, amikor még senki sem ismer senkit? Segítünk!

Hogyan növeld a függetlenségedet?
#szülő
2024.06.29.

Hogyan növeld a függetlenségedet?

Lehet, hogy már leültél a szüleiddel megbeszélni az otthoni házirendet, és sikerült is mindenki számára kedvező kompromisszumos megoldást találni. De mindig akad majd olyan alkalom, amikor a függetlenedési vágyad túlfeszítené a szüleid által szabott kereteket.

7 tipp, hogy ne stresszelj az utazás alatt
#utazás
2024.06.27.

7 tipp, hogy ne stresszelj az utazás alatt

Az utazás szerves részét képezi a nyári vakációnak. Stresszel jár, hiszen aggódunk, hogy minden rendben menjen, a poggyászok el ne vesszenek, a járatunk ne késsen, ne történjen semmi baleset az út során...

Tippek távkapcsolathoz
#távkapcsolat
2024.06.25.

Tippek távkapcsolathoz

Nagyon szerencsés, amikor a másik bármikor elérhető, ott lakik vagy tanul a közelben, de az igaz szerelem nem mindig a szomszédban talál ránk. Párkapcsolataink épségéért sokat kell dolgoznunk. Hogyan élheti túl egy kapcsolat a távolságot?

Nyári szünet, nyári unalom?
#nyár
2024.06.24.

Nyári szünet, nyári unalom?

A jól megérdemelt pihenésedet töltheted. Nem mindegy azonban, hogy hogyan töltjük el azt a pár hetet, amely a rendelkezésünkre áll. Van néhány ötletünk a nyárra.