#Lélek

1425 db cikk a témában

A mérgező barátság 9 ismertetőjegye
#magány
2022.08.08.

A mérgező barátság 9 ismertetőjegye

A barátság fontos, ám vannak olyan baráti kapcsolatok, amelyek néha észrevétlenül több rossz érzést okoznak, mint jót. Ezek az úgynevezett mérgező barátságok. Meg kell tanulnod, hogy az idődet, élményeidet a számodra fontos barátokkal oszd meg, akik jól bánnak veled! Cikkünkből megtudhatod, miről ismerhetők fel a mérgező barátok.

8 dolog, amit sose mondj el az új pasidnak a múltról
#ex
2022.08.06.

8 dolog, amit sose mondj el az új pasidnak a múltról

Minden új kapcsolatban előbb-utóbb szóba kerül a múlt és természetesen az ex-téma is. Hogy ne bántsd meg az új választottad egoját, íme, néhány tipp az ex-csapda elkerülésére, azaz 8 dolog, amit sose mondj az új pasidnak az exről.

Testképzavarok
#testképzavar
2022.07.29.

Testképzavarok

Légy őszinte: te tudsz bűntudat nélkül enni, és elégedetten felállni az asztal mellől? Reméljük a válaszod: igen. A médiában sugallt üzenet, miszerint csak a karcsúság jelentheti a szépséget és a sikert elsősorban a te korosztályod étkezési szokásait befolyásolja károsan. Emiatt fiatal lányok és nők - sőt napjainkban már a fiúk, férfiak - tízezrei szenvednek a táplálkozási és testképzavarok miatt.

Mindennapi odafigyeléssel a kiégés ellen
#kiégés
2022.07.25.

Mindennapi odafigyeléssel a kiégés ellen

A kellő odafigyelés és a tudatosság segíthet abban, hogy a kiégést megelőzzük. A jelenség első számú okozója, a stressz csökkentése már csak azért is emberpróbáló feladat, mivel a leginkább akkor van rá szükségünk, amikor azt gondolnánk, hogy erre aztán igazán nincs most időnk. A kiégés veszélyeztetettjeinek azonban egyet biztosan szem előtt kell tartaniuk: arra van időnk, amire szakítunk.

A sírás jelentősége
#sírás
2022.07.21.

A sírás jelentősége

Szoktál sírni? Minden bizonnyal, hiszen ki előbb, ki később, de idővel mindenki eljut arra a pontra, hogy sírni kezd. Miért sírunk? Mert az érzelmeink erre kényszerítenek. Sírunk, ha fáj, ha meghatódunk, ha csalódás ér, ha haragszunk, ha siker ér. A sírás egyszerre fizikai és lelki folyamat, de egyénenként eltér, hogy ki mennyire hajlamos rá.

Hogyan lazíts 10 másodperc alatt?
#stressz
2022.07.15.

Hogyan lazíts 10 másodperc alatt?

Az, hogy zsörtölődsz a havi számla fölött, hogy izgulsz az iskolai dolgozat megírásakor, mind-mind hatással van szervezetedre! Amint azt már oly sokszor halottad, a stressz káros az egészségre! Gyors, könnyű és természetes megoldásokkal szolgálunk neked, amelyek segítenek nyugodtnak maradni ebben a rohanó világban.

Flörtölj online
#randi
2022.07.15.

Flörtölj online

Annak a művészete, hogy hogyan gyakoroljunk valakire pozitív benyomást az első találkozás alkalmával, gyökeresen megváltozott akkor, amikor az online randevúk teret hódítottak maguknak. Miközben otthon ülsz a számítógép előtt, nem kell azon gondolkodnod, hogy vajon rúzsos-e a fogad, az egyetlen buktató, ha sajtóhibák vannak a profilodban. De hogyan tudod megállapítani, hogy az adatlap alapján annyira csábító pasas valóságos –e? Adunk néhány tippet, hogy mit csinálj és mit ne az e-mail randik alkalmával!

Miért nem érdemes katasztrofizálni?
#katasztrófa
2022.07.13.

Miért nem érdemes katasztrofizálni?

“Hétvégén kirándulás, biztos zuhogni fog az eső egész nap… Meg fogok ázni, a cipőm is tönkremegy, este már be is lázasodom és tüdőgyulladásom lesz… Nem is megyek sehová…”

Féltékeny a párod? Íme, a megoldás
#csók
2022.07.10.

Féltékeny a párod? Íme, a megoldás

Egy féltékeny társ sok fejfájást okozhat. Talán egyszerűbb kisétálni a kapcsolatból, mint mindig emlékeztetni a párodat arra, hogy mennyire szereted. De az is lehet, hogy félreérted őt, és a bizonytalanságát féltékenységnek gondolod. Sajnos nem mindig egyszerű a kettőt megkülönböztetni egymástól.

Hogyan nyerd vissza a stabilitásodat egy trauma után?
#trauma
2022.07.10.

Hogyan nyerd vissza a stabilitásodat egy trauma után?

Trauma ért. Hirtelen, váratlanul, felkészülést sem hagyva csapott le rád, olyan megrázó erővel, ami túlmutat az eddig átélt tapasztalatokon, és fenyegeti a testi-lelki egyensúlyodat - mi több, ki is billent belőle. Érzed, hogy nem engedheted el magad, tudod, hogy nem hagyhatod magad az árral sodródni… De akkor mit tehetsz azért, hogy visszanyerd a stabilitásodat? A cikk végére kiderül…

Hogyan segíts gyászoló barátodnak?
#halál
2022.07.09.

Hogyan segíts gyászoló barátodnak?

Nehéz bármit mondani, amikor a barátod egy szerettét gyászolja. Nem tudhatod, hogy ilyenkor mit kell tenni vagy mondani. Attól tartasz, hogy valami rosszat mondasz, és a barátod ettől elhagyatottnak, magányosnak érzi magát éppen akkor, amikor a legnagyobb szüksége lenne valakire?

11 dolog, amire figyelni kell internethasználatkor
#erőszak
2022.07.09.

11 dolog, amire figyelni kell internethasználatkor

Sokan úgy gondolják, hogy az internet olyan hely, ahol következmények nélkül önmagad lehetsz, és ez nagyrészt igaz is. Az, hogy hogyan beszélsz, hogy nézel ki, vagy van-e valamilyen betegséged, nem számít internethasználat közben, nem úgy, mint a való életben.

Mi az az érzelmi intelligencia?
#intelligencia
2022.07.09.

Mi az az érzelmi intelligencia?

Bizonyára már te is hallottál az értelmi intelligenciáról (IQ), ami valakinek a lexikális tudását tükrözi. Az értelmi intelligencia azonban az intellektusunknak csak egy részét méri, hiszen rengeteg másféle intelligenciáról beszélhetünk még ezen kívül. Például zenei vagy szociális intelligenciáról. Illetve létezik még egy igen fontos típusa: az érzelmi intelligencia.

Minden, amit a paranoiáról tudni kell
#paranoia
2022.07.08.

Minden, amit a paranoiáról tudni kell

A paranoia, mint betegség olykor az aktuális bűnügyi, orvosi sorozatokban is fel szokott bukkanni. Érdekes, szokatlan zavar, amivel ritkán találkozunk életünk során.