Lélek

#Lélek

1432 db cikk a témában

Kiválthat-e betegséget a közösségi média?
#közösségi média
2023.02.05.

Kiválthat-e betegséget a közösségi média?

A múltbeli járványok közé tartoznak azok a betegségek, amelyekben az emberek hirtelen elájultak; hányinger, fejfájás vagy légszomj alakult ki; görcsös mozgás, vagy bénulás lépett fel. Napjainkban okozhatja a közösségi média ezeket a tüneteket? Hogyan függ össze?

Hogyan neveljük a szüleinket?
#szülő
2023.02.03.

Hogyan neveljük a szüleinket?

A szülők olykor úgy érzik, mindenhatók és mindent jobban tudnak nálunk, ami rendkívül bosszantó érzés tud lenni. Különösen akkor igaz ez, ha még mindig szeretnének minket a „pici gyerek szerepben” tartani, és nem veszik észre, hogy már nekünk is vannak önálló gondolataink és képesek vagyunk magunk döntéseket hozni. Az alábbiakban néhány olyan tanácsot olvashatsz, ami könnyebbé teheti a szüleiddel való együttélést és kommunikációt.

11 tipp, hogy megtaláld az életcélod
#cél
2023.02.02.

11 tipp, hogy megtaláld az életcélod

Ahhoz, hogy megtaláld az életcélod, először is rá kell jönnöd arra, hogy mit szeretsz a legjobban. Ha ez megvan, kész vagy arra, hogy ezzel megváltoztasd a világot. Az életcélod nem az, amit csinálsz, hanem az, amitől jól érzed magad közben, ami felvillanyoz és boldoggá tesz. Olvass tovább, hogy elkezdhesd az utadat, talán pont az egyik ötletünkre van szükséged ahhoz, hogy céljaid világossá váljanak előtted.

Miről árulkodik a testtartásod?
#testtartás
2023.02.01.

Miről árulkodik a testtartásod?

Kutatások igazolják, hogy testtartásunkkal érzéseinket is ki tudjuk fejezni. A görnyedő hát, a behúzott vállak önbizalomhiányt, depressziót sejtetnek.

A nevetés elképesztő hatásai a testre
#nevetés
2023.01.30.

A nevetés elképesztő hatásai a testre

Csillapítja a fájdalmat. Csökkenti a gyulladást. Erősíti az immunrendszert. Kalóriákat éget el. És mindezt egyszerre. Mielőtt a legközelebbi patikába szaladnánk beszerezni ezt a páratlan csodaszert, jobb, ha tudatosítjuk: ez nem kapható semmilyen gyógyintézményben. Az egyetlen hely, ahonnan elővarázsolhatjuk, mi magunk vagyunk.

Miről árulkodnak a rajzaid?
#rajz
2023.01.27.

Miről árulkodnak a rajzaid?

Mikor rajzoltál utoljára? Most nemcsak az iskolai feladatokra gondolunk, hanem azokra az alkalmakra, amikor spontán ragadtál tollat vagy színes ceruzákat, és a magad örömére rajzolgatni kezdtél?

Téli lehangoltság gyötör?
#téli depresszió
2023.01.24.

Téli lehangoltság gyötör?

A napfényes órák számának csökkenése az ember hangulatán is nyomot hagy. Szervezetünkben a sötétség hatására növekszik a melatonin nevű hormon termelődése, mely levertséget, fáradtságot okoz. Mit tehetsz ellene?

Téged is beskatulyáztak már?
#személyiségtípusok
2023.01.22.

Téged is beskatulyáztak már?

Skatulyák: stréber, vagány, zárkózott… Minden közösségben találhatunk különböző típusú embereket. Miért rakjuk be ilyen dobozokba az embereket? És mit mond a pszichológia a különböző típusokról? Mi a pszichológus véleménye a horoszkópokról?

A fösvénység ragadós - te mennyire vagy anyagias?
#pénz
2023.01.17.

A fösvénység ragadós - te mennyire vagy anyagias?

Talán nincs is a világon még egy olyan eszköz, amitől ennyire függenénk, ami a mindennapjainkat, az érzelmeinket és az egész életünket meghatározza. Meghatározza azt, hogy hol és hogyan élünk, a társadalom melyik rétegébe tartozunk, mennyit stresszelünk, az életünkből mennyi időt áldozunk a megszerzésére. Mi ez az eszköz? A pénz.

Szomorúság vagy depresszió: mi a különbség?
#depresszió
2023.01.14.

Szomorúság vagy depresszió: mi a különbség?

Olyan depis vagyok. Túl könnyen kicsúszik ez a mondat a szánkon, anélkül, hogy tudatában lennénk, hogy mi is a depresszió. A levertség depresszió? A szomorúság, bánat, gyász érzése depresszió lenne? A klinikai esetek és a hétköznapi levertség között nagy különbségek vannak.

10 ötlet, hogy ne csapjanak össze fölötted a hullámok
#időbeosztás
2023.01.12.

10 ötlet, hogy ne csapjanak össze fölötted a hullámok

Úgy tűnik, sosem éred utol magad? Mindenhonnan elkésel, folyton lemaradásban vagy? Talán számodra sem meglepő, hogy nem vagy egyedül: az emberek mintegy 61%-a ugyanezeket az érzéseket éli át. Mindenkinek mindennap ugyanannyi idő áll rendelkezésére. Ez az egyetlen közös vonás a Földön élő minden egyes élőlény között: a nap 24 órája, heti 168 óra.

Mit tegyél, ha kiabálnak veled?
#kiabál
2023.01.10.

Mit tegyél, ha kiabálnak veled?

Nem árt, ha tudod, hogy kell kezelni azokat, akik kiabálnak veled. Sajnos rengeteg olyan ember van, aki észre sem veszi, ha durván viselkedik a körülötte lévő személyekkel. A helyzet roppant kellemetlen lehet, főleg ha egy olyan személyről van szó, aki fontos neked, például egy családtag, partner vagy barát.

Hogyan derítsd ki, mit akarsz az életedtől?
#cél
2023.01.09.

Hogyan derítsd ki, mit akarsz az életedtől?

Ki akarod deríteni, hogy mi is az, amire az életben leginkább vágysz? Nem tudod, hogy mit kezdj az életeddel? Sokan élik úgy az életüket, hogy fogalmuk sincs arról, hogy mit is akarnak, mivel eddig a szüleik mindig megmondták nekik, hogy milyen döntéseket hozzanak.

7 tipp a téli depresszió megelőzésére
#tél
2023.01.07.

7 tipp a téli depresszió megelőzésére

Akármilyen is az időjárás, bármilyen rosszkedvűek a barátaid, a családod, vagy a kollégáid, próbálj ki néhány módszert, hogy megelőzhesd a lehangoltságot, és árassz egy kis napfényt az energiáddal!