szerelem
#Lélek

Maradjak a barátommal vagy lépjek túl rajta?

2010.07.22.
2 perces olvasási idő

Kedves Szakértő! A barátom és én lassan 3 év járunk. Két éve élünk együtt. Én nem csak lelkiekben, de anyagilag is támogatom már a kapcsolatunk kezdete óta, ugyanis neki nincs állandó munkája. Az együtt töltött idő nagy részében jól érezzük magunkat, és most már talán munkahelye is lesz, ugyanis a kilátások bíztatóak. Azonban, van egy barátom – aki ismeretlen a barátom számára, ugyanis szerinte nincs lány-fiú barátság – aki vonzó számomra, és volt is egy rövidke érzelmi kötődésünk is egymáshoz (de nem volt szex). Bár tudom, hogy nem akarok ettől a fiútól semmit, mégis azóta nem vagyok képes orgazmust elérni a barátommal, anélkül, hogy a barátommal átélt dolgokra gondolnék.

Szerintem én és a barátom ugyanannyit fektetünk ebbe a kapcsolatba, így a problémámnak nem ez az oka. Többször próbáltam már szakítani, de végül mindig arra jutottam, hogy keményebben kell dolgoznunk mindkettőnknek ezen a kapcsolaton, hogy jó legyen. Bár ténylegesen nem akarok semmit a barátomtól, mégsem tudom kiverni a fejemből. Pont ezért nem akarom otthagyni mostani barátomat, így csak álmodozhatok, hogy egyszer majd szakíthassak vele. Mit tegyek?

Kedves Kérdező!

Miután látom, hogy több problémával is küzdesz, a legjobb, ha végigvesszük őket. Azt írtad, hogy az a másik ember olyan szükségleteidet, vágyaidat tudja kielégíteni, és olyan közelséget és melegséget, biztonságot nyújt, mint a te barátod sohasem. A legjobb, ha leülsz egyedül, és átgondolod, hogy pontosan milyen érzelmeket vált ki belőled ez a másik srác.

Hogy érzed magad mikor vele vagy? Hogyan hattok egymásra, és milyen érzéseid vannak, mikor a barátoddal vagy? Mi a különbség? A gondolkodás ezen módja segíthet jobban megérteni önmagadat, és azt, hogy miért érzed beteljesületlennek a kapcsolatotokat, és hogy miért nem tudsz szex közben a barátodra koncentrálni.

A következő egy elég gyakori és általános probléma. Ugyanis az emberek többsége szokott vonzódni valaki máshoz, még akkor is, ha éppen egy kapcsolat kellős közepén van. Sokszor ugyanis szeretjük más társaságát élvezni, és új barátságokat kötni, akár más férfiakkal is, ugyanis mindegyiknek megvan a maga kis saját vonzereje.

A kérdés az, hogy a barátod miért gondolja, hogy nem lehet barátság fiú és lány között? Beszéltél már vele valaha erről? Miért olyan lehetetlen, hogy romantika nélkül legyen egy férfi barátod? Ezeket meg kell vitatnod a barátoddal, és nyugodtan elmondhatod neki, hogy a barátod iránt semmilyen szerelmi érzelmet nem táplálsz! Bár, a párodnak e nélkül is meg kellene érteni és bíznia kellene benned!

Egy másik dolog, amit nem árt újra gondolnotok, az a barátod anyagi támogatása. Meg kell vizsgálnod, hogy mindez hogyan hat a te életedre, a viselkedésedre és esetlegesen a karrieredre! Beszélj vele! Ennek a témának az alapos kitárgyalása talán segíthet, hogy a barátod még jobban megértse, csak ő kell neked, de ugyanakkor te társasági típus vagy, így szeretnél barátkozni is.

Azt is írtad, hogy többször próbáltál már meg szakítani, de valahogy sohasem sikerült. Mi vitt rá végül is arra, hogy vele maradj, és megpróbáld „keményebben” csinálni a dolgokat? Azért volt, mert szeretted volna megmenteni a kapcsolatotokat? Vagy azért, mert a barátod nyomást gyakorolt rád?

Nos, mielőtt belevágsz és folytatod a kapcsolatod, vagy épp ellenkezőleg, feladod, fontos hogy ezeknek a kérdéseknek a segítségével újraértékeld az eddigi teljesítményeteket. Legyen bármi a döntésed, de egy kapcsolatban muszáj, hogy őszinte legyél magadhoz, a barátodhoz, és az is, hogy őszintén tudjatok beszélgetni! Csak így lehettek mindketten boldogok!