Testi problémák, fiúknak

#Testi problémák #fiúknak

331 db cikk a témában

Laptop az öledben - Milyen veszélyei lehetnek?
#laptop veszélyei
2023.11.20.

Laptop az öledben - Milyen veszélyei lehetnek?

Használtad már valaha is úgy a laptopodat, hogy ültél és az öledben volt? Tartott ez annyi ideig, hogy felmelegítse a lábaidat? Ha igen, érdemes elolvasnod, milyen veszélyek leselkedhetnek rád ilyenkor.

13 meglepő tény a spermáról
#sperma
2023.11.08.

13 meglepő tény a spermáról

A pubertáskor a tested számos változásával jár együtt. Megváltozik a hangod, a testmagasságod, és szép lassan szexuálisan is éretté válsz. Bizonyára a tested fejlődésével egy időben néhány kérdés is foglalkoztatni kezd. Ezúttal a hímivarsejtekről tudhatsz meg néhány érdekességet.

Sovány kamasz srácok – A normális testsúly
#sovány
2023.11.03.

Sovány kamasz srácok – A normális testsúly

Mindannyian máshogy növünk fel és máshogy fejlődünk. Biztos vannak barátaid, akik magasabbak vagy nehezebbek és izmosabbak nálad. Azonban rengeteg fiú nem éri el a felnőtt testtömegét és magasságát, amíg be nem tölti a 18-at. Könnyen leellenőrizheted, hogy normális-e a testsúlyod egy BMI index kalkulátorral. Ha túl sovány vagy, akkor egy orvostól vagy egy tanácsadótól kérhetsz segítséget.

Tudnivalók a körülmetélésről
#fityma
2023.10.28.

Tudnivalók a körülmetélésről

A körülmetélés a legrégebben ismert sebészeti beavatkozásai közé tartozik, hiszen ősidők óta vallási szertartásként végzik. Egyes országokban vallási meggyőződés vagy a tradíciók miatt alkalmazzák, ám egészségügyi és higiénés megfontolásból az elmúlt 30 évben rutinműtétté vált az Egyesült Államokban, Kanadában és Ausztráliában.

Miért van szükség fogszabályzóra?
#fog
2023.10.11.

Miért van szükség fogszabályzóra?

A fogszabályozó ma már igen gyakorinak számít. Míg sokaknak szabályosan nő a foguk, másoknak gondjaik adódhatnak velük, amelyet fogorvos segítségével lehet korrigálni.

A férfi nemi szerv kóros elváltozásai
#pénisz
2023.08.29.

A férfi nemi szerv kóros elváltozásai

Piros foltok a makkon, szeretkezés után megjelenő apró piros pöttyök a fitymán, apró fehér, pattanásra hasonlító elváltozások a péniszen... Tudod, hogy mi okozza ezeket és hogy akár veszélyesek is lehetnek, illetve ha ilyesmit tapasztalsz, mi a teendőd? Ezekre a kérdésekre kaphatsz választ cikkünkből.

Mi az a Klinefelter-szindróma?
#Klinefelte-szindróma
2023.08.02.

Mi az a Klinefelter-szindróma?

A Klinefelter-szindróma egy genetikai rendellenesség, ami fiúknál tanulási nehézségeket és a szexuális fejlődés zavarát okozhatja. A tünetek erőssége széles skálán mozog.

Álló helyzetben - avagy amit tudni akarsz az erekcióról
#erekció
2023.07.24.

Álló helyzetben - avagy amit tudni akarsz az erekcióról

Eddig a péniszed a lábaid között, nyugodtan lógott, ám mostanában gyakran kínos helyzetbe hoz azáltal, hogy minden különösebb ok nélkül megkeményedik és mereven eláll a testedtől? Isten hozott a felnőttkor küszöbén!

Napszemüveg: hogyan válassz megfelelőt?
#napszemüveg
2023.07.14.

Napszemüveg: hogyan válassz megfelelőt?

A divatos napszemüvegek jól mutatnak, és vagány stílust kölcsönözhetnek viselőik számára, de sokkal fontosabb, hogy megóvják a szemet a nap káros sugaraitól. Néhány tippet adunk ahhoz, hogy megfelelő védelmet biztosíts szemed számára.

A helyes légzés a hosszú élet titka
#légzés
2023.06.26.

A helyes légzés a hosszú élet titka

A légzést minden ember a természetes élet velejárójának tartja, de elgondolkodtál már azon, hogy vajon helyesen veszed-e a levegőt? Amikor idegeskedsz, hogyan veszed a levegőt? Aprókat szippantasz, mert nem tudod kontrollálni az érzelmeidet. Miközben megakadályozod, hogy elegendő oxigén jusson a szívedhez és az agyadhoz. Ez a legrosszabb, amit tehetsz, mivel pont az oxigén tudná elősegíteni a problémák mihamarabbi megoldását.

Mindent a vércsoportokról
#vércsoport
2023.05.31.

Mindent a vércsoportokról

Minden évben sokan szorulnak vérátömlesztésre a legkülönfélébb okok miatt. Ez lehet egy vészhelyzet is (mint egy baleset, amelyben valaki sok vért veszít) vagy egy várható kezelés, műtét. Bármi is a kiváltó ok, a vérátömlesztés az egyik leggyakoribb kórházi eljárás, ami előtt minden véregység komoly teszteken megy át, hogy kiszűrjék az esetleges fertőzéseket és megállapítsák a vércsoportot.

A férfiak körében felbukkanó evési zavarok
#evészavar
2023.05.29.

A férfiak körében felbukkanó evési zavarok

Nem csak a nőkön, de a férfiakon is óriási nyomás van a kinézetükkel kapcsolatban. A tökéletes testfelépítés kényszeres elérése sokszor bulimiához, anorexiához, és testdiszmorfiás zavarhoz vezet.

Ha gondot okoznak a bélgázok...
#bélgáz
2023.05.27.

Ha gondot okoznak a bélgázok...

Általában egy ember naponta 14-szer „szellőzteti” beleit, de normális esetekben ez nem büdös. Ám mit tehetsz, hogyha mégis kellemetlen szagok távoznak belőled?