#Testi problémák #fiúknak

353 db cikk a témában

Sovány kamasz srácok – A normális testsúly
#sovány
2022.09.01.

Sovány kamasz srácok – A normális testsúly

Mindannyian máshogy növünk fel és máshogy fejlődünk. Biztos vannak barátaid, akik magasabbak vagy nehezebbek és izmosabbak nálad. Azonban rengeteg fiú nem éri el a felnőtt testtömegét és magasságát, amíg be nem tölti a 18-at. Könnyen leellenőrizheted, hogy normális-e a testsúlyod egy BMI index kalkulátorral. Ha túl sovány vagy, akkor egy orvostól vagy egy tanácsadótól kérhetsz segítséget.

Tudnivalók a körülmetélésről
#fityma
2022.08.01.

Tudnivalók a körülmetélésről

A körülmetélés a legrégebben ismert sebészeti beavatkozásai közé tartozik, hiszen ősidők óta vallási szertartásként végzik. Egyes országokban vallási meggyőződés vagy a tradíciók miatt alkalmazzák, ám egészségügyi és higiénés megfontolásból az elmúlt 30 évben rutinműtétté vált az Egyesült Államokban, Kanadában és Ausztráliában.

12 technika csuklás ellen
#csuklás
2022.08.01.

12 technika csuklás ellen

A csuklás nem csak egy egyszerű reflex. Akkor történik, amikor irritáció éri a bolygóideget vagy az egyik ágát, ami az agytól a hasig fut. Szakértők szerint a csuklás leggyakrabban közönséges emésztési zavarok által kiváltott reakció. Számunkra viszont általában csupán nyűg és kellemetlenség. Már gyerekként is csuklunk, és a reflex később is megmarad, nagyjából évi 3-5 alkalommal.

Miért van szükség fogszabályzóra?
#fog
2022.07.31.

Miért van szükség fogszabályzóra?

A fogszabályozó ma már igen gyakorinak számít. Míg sokaknak szabályosan nő a foguk, másoknak gondjaik adódhatnak velük, amelyet fogorvos segítségével lehet korrigálni.

Mi az a Klinefelter-szindróma?
#Klinefelte-szindróma
2022.07.30.

Mi az a Klinefelter-szindróma?

A Klinefelter-szindróma egy genetikai rendellenesség, ami fiúknál tanulási nehézségeket és a szexuális fejlődés zavarát okozhatja. A tünetek erőssége széles skálán mozog.

Álló helyzetben - avagy amit tudni akarsz az erekcióról
#erekció
2022.07.23.

Álló helyzetben - avagy amit tudni akarsz az erekcióról

Eddig a péniszed a lábaid között, nyugodtan lógott, ám mostanában gyakran kínos helyzetbe hoz azáltal, hogy minden különösebb ok nélkül megkeményedik és mereven eláll a testedtől? Isten hozott a felnőttkor küszöbén!

13 meglepő tény a spermáról
#sperma
2022.05.26.

13 meglepő tény a spermáról

A pubertáskor a tested számos változásával jár együtt. Megváltozik a hangod, a testmagasságod, és szép lassan szexuálisan is éretté válsz. Bizonyára a tested fejlődésével egy időben néhány kérdés is foglalkoztatni kezd. Ezúttal a hímivarsejtekről tudhatsz meg néhány érdekességet.

A férfiak körében felbukkanó evési zavarok
#evészavar
2022.05.24.

A férfiak körében felbukkanó evési zavarok

Nem csak a nőkön, de a férfiakon is óriási nyomás van a kinézetükkel kapcsolatban. A tökéletes testfelépítés kényszeres elérése sokszor bulimiához, anorexiához, és testdiszmorfiás zavarhoz vezet.

Tetoválás, és amit tudni érdemes róla
#tetoválás
2022.05.19.

Tetoválás, és amit tudni érdemes róla

A tetkók igen nagy népszerűségnek örvendnek. A 18-30 éves korosztály 25%-ának már van valamilyen tetoválása. Pár éven belül ez a szám eléri a 40%-ot, ami igen gyors ütemre vall, nem csoda, hogy sokakat érint vagy érdekel az önkifejezés ezen módja.

Mindent a vércsoportokról
#vércsoport
2022.05.17.

Mindent a vércsoportokról

Minden évben sokan szorulnak vérátömlesztésre a legkülönfélébb okok miatt. Ez lehet egy vészhelyzet is (mint egy baleset, amelyben valaki sok vért veszít) vagy egy várható kezelés, műtét. Bármi is a kiváltó ok, a vérátömlesztés az egyik leggyakoribb kórházi eljárás, ami előtt minden véregység komoly teszteken megy át, hogy kiszűrjék az esetleges fertőzéseket és megállapítsák a vércsoportot.

Minden, amit nem tudtál a tesztoszteronszintről
#tesztoszteron
2022.05.10.

Minden, amit nem tudtál a tesztoszteronszintről

Mint ismeretes, a tesztoszteron a legfontosabb férfi nemi hormon. A tesztoszteron fontos szerepet játszik a férfiak reproduktív szerveinek – a herék és a prosztata – megfelelő működésében, valamint a nemi jelleg kialakulásában, mint a szőrzetnövekedés vagy a spermiumtermelés.

Kamasz fiúk és a kialakuló énkép
#énkép
2022.05.06.

Kamasz fiúk és a kialakuló énkép

Minden test más és más. Nincs olyan, hogy ideális test, hiszen nem vagyunk egyformák. Éppen ezért nem ajánlatos másokhoz hasonlítani a testalkatodat vagy a magasságodat. Próbáld meg tested az egyéniséged és a jellemed tükörképének tekinteni.

Ha gondot okoznak a bélgázok...
#bélgáz
2022.04.26.

Ha gondot okoznak a bélgázok...

Általában egy ember naponta 14-szer „szellőzteti” beleit, de normális esetekben ez nem büdös. Ám mit tehetsz, hogyha mégis kellemetlen szagok távoznak belőled?

Segítség, mutálok!
#mutálás
2022.04.24.

Segítség, mutálok!

Nemrég még minden rendben volt a hangoddal, bátran beszéltél és nevettél. Most meg, ha megszólalsz a hang, ami elhagyja a torkod hol visításra, hol krákogásra, hol vinnyogásra, dörmögésre hasonlít.