piercing
#Testi problémák

Piercing, tetkó - a legnagyobb kamaszhóbortok

2010.10.24.
1 perces olvasási idő

Manapság a tinik körében is egyre népszerűbbé válik a piercing és a tetoválás is. Sokan egy hirtelen ötlet hatására kilövetik az orrukat vagy tetováltatnak valamit a karjukra, aztán néhány hónap múlva jön a fájdalmas felismerés, hogy ez már örökre nyomot hagyhat...

Most még olyan korszakodat éled, hogy évről évre változol. Ma még rózsaszín hajat szeretnél, holnap már feketét, jövőre meg már rájössz, hogy a szőke a menő. Na ezért is gondold végig, hogy most rózsaszín, fekete vagy szőke? A hajszín esetében ez még a jobbik eset, de egy tetoválás már nem ilyen egyszerű eset.

Piercingek

Meglátod kedvenc sztárodon és beleszeretsz, neked is kell egy ilyen. Előadod tervedet szüleidnek és kiakadnak, hogy szülhettek ilyen vadócot? Pedig te csak egy piercinget szeretnél. Egyébként érvelhetsz azzal, hogy bármikor ki tudod venni, mert a lyuk beforr. Mikor már "megdolgoztad" őket és megcsináltatnád, érdemes tájékozódnod az árakról, és fontos az is, hogy szakember csinálja. Otthon semmiképp se próbáld kifúrni magadnak, mert ha nem fertőtleníted, begyullad, elfertőződik. Ha már megszületett az elhatározás, érdemes rászánni a pénzed, mert nem olyan vészesek az árak.

Tetoválások

Ezek a bőrre varrt ábrácskák már nem olyan könnyen eltüntethetőek, mint a piercingek, ezért is érdemes jobban meggondolni, hogy csináltatsz-e. Például gondolj csak arra, hogy 60 évesen, 20 kilóval nehezebben, logó bőrrel, hogy fog rajtad mutatni az a cuki kis pillangó, ami most még tetszik? Persze ma már azért van rá lehetőség, hogy levetessük a nem kívánt tetkónkat, de sokkal fájdalmasabb, mint felvarratni! Pedig az sem lehet egy leányálom!

Például akinek amúgy is érzékeny a bőre, annak a festék, amit a bőr alá fecskendeznek, allergiás reakciókat válthat ki, és kiütésekkel, viszketéssel járhat. Szóval szerintem várj egy kicsit, míg kinősz ebből a korból és majd csak akkor csináltass, ha még 20 évesen is tetszik! Addig meg ott vannak a testfestékek (henna).

Hajfestés

Talán az összes hóbort közül ez a "legártatlanabb". A szülők is jobban belemennek egy kis szőkítésbe, mint mondjuk egy tetkóba. Ezért is a legjobb ezzel indítani. Persze azért a hajfestést is el lehet rontani, főleg ha te magad csinálod. Első alkalommal mindenképp érdemes elmenni fodrászhoz. Színválasztásnál, ha nem vagy biztos magadban, érdemes beszkennelni egy fotót magadról és kipróbálni különböző színeket. A lényeg, hogy ne akarj drasztikus változást egy festéstől (sötétbarna hajból szőkét)!

(KamaszPanasz)