Testi problémák, tetoválás

#Testi problémák #tetoválás

16 db cikk a témában

Tetoválás, és amit tudni érdemes róla
#tetoválás
2023.06.28.

Tetoválás, és amit tudni érdemes róla

A tetkók igen nagy népszerűségnek örvendnek. A 18-30 éves korosztály 25%-ának már van valamilyen tetoválása. Pár éven belül ez a szám eléri a 40%-ot, ami igen gyors ütemre vall, nem csoda, hogy sokakat érint vagy érdekel az önkifejezés ezen módja.

Bőrirritáció tetoválás után? Fertőzés, vagy allergia is okozhatja!
#tetoválás
2023.05.10.

Bőrirritáció tetoválás után? Fertőzés, vagy allergia is okozhatja!

Ha a tetoválás elkészítését követően nem csillapodik a kezdeti duzzanat, vagy néhány nappal, héttel később irritáció, viszketés, kiütések jelentkeznek az érintett területen, javasolt orvoshoz fordulni. A panaszokat fertőzés, valamelyik festékanyag, vagy a tetoválás egyéb összetevőjével szembeni allergia is okozhatja.

Tetoválás - a 10 legfájdalmasabb hely
#tetoválás
2022.11.21.

Tetoválás - a 10 legfájdalmasabb hely

A tűszúrás mindenképpen fájdalmas, függetlenül attól, melyik testrészedet tetováltatod. Ám vannak olyan területek, melyek különösen érzékenyek.

#tetkó
2020.11.18.

Mit árul el rólad a tetkód?

A tetoválások manapság népszerűbbek, mint valaha. Az emberek társadalmi hovatartozástól és foglalkozástól függetlenül varratnak magukra tetoválásokat. Ám lehetséges, hogy a tetoválásod teljesen mást fejez ki a külvilág számára, mint amit te üzenni szeretnél vele.

#smink
2015.08.01.

Sminktetoválás nyáron?

Itt a nyár, a strandolás és a nyaralás ideje. Az UV sugárzás és a sós, klóros víz okozta kiszáradás azonban a sminktetoválás legnagyobb ellenségei. Az alábbi néhány praktikus tanáccsal könnyen meg lehet óvni a sminktetoválást, mely így hosszú évekig szép marad.

#tetoválás eltávolítása
2015.07.09.

Tetoválás eltávolítása

A tetováló tintát a bőr legfelső rétege alá helyezik, ez teszi a tetoválás eltüntetését bonyolultabbá – és drágábbá –, mint magát a tetoválás elkészítését. De ha mégse lennél megelégedve a tetkóddal, azért az eltávolítása is megoldható.

#tetoválás
2014.12.18.

7 fontos tudnivaló, ha új tetoválásod van

Mielőtt elhagytad a tetoválószalont, adtak néhány bőrápolási tanácsot az új tetoválásoddal kapcsolatban. Izgalmadban talán elfelejtetted őket, vagy csak biztos akarsz lenni benne, hogy helyesen ápolod az új tetoválásodat. Nem mindig könnyű mindenre emlékezni, nem igaz?

#tetoválás
2014.08.07.

A tetoválás múlandó, az allergia örök: a henna veszélyei

A legtöbb strandon, üzletsoron, a turisták által látogatott helyek közelében egyre-másra bukkannak fel az ideiglenes tetoválásokat készítő művészek. Az alkotásokat fiatalok, idősebbek is szívesen viselik, nem árt azonban az óvatosság, a fekete színt biztosító adalékanyag allergiát okozhat.

#mérgezés
2013.06.27.

Melyek a leggyakoribb mérgezések?

A statisztikai adatok alapján a leggyakrabban gyógyszerek okoznak mérgezést, az utóbbi években az összes mérgezéses eset közel kétharmada ilyen volt. A második helyen az alkohol áll, ezt követik sorrendben az ipari és háztartási szerek, a kábítószerek, valamint a növényvédő szerek.

Így készülj fel a tetoválásra
#tetoválás
2012.03.08.

Így készülj fel a tetoválásra

Mit érdemes átgondolni egy tetoválás elkészítése előtt? Milyen egy megbízható tetováló szalon? Hogy kell gondozni a frissen készült „képet”?

#tattoo
2011.09.27.

A tattoo és a piercing kockázatai

A tattoo minták díszítő, ornamentikus jellegűek, barna és fekete színben készülnek. Tartóssága egy-két hét, a bőrfelszín kopásától függően. A piercingek a test különböző részein - mint a nyelv, ajkak, orr, szemöldök, vagy akár a nemi szervek legérzékenyebb pontjain- helyezhetők el. Vannak-e kockázatai? Te mit tudsz ezekről?

#hegtetoválás
2011.07.26.

Hegtetoválás, tündefül: bizarr testszépítés

A régebben meghökkentőnek számító hagyományos tetoválások vagy a piercingek (testékszerek) látványa mára általánossá vált. Van kevésbé elterjedt technika is, mint például a hegtetoválás.

#tetoválás
2011.06.27.

Tinik és a tetkó

A Vöröskereszthez igyekszel, hogy vért adj? Ha épp a múlt héten tetováltattál, fordulj meg, és indulj el szépen hazafelé. Ugyanis körülbelül egy évet kell várnod a tetoválás után, hogy újra vért adhass. Bocsi.

#piercing
2010.10.24.

Piercing, tetkó - a legnagyobb kamaszhóbortok

Manapság a tinik körében is egyre népszerűbbé válik a piercing és a tetoválás is. Sokan egy hirtelen ötlet hatására kilövetik az orrukat vagy tetováltatnak valamit a karjukra, aztán néhány hónap múlva jön a fájdalmas felismerés, hogy ez már örökre nyomot hagyhat...