Főoldal / TEST / 7 fontos tudnivaló, ha új tetoválásod van
  2014-12-18

7 fontos tudnivaló, ha új tetoválásod van

Mielőtt elhagytad a tetoválószalont, adtak néhány bőrápolási tanácsot az új tetoválásoddal kapcsolatban. Izgalmadban talán elfelejtetted őket, vagy csak biztos akarsz lenni benne, hogy helyesen ápolod az új tetoválásodat. Nem mindig könnyű mindenre emlékezni, nem igaz?

- hirdetés -

Hallgass a tetoválóművészedre!

Az egyik legjobb tanács az új tetoválással kapcsolatban, hogy hallgass a tetoválóművészedre. 7 fontos tudnivaló, ha új tetoválásod vanKérhetsz írásban is tanácsokat, vagy feljegyezheted, amiket tanácsol.

Tisztítás

Amikor kellő idieg volt védve a tetoválásod, és leveszed a kötést róla, érdemes óvatosan megmosni a környező területet meleg vízzel. Így tisztán tarthstod, és megszabadulsz a baktériumoktól, amik a fertőzést okozzák.

Ne dörzsöld!

Amikor szárítod a tetoválásodat, itasd fel finoman tiszta és száraz törölközővel. Nagyon érzékeny lesz az első néhány napban,éppen ezért kezeld nagyon óvatosan, hogy a lehető legkényelmesebb legyen. Ilyenkor egy puha törlőkendőt ajánlatos használni, mert kicsi, tiszta és hatékony.

Hidratáld!

Győződj meg róla, hogy azt a kenőcsöt használod, amit a te tetoválód vagy orvosod ajánlott! A krém megvédi a bőrödet a kiszáradástól, ápolja a tetoválás környékét, amíg a bőr gyógyul, és fertőtleníti azt. De kizárólag olyan krémet és olyan időközönként használd, ahogy az orvosod tanácsolta.

Csak nyugodtan!

A túl sok krém azonban akadályozza a gyógyulási folyamatot. Éppen ezért győződj meg arról, hogy csak vékony rétegben kented be a bőrödet az ajánlott krémmel. Finoman kend be, hogy végezhesse a munkáját!

Kerüld a vizet!

Természetesen zuhanyozhatsz, de az elején érdemes egy víhatlan kötéssel lefedned, és kerülnöd kell a kádban, medencében való fürdést néhány hétig.

Kerüld a napsütést!

Szintén kerülnöd kell a szoláriumot és a tartós napozást, amíg meg nem gyógyul a tetkód. Azért, mert az ultraviola-sugárzás és a napfény elhalványíthatja a tintát.

Ha bármiben bizonytalan vagy, a legjobb, ha felhívod a tetoválóművészedet vagy az orvosodat, és megkérdezed tőle.

(skincare.allwomenstalk.com)