#Lélek #Önértékelés

39 db cikk a témában

Hogy lépj túl a kudarcokon?
#kudarc
2022.05.12.

Hogy lépj túl a kudarcokon?

Nem és nem: nem sikerül semmi úgy, ahogy azt te szeretnéd. Készülsz, küzdesz, mindent megteszel - aztán kudarcot vallassz: nem azt kapod, amire számítottál. Csalódott vagy, dühös és kétségbeesett. Ezért kár volt törni magad! Nem! Nem volt az! Miért? Furcsán fog hangzani, de a kudarc kiváló tanítómester.

#énkép
2022.03.25.

Milyen az énképed?

Mindannyian kialakítottunk egy képet magunkról, a saját értékeinkről és hibáinkról. Ugyanakkor a szemünk előtt lebeg közben egy másik kép is, méghozzá az, amivé válni szeretnénk. Mikor lehet ebből a kettősségből probléma?

Téli lehangoltság gyötör?
#téli depresszió
2022.01.17.

Téli lehangoltság gyötör?

A napfényes órák számának csökkenése az ember hangulatán is nyomot hagy. Szervezetünkben a sötétség hatására növekszik a melatonin nevű hormon termelődése, mely levertséget, fáradtságot okoz. Mit tehetsz ellene?

Miről árulkodnak a rajzaid?
#rajz
2022.01.15.

Miről árulkodnak a rajzaid?

Mikor rajzoltál utoljára? Most nemcsak az iskolai feladatokra gondolunk, hanem azokra az alkalmakra, amikor spontán ragadtál tollat vagy színes ceruzákat, és a magad örömére rajzolgatni kezdtél?

A fösvénység ragadós - te mennyire vagy anyagias?
#pénz
2022.01.12.

A fösvénység ragadós - te mennyire vagy anyagias?

Talán nincs is a világon még egy olyan eszköz, amitől ennyire függenénk, ami a mindennapjainkat, az érzelmeinket és az egész életünket meghatározza. Meghatározza azt, hogy hol és hogyan élünk, a társadalom melyik rétegébe tartozunk, mennyit stresszelünk, az életünkből mennyi időt áldozunk a megszerzésére. Mi ez az eszköz? A pénz.

#internet
2021.11.18.

Internetfüggő lettél?

A legtöbben el se tudjuk képzelni az életünket internet nélkül: a tanulás, munka, másokkal való kapcsolattartás elengedhetetlen eszköze lett. Az internetezés azonban átcsaphat káros függőségbe is.

#álom
2021.11.15.

A 9 leggyakoribb álom és jelentésük

Vajon az álmoknak mélyebb értelme van? Nagyon sok ember úgy véli, hogy a válasz erre a kérdésre igen. A Newsweek által végzett felmérés szerint az amerikaiak 43 százaléka azt hiszi, hogy az álmok a valódi vágyainkat takarják.

#lélek
2021.09.25.

Tanuld meg szeretni önmagad!

Gyakran hallhatod, hogy amíg valaki nem képes önmagát szeretni, nem képes másokat sem szívébe fogadni. Azt is mondják, hogy ne is várd mástól, hogy szeressen téged, amíg te nem élsz békében önmagaddal.

#pszichoszomatika
2021.09.11.

Rejtélyes tünetek szervi elváltozás nélkül

Gyakran fáj a fejed és a hasad? Sokat betegeskedsz, ami miatt alig jársz iskolába, vagy ha el is mész, folyamatosan rosszul érzed magad? A szüleid aggodalmukban orvostól orvosig cipelnek emiatt, de szerencsére eddig semmi szervi okot nem találtak a tüneteidre? Akkor előfordulhat, hogy a lelked nincs rendben, és a szorongásaid, lelki szenvedéseid testi tünetekben fejeződnek ki.

#személyiség
2021.08.16.

Hogyan ismerheted meg valaki személyiségét 5 perc alatt?

Amikor egy idegennel találkozunk, azonnal tudni szeretnénk, milyen emberrel állunk szemben. Olykor hajlamosak vagyunk az első benyomások alapján ítélni, de ne feledjük, hogy a látszat sokszor csalóka. A következőkben megpróbálunk segítséget nyújtani, milyen jegyek alapján térképezhetjük fel a másik ember személyiségét mindössze öt perc alatt.

#pozitív gondolkodás
2021.08.10.

A pozitív gondolkodás előnyei

Az optimizmus bizonyítottan javítja az emberek készségét, hogy felülkerekedjenek az őket ért negatívumokon. A pozitív gondolkodás alapvetően fontos az egészséges élet megteremtése szempontjából.

#önértékelés
2021.07.29.

Miért kell edzened az önértékelésedet?

Állj meg egy pillanatra! Hogy érzed most magad a bőrödben? Miként vélekedsz saját magadról és mennyire van rád hatással, hogy mások mit gondolnak rólad?

#holtpont
2021.07.12.

Hogyan lendülj át a holtponton?

Úgy érzed nincs tovább, a kezdeti lendület elfogyott, és egy lépéssel sem tudsz többet megtenni? Alig kapsz levegőt, remegnek az izmaid, azonnal meg kell állnod, nehogy összeess? Akkor elérted a holtpontot…