#Lélek #szerelem

340 db cikk a témában

Hogyan beszélj egy fiúval telefonon?
#szerelem
2022.09.22.

Hogyan beszélj egy fiúval telefonon?

Napjainkban az online térben való kommunikáció szinte elengedhetetlen kelléke a tinik udvarlásának. Természetesen találkoztok és esetleg beszélgettek is az iskolában, kommenteltek a Facebookon vagy lájkoltok az Instagramon, de amikor éppen egyiket sem csináljátok, vagy épp randira hívnád életed szerelmét, nos, akkor elképzelhető, hogy kénytelen leszel őt felhívni (hacsak nem írásban teszed ugyanezt).

5 tipp a gyötrő féltékenység ellen
#féltékenység
2022.09.08.

5 tipp a gyötrő féltékenység ellen

Zavar, ha megnézi a barátodat vagy barátnődet a többi ember? Ki nem állhatod, amikor a kedvesed a volt párjáról beszél? Ha a válaszod a fenti kérdésekre igen, akkor nagyon úgy fest, hogy féltékenyben szenvedsz. Hogyan küzdheted le az érzést?

20 flörtölős üzenetfajta, amivel felkeltheted a kiszemelted érdeklődését
#flört
2022.08.20.

20 flörtölős üzenetfajta, amivel felkeltheted a kiszemelted érdeklődését

Órákon át ábrándozol arról, hogy milyen lenne vele randizni, esténként a titokban róla készített fotókat nézegeted - minden gondolatod körülötte forog. Ideje lenne a tettek mezejére lépni, de a visszautasítás esélye minden bátorságodat elveszi. Szerencsére napjainkban már nem feltétlenül kell szemtől-szemben megpróbálni a kapcsolatfelvételt. Íme, néhány ötlet arra, hogyan írj a kiszemeltednek, hogy pillanatok alatt felkeltsd a figyelmét.

A pasik testbeszédének kódfejtése 2.
#testbeszéd
2022.08.18.

A pasik testbeszédének kódfejtése 2.

Nem csak a szavak beszélnek, hanem a viselkedésünk is árulkodik arról, hogy valójában mit érzünk vagy gondolunk. Az úgynevezett nonverbális kommunikációnk nagyobb jelentőséggel bír a mindennapjainkban, mint ahogy azt gondolnánk, hiszen a közléseink 55 százaléka nem verbális formában zajlik.

8 dolog, amit sose mondj el az új pasidnak a múltról
#ex
2022.08.06.

8 dolog, amit sose mondj el az új pasidnak a múltról

Minden új kapcsolatban előbb-utóbb szóba kerül a múlt és természetesen az ex-téma is. Hogy ne bántsd meg az új választottad egoját, íme, néhány tipp az ex-csapda elkerülésére, azaz 8 dolog, amit sose mondj az új pasidnak az exről.

Féltékeny a párod? Íme, a megoldás
#csók
2022.07.10.

Féltékeny a párod? Íme, a megoldás

Egy féltékeny társ sok fejfájást okozhat. Talán egyszerűbb kisétálni a kapcsolatból, mint mindig emlékeztetni a párodat arra, hogy mennyire szereted. De az is lehet, hogy félreérted őt, és a bizonytalanságát féltékenységnek gondolod. Sajnos nem mindig egyszerű a kettőt megkülönböztetni egymástól.

Tényleg szerelmes vagy?
#szerelem
2022.07.06.

Tényleg szerelmes vagy?

Nagyon gyakori a kérdés: valóban szerelem, amit érzek? A válasz nem egyszerű. Ami számodra szerelemnek tűnik, lehet, hogy nem több a másik iránt érzett vonzalomnál. Igazából mi a szerelem? Miért akarsz épp azzal a valakivel együtt lenni, miért nem valaki mással? Miért ér véget a szerelem? Ezeket a kérdéseket korántsem egyszerű megválaszolni, de mi megpróbálkozunk vele.

Tippek szerelemhez és randizáshoz
#randi
2022.07.05.

Tippek szerelemhez és randizáshoz

Randizás. Találkozgatás. Párkapcsolat. Akárhogy is nevezzük, a romantikus érzések általában felfűtik a 13-17 év közötti tiniket, beindítva ezzel a kérdések áradatát. Lehetséges valakivel randizni anélkül, hogy elveszítenénk a fejünket? Mikor van itt az ideje az első csóknak? Mi tesz egy kapcsolatot csodássá? A KamaszPanasz most megadja a válaszokat.

Miért leszünk szerelmesek?
#szerelem
2022.07.04.

Miért leszünk szerelmesek?

Hogy miért dönt két ember egymás mellett, ezt a kutatásokban még mindig nem tudják pontosan megmagyarázni. Az evolúciós biológiát figyelembe véve, mindenekelőtt az új nemzedék érdekében történik, ám a pszichológusok más indítékot látnak emögött.

Távkapcsolatból lehet szerelem?
#távkapcsolat
2022.07.04.

Távkapcsolatból lehet szerelem?

"Lehet-e valaki úgy szerelmes, hogy akit szeret, még sosem látta, csak e-mail-en keresztül beszélt vele, és max egy képet látott róla? Én most így vagyok. Jó ez így?" A szakértő válaszol.

Szerelem vagy kaland?
#párkapcsolat
2022.06.05.

Szerelem vagy kaland?

Egy tanulmány szerint bárkinek az, hogy valaki csak alkalmi szexre vagy hosszútávú, komoly kapcsolatra vágyik, arcról megállapítható.

Nem szégyen az érzelem
#érzelem
2022.05.21.

Nem szégyen az érzelem

Sokakat, de talán mindenkit érinthet a téma. Az utóbbi időszakban számos fiatal keresett meg azzal a problémával, hogy nem meri közölni a lánnyal, hogy bele van zúgva. Nos, mit mondhatok én ilyenkor? Valóban csak a csalódástól való félelmen múlik? Ma, 2022-ben és sajnos már egy ideje “népbetegséggé” vált az érzelmektől való félelem. Erről lesz szó a cikkben, valamint a felületes válasz helyett igyekszem átadni a gyökeres változás tulajdonságait.

Mikor jön el az idő, hogy kimondjuk: szeretlek?
#szerelem
2022.05.16.

Mikor jön el az idő, hogy kimondjuk: szeretlek?

Óvatosan kell bánni a szeretlek szó kimondásával. A legjobb szándékkal is visszarettentheted azt, akinek szántad. Hogy mikor és hogyan a legszerencsésebb kimondani, először vagy sokadjára, arról itt olvashatsz.