párkapcsolat
#Lélek

Mikor mondd: szeretlek?

2020.09.06.
1 perces olvasási idő

Függetlenül attól, hogy randizol vagy párkapcsolatban élsz valakivel, nagyon erős érzéseket táplálhatsz a partnered iránt. Ezek az érzések annyira erőssé válhatnak, hogy beleszeretsz a tásadba. De mikor jön el annak az ideje, hogy elmondd, mit is érzel pontosan? Ennek az egy szónak hatalmas a jelentősége. Ezt figyelembe véve megmutatjuk, hogyan döntsd el, mikor mondd: „szeretlek” .

Nagyon jól kell ismerned a társadat

Ha azon gondolkodsz, mikor mond azt, hogy „szeretlek”, nagyon fontos, hogy közelebbről megfigyeld a kapcsolatotokat. Más szóval, meg kell arról győződnöd, hogy nagyon jól ismered a párodat. Például, ha teljesen belezúgtál valakibe, nagyon fontos, hogy szentelj arra időt, hogy igazán megismerd, és így abba a személybe szeress bele, aki ő valójában, nem pedig abba, akinek te gondolod.

Amikor már túl vagy a ,,mézeshetek” fázison

Döntő fontosságú, hogy elég ideje legyél együtt a pároddal ahhoz, hogy társként szembesüljetek pozitív és negatív dolgokkal, azaz többször essetek át vitákon, amiket a kapcsolatotok erőssége miatt megfelelően tudjatok kezelni.

Egyszóval sokkal alkalmasabb a helyzet arra, hogy elmondd a párodnak, hogy igazán szereted, ha az iránta érzett szerelmed azután is megmarad, hogy együtt küzdöttetek le különböző akadályokat.

Nem érzel nyomást arra, hogy kimondd

Amikor azt próbálod eldönteni, mikor mondd meg a társadnak, hogy szereted őt, feltétlenül fontos, hogy egyedül döntsd el ezt a kérdést.

Mindezek után, ha nem vagy biztos az érzéseidben, de a párod nyomást gyakorol rád ez ügyben, vagy úgy érzed, hogy azért kellene kimondanod, mert már régóta együtt vagytok, még nem állsz készen arra, hogy megtedd ezt a lépést. Ha csak kötelességből mondod a társadnak, hogy szereted, mert ő már mondta, neked, később hibásnak érezheted magad, hogy megtetted, mielőtt igazán készen álltál volna rá.

Ha elégedett vagy bármivel, amit a párod válaszol

Ha megpróbálod meghatározni annak az idejét, hogy mikor mondd „szeretlek”, fontos, hogy tisztában legyél azzal, hogy a párod hogyan válaszolhat. Ha abban reménykedsz, hogy azt válaszolja, „én is szeretlek”, más lehetséges válaszokat is figyelembe kell venned, mielőtt elárulod, hogyan érzel. Előfordulhat, hogy a párod nem tudja, mit válaszoljon, ezért csak annyit mond, hogy „köszönöm”, vagy hogy „ez nagyon kedves tőled”. Ha nem vagy megelégedve azzal, hogy nem azt hallod, ő is szeret téged, jobban teszed, ha vársz addig, amíg biztosabb lehetsz a párod válaszában.

Ha tényleg szerelmes vagy a párodba

Ha azon gondolkodsz elmond-e a társadnak, hogy szereted őt, nagyon fontos, hogy biztos légy abban, tényleg szereted őt. Végtére is, az is lehetséges, hogy csak beleestél a másikba, és próbálod meggyőzni magad, hogy szerelmes vagy, holott nem, vagy csak annak a tudata tetszik, hogy szerelemes vagy. Ráadásul késztetést érezhetsz arra, hogy elmond a másiknak, szereted, így próbálva a kapcsolatotokat előre mozdítani. Amikor megfelelő az idő arra, hogy elmondd, mit érzel, azt tudni fogod a szívedben és érezni fogod, hogy ez a helyes döntés.

(KamaszPanasz – M.D.)