párkapcsolat
#Lélek

7 dolog, amit gondolj át, mielőtt kimondod, hogy szeretlek

2021.02.14.
2 perces olvasási idő

Ez egy kapcsolatban nagy előrelépés, de van néhány dolog, amit érdemes megfontolni, mielőtt szerelmet vallanál. A „szeretlek” több, mint egy mondat. Ez egy nyilatkozat, és egy ígéret, tehát meg kell győződnöd róla, hogy készen állsz rá. Talán azt gondolod, hogy ez a megfelelő alkalom, vagy az a sorsotok kettőtöknek, hogy együtt legyetek, de nem árt néhány dolgot átgondolni, mielőtt kimondod, hogy szeretlek.

1. Ez a megfelelő környezet?

Lehet, hogy úgy érzed, hogy az időzítés jó, de gondolj arra, hogy a megfelelő környezetben vagytok-e! Mindannyian a mesebeli romantikáról álmodozunk a párunkkal. Attól függetlenül, hogy talán nem mindig valósul meg ez a mesebeli álom, miért ne alkotnád meg a saját mesebeli környezetedet a nagy pillanatra? Nem kell semmi nagy tervet kitalálnod, de tedd különlegessé kettőtök számára. Ne TV-zés közben vesd oda!

2. Készen állsz a következő lépésre?

A szerelmi vallomás egy nagy lépés a kapcsolatban. Egyfajta elkötelezettséget fejez ki egymás iránt. Mielőtt kimondod, gondold át, hogy tényleg felkészültél-e a következő lépésre.

3. Készen állsz elfogadni a választ?

Néhány ember számára a legnagyobb visszatartó erő, hogy félnek a párjuk válaszától. Ijesztő lehet kimondani, és nem hallani viszont. De ha valóban szerelmes vagy, jobb feltárni az érzéseidet! Még ha a párod nem is áll készen ezt kimondani, akkor is tudasd vele, hogy mennyire törődsz vele. Mondd el, hogy az érzéseidet nem befolyásolja a reakciója. A nyílt kommunikáció hihetetlenül fontos egy kapcsolatban!

4. Ki fogod mutatni?

Romantika

A tettek hangosabbak, mint a szavak. A szerelmi vallomás egy ígéret, hogy kimutatod a szerelmedet és szenvedélyedet, amit iránta érzel. Azok a kis dolgok, amiket a párodért teszel, meg fogja erősíteni a szerelmedet.

5. Ez a megfelelő idő?

Akár hiszed, akár nem, hogy létezik szerelem első látásra, érdemes várni a szerelmi vallomással. Nem akarod, hogy túl korán belerohanj egy komoly kapcsolatba. Néhány hét után tényleg ismered őt? A szeretlek szó azt jelenti, hogy elfogadod a hibáit, a gúnyos megnyilvánulásait, és mindent ami köztetek van! Kívülről és belülről is meg kell jól ismerni a másikat, hogy valóban tudd, hogy szereted őt! Várj addig, míg jobban megismeritek egymást.

6. Szeretnéd, hogy mások is tudják?

Furcsán hangozhat, de akkor is jól éreznéd magad, ha a barátaid, vagy a szüleid előtt is mondanád neki, hogy szeretlek? Legtöbbször, ha elmondod a barátoknak, hogy végre kimondtad, akkor teljesen kiborulnak, és nagyon izgatottak lesznek. Készen állsz, hogy megoszd a barátaiddal és a családoddal a szerelmedet, és büszke vagy a kapcsolatodra? Ha nem szeretnéd a szüleid tudtára adni az érzéseidet, akkor érdemes még várnod azzal, hogy kimond a párodnak.

7. Valóban úgy érted?

Talán ez egy kicsit nyilvánvaló tanács, de ne mondd ki, ha nem úgy érted! Még ha a párod mondja is ki elsőre, ha nem állsz készen, vagy te nem érzel úgy, akkor jobb őszintének lenni, mint hazudni/füllenteni. Nem tudod visszaszívni azokat a szavakat, amiket egyszer már kimondtál! Tölts el egy kis időt azzal, hogy átgondolod, hogy mit jelentenek azok a szavak, és ki tudsz-e állni amellett, amit ígértél!

A „szeretlek” -be nem lehet csak úgy belerohanni. Gondosan át kell gondolni, hogy biztosan ez a megfelelő lépés-e a kapcsolatodban. A tényleges pillanat, amikor kimondod, lehet spontán, de ezeket a dolgokat határozottan érdemes átgondolod, mielőtt belerohansz valamibe.

Egyetértesz azzal, hogy ezeket meg kell fontolni mielőtt szerelmet vallasz? Milyen más dolgokat gondolsz végig, mielőtt kimondod? Hogy gondolod, jobb, ha megtervezed, vagy inkább spontán jöjjön a vallomás?

(KamaszPanasz - S.C.)