csók
#Lélek

Féltékeny a párod? Íme, a megoldás

2023.08.03.
2 perces olvasási idő

Egy féltékeny társ sok fejfájást okozhat. Talán egyszerűbb kisétálni a kapcsolatból, mint mindig emlékeztetni a párodat arra, hogy mennyire szereted. De az is lehet, hogy félreérted őt, és a bizonytalanságát féltékenységnek gondolod. Sajnos nem mindig egyszerű a kettőt megkülönböztetni egymástól.

Ha a barátod mostanában féltékeny rád, vagy az új kapcsolatodban meg szeretnéd előzni a féltékenységet, használd az alábbi 10 tippet, hogy a mindennapok felhőtlenek maradjanak.

Tudasd vele, hogy szereted!

Ha egy kiegyensúlyozott sráccal, lánnyal randizol, akinek sok barátja van és népszerű is, akkor valószínűleg csak azért féltékeny, mert még fiatal a kapcsolatotok, vagy még bizonytalan amiatt, hogy mit is érzel iránta.

Ha ideges, amikor a barátaiddal vagy, lehet, hogy csak biztosítanod kell arról, hogy csak őt szereted és senki mást. Mondd el neki, hogy a társaság, akikkel az idődet töltöd, valóban csak barátokból áll, egyedül a párod iránt érzel szerelmet, senki más iránt nem.

Féltékeny a párod? Íme, a megoldás

Figyelj rá jobban, amikor barátokkal vagytok!

A férfiak és a nők egyaránt gyakran versengenek egymással, legyen az játék vagy szerelem. Ha a párod féltékeny a barátaidra, talán csak a saját bizonytalansága miatt van. Legközelebb, amikor a barátaitokkal vagytok, szentelj neki több figyelmet, így tudni fogja, hogy érzel iránta. Minél több közös programot szerveztek a baráti társasággal, annál jobban fogja tudni, hogy nincs mitől tartania, hiszen egész más szerepet szánsz nekik, mint neki.

Legyen a megmentőd!

Pasiknál létezik egy védelmező ösztön, vagyis szeretnek hős megmentőként, segítőként szerepet vállalni egy lány életében. Legközelebb, amikor valaki ismerkedni szeretne veled, húzd magadhoz közelebb a barátod a karjánál fogva, és mondd meg neki, hogy szükséged van a segítségére. Ha bevonod a beszélgetésbe, nem gondolja majd úgy, hogy valamit a háta mögött teszel.

Vond be a közösségi tevékenységeidbe!

Ha féltékeny a párod, a legelképesztőbb elképzelésekkel is képes előállni, amikor fenyegetve érzi magát. Amikor a barátaiddal vagy, azon gondolkozhat, hogy mikor mit csinálsz és kivel. Hogy jobban érezhesse magát, és ne szőjön további elméleteket, pár hónapig vidd magaddal, ha buliba mentek az ismerőseiddel! Ha társaságban vagytok, időnként fogd meg a kezét, vagy öleld meg! Így bízni fog benned és jobban érzi majd magát.

Hívd fel gyakran!

Ha nélküle mész bulizni, bizonytalanságot érezhet. Az járhat a fejében, hogy jobban szórakozol-e a barátaiddal, mint vele. Bármi is legyen az oka annak, hogy ezen gondolkozik, enyhítheted a nyugtalanságát, ha felhívod, miközben távol vagy. Ilyenkor vonulj el, és beszélgessetek egy kicsit.

Mutasd ki a szereteted!

Ha nyilvánosan is kimutatod a szereteted iránta, az sokat segíthet. Ha fogod a kezét, vagy megpuszilod társaságban, azzal tudatod vele, hogy hajlandó vagy felvállalni a kapcsolatotokat a világ előtt, ami nagy megerősítés számára.

Cukkold a barátaid előtt!

Segíts megértetni a barátoddal, hogy egy kis flörtölés teljesen elfogatható barátok között. Vedd rá a barátnőidet, hogy egy kicsit flörtöljenek vele. Bár ez vakmerő húzás lehet, de ha megbízol bennük, ez egy jó módja lehet annak, hogy rájöjjön, milyen ártalmatlan is lehet a flörtölés, így legközelebb ha azt látja, hogy valaki veled flörtöl, nem veszi majd olyan komolyan.

Erősítsd meg!

A barátod valószínűleg nem lesz féltékeny, ha nem érzi magát fenyegetve, vagy ha nem érzi azt, hogy nem szereted igazából. A féltékenység valójában nem más, mint egy segélykérés. Ezért ha azt látod, hogy a sarokban duzzog, ne legyél rá mérges, helyette emlékeztesd, mennyire is szereted!

Ne tedd ezeket a lépéseket egyértelművé!

Ne tudasd vele egyértelműen, hogy féltékeny rád, és ráadásul teljesen alaptalanul. Ezzel csak feldühíted és zavarba hozod. Inkább légy megértő vele, és mutasd meg neki, hogy mennyire szereted!

Ha a tanácsainkat megfogadod, a barátod meg fog enyhülni. De ha mégse, akkor valószínűleg komolyabb oka van a féltékenységének, amin egyedül nem tudsz segíteni. Ha ez a helyzet, akkor azt tanácsoljuk, hogy beszéld meg vele. Ha ez a próbálkozás zátonyra fut, talán jobb, ha szakítasz vele, mielőtt még megpróbálna kisajátítani magának, és elzárni a külvilágtól. És ha valaha is erőszakos lenne, azonnal hagyd el.

(KamaszPanasz)