szeretet
#Lélek

Szeretet, gyűlölet, csalódás

2010.07.07.
1 perces olvasási idő

Tényleg olyan ellentétes érzések, mint amilyennek elsőre érezzük? Persze, hiszen két olyan ember, aki gyűlöli egymást, sosem fogja szeretni a másikat. Mert a gyűlöletnek oka van.

Harag, hazugság, félrevezetés, megcsalás, lopás, gyilkosság. Számtalan okból gyűlölhetünk. De vajon ez a gyűlölet átcsaphat valaha szeretetbe? Elképzelhetetlennek tűnik. Hiszen mozdulata, reakciója olyan visszataszító, gyűlöletre méltó. Egy ilyen embert nem lehet szeretni. Vagy mégis?

Pedig néha a gyűlöletet nem sok választja el a szeretettől. Ha belegondolunk abba, hogy évekkel ezelőtt szüleink milyen boldogok voltak. De az régen volt. Most már megfojtanák egymást egy kanál vízben. És ott vannak a régi legeslegjobb barátnők, akikkel minden kis titkunkat, vágyunkat, álmunkat megosztottuk.

De kibeszéltek a hátunk mögött, elvették az ötleteinket és azt a fiút aki tetszett. Mi a helyzet ezekkel a kapcsolatokkal? Hisz, régen olyan jól működtek. Most meg mindketten a pokolra kívánnánk egymást.

Talán, mert aki szeret, az gyűlölni is tud. Hiszen a szerető szív könnyen összetörhet. És nem marad más csak sok apró szilánk…

Hazugság, félrevezetés, megcsalás, lopás, gyilkosság. Végződhet ugyanúgy, mint ahogy kezdődött. De persze ez csak egy feletvés, és különben is a szeretet és a gyűlölet teljesen ellentétes érzések!

(Sz.D.L.)