Táplálkozás

#Táplálkozás

726 db cikk a témában

Koffeinmérgezés: halálos pörgés
#koffein
2024.05.24.

Koffeinmérgezés: halálos pörgés

Talán hallottad annak a fiatalembernek a történetét, aki majdnem belehalt abba, hogy egy éjjel alatt elfogyasztott közel 3 liternyi energiaitalt, ami koffeinmérgezést okozott. Miért is kell odafigyelni az energiaitalok és a koffeintartalmú frissítők fogyasztására?

Mit egyél a pattanások ellen?
#pattanás
2024.05.22.

Mit egyél a pattanások ellen?

A világon kevés olyan szemet szúró bőrprobléma van, mint a pattanás. Fiatal és idős korban, fiúkon, férfiakon, lányokon és nőkön is látjuk őket. Okozhatja stressz, hormonok, vagy akár más tényezők is. Egy biztos, a pattanások szinte mindenkinek problémát okoznak. Van egy módszer, amit azonban szinte soha nem veszünk figyelembe a pattanások elleni harcban. Ez az étrendváltoztatás!

Hosszú hétvége nass-mentesen
#nass
2024.05.17.

Hosszú hétvége nass-mentesen

Holnaptól 3 napos pihenőt tarthatunk, és élvezhetjük a májusi napfényt! Milyen egy hosszú hétvége, amikor száműzöd a nasikat az étrendedből?

A fogyókúrás gyaloglásról
#fogyókúra
2024.05.14.

A fogyókúrás gyaloglásról

Minél nagyobb távot teszel meg, annál több kilót adsz le vagy a gyaloglási sebesség számít? Végül is melyik a fontosabb a fogyás szempontjából: a sebesség vagy a távolság?

Cukor helyett: stevia
#stevia
2024.05.14.

Cukor helyett: stevia

A stevia egy Dél-Amerikában őshonos növény, ami százszor édesebb a cukornál. Hazájában másfél ezer év óta használják édesítésre és gyógyításra. Alig tartalmaz kalóriát, és a cukorral ellentétben előállítása kevésbé terheli a környezetet!

Hogy jobban induljon a napod: reggelizz!
#reggeli
2024.05.11.

Hogy jobban induljon a napod: reggelizz!

A reggeli több szempontból is a nap legfontosabb étkezése. Egyrészt, a vacsora és a reggeli ébredés között legalább 8-10 óra eltelik, mialatt szervezeted sem folyadékhoz, sem ennivalóhoz nem jut. Azt gondolnád, hogy nincs is szükséged az éjszaka folyamán energiára, hiszen alvás közben úgysem csinálsz semmit, de ez nem így van. Szervezeted folyamatosan, így éjszaka is dolgozik, tehát energiát éget el!

6 étel a kockahasért
#izom
2024.05.09.

6 étel a kockahasért

Megállás nélkül minden idődet az edzőteremben töltöd, folyamatos felülésekkel és lábemelésekkel, de még mindig semmi? Még egy kis kocka sincs a hasadon? Demotiváló lehet, tudom.

Teljesítményfokozó ételek
#vizsga
2024.05.07.

Teljesítményfokozó ételek

Akár tanulsz, házit csinálsz, egy vizsgára készülsz, vagy csak egy kis plusz energiára van szükséged napközben, ha a megfelelő ételeket fogyasztod, az segíthet felturbózni az agyadat, így a teljesítményed is javulni fog.

Tények a tésztáról
#tészta
2024.05.04.

Tények a tésztáról

A tészta a rost és az összetett szénhidrátok kiváló forrása. Most pedig jöjjön pár táplálkozási tény, amely segíthet, hogy továbbra is élvezd ezt a közkedvelt ételt.

Eper, a csodagyümölcs
#eper
2024.05.03.

Eper, a csodagyümölcs

Az eper nem csak a legzamatosabb gyümölcsök egyike, de fontos antioxidáns-forrásként egészségünk és szépségünk egyik őre is, és még sok minden más... Lássuk hát, miért együk degeszre magunkat belőle, amíg lehet, hiszen most tele van vele a zöldséges stand.

Ételek, melyek csökkentik a menstruációs görcsöket
#ételek
2024.05.01.

Ételek, melyek csökkentik a menstruációs görcsöket

A hormonok miatt a nők rengeteg változáson mennek keresztül, ez főleg a menstruáció ideje alatt erősödik fel. Sokunk kellemetlenül érzi magát ilyenkor, rossz a közérzete és fel van puffadva. Az alhasi fájdalom és a görcsök nagyon kellemetlenek lehetnek. Érdemes odafigyelni ebben az időszakban, hogy mit és milyen mennyiségben eszünk.

A 10 leghizlalóbb tavaszi étel
#tavaszi étel
2024.04.30.

A 10 leghizlalóbb tavaszi étel

A kellemes tavaszi időjárás lassacskán meghozza a délutáni fagyizások idejét, illetve a kávéházak kerthelyiségei is benépesednek, ahol mindenféle finomság kerül elő. Ez mind jól hangzik, azonban nem árt odafigyelni a szezon kalóriadús ételeire és italaira - pláne, ha nyárra szeretnénk formába lendülni.

Mit egyél, ha hasmenésed van?
#hasmenés
2024.04.29.

Mit egyél, ha hasmenésed van?

A hasmenést rengeteg minden okozhatja, kezdve az influenzától a romlott ételekig. Mivel egyes ételek csak súlyosbítják a tüneteket, elmondjuk, hogy mit egyél és mit ne egyél hasmenés esetén.

Mire jó az ananász, a banán és a narancs?
#diéta
2024.04.24.

Mire jó az ananász, a banán és a narancs?

Nem csak vitaminpótlás céljából érdemes déligyümölcsöket fogyasztanunk. Segítségükkel kipihentebbek lehetünk, hosszú távon pedig az idegrendszeri elváltozások, szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát is csökkenthetjük.

Tavaszi zöldségek és receptek
#zöldség
2024.04.21.

Tavaszi zöldségek és receptek

Ideje friss, tavaszi zöldségek után nézni a piacokon, hisz a standokon megjelent a spárga, a ropogós zöldbab, a brokkoli és a mángold. A következőkben a tavaszi zöldségek vásárlásához, tárolásához és elkészítéséhez igyekszünk tanácsokat adni.