#Táplálkozás

724 db cikk a témában

Lisztérzékenység és gluténérzékenység
#glutén
2022.06.24.

Lisztérzékenység és gluténérzékenység

A manapság népszerű diéták többsége nem csak a szénhidrát csökkentése céljából javasolja a pékáruk, tészták fogyasztásának mellőzését. Egyes felvetések szerint a gabonák egyik összetevője, a glutén amellett, hogy jelentősen lelassíthatja a fogyást, az egész szervezetre kiterjedő panaszokat is okozhat. Cikkünkben a gabonafélék fogyasztásával kapcsolatba hozható betegségeket vesszük górcső alá.

Az elhízás nyolc oka
#elhízás
2022.06.22.

Az elhízás nyolc oka

Egy baráti összejövetel vagy egy egyszerű esti tv-zés? Te mit teszel közben? Eszel… Sajnos nagy hagyománya lett manapság, hogy ha valakit meghívunk magunkhoz, akkor majdcsak kötelező erővel bír az ételek habzsolása. Az állandó evés rossz szokássá válhat, ami károsítja egészségünket. Mi lehet még az étel? Vigasz. Mert sokszor jutalmazzuk és vigasztaljuk magunkat a különböző édességek és ételek segítségével.

Adag csata – Mit mutat a tányérunk?
#étel
2022.06.19.

Adag csata – Mit mutat a tányérunk?

Az éttermekben szinte már kötelező kiírni, hogy egy-egy étel mennyi kalóriát és tápanyagot tartalmaz. De jól megnézted a tányérod tartalmát? A szakácsok nem törődnek azzal, hogy mekkora húst és köretet tesznek eléd, ezért sokkal nagyobb adagot kaphatsz, amit nem, hogy nem muszáj, de nem is szabad megenned. Használd mértékeinket, amikor étkezel, és nem kell aggódnod a súlyod miatt.

Te ismered a flexitáriánus étrend ismérveit?
#étkezés
2022.06.17.

Te ismered a flexitáriánus étrend ismérveit?

Sokféle étrend létezik - ember legyen a talpán, aki pontosan eligazodik a diétás tanácsok útvesztőjében. Van, aki a testsúlycsökkentés miatt vág bele a diétázásba, sokakat a betegsége kényszerít rá, mások az egészségük megőrzése érdekében étkeznek bizonyos elvek szerint.

Hogyan csökkentheted a cukorbevitelt a mindennapokban?
#cukor
2022.06.11.

Hogyan csökkentheted a cukorbevitelt a mindennapokban?

Lerágott csont, hogy a helytelen étrend, például a túl sok cukros étel fogyasztása az egyik fő bűnös, már ami az egészségünk veszélyeztetését illeti. Mindenki tudja, hogy nem csupán akkor kellene mértékletességre törekedni a cukor élvezetében, ha a testsúlyunkkal küzdünk, hanem akkor is, ha egészségünk megőrzése a cél.

A hirtelen testedzés veszélyei
#testedzés
2022.06.09.

A hirtelen testedzés veszélyei

Egy Amerikában végzett tanulmány szerint az inaktív, mozgásszegény életmódot folytató emberek esetében a hirtelen elkezdett testi megerőltetés mellett sokkal nagyobb a sportsérülések veszélye, például ízületi szalag szakadása, izomszakadások, rándulások.

Ezért érdemes zöld színű ételeket enni
#zöld étkek
2022.06.09.

Ezért érdemes zöld színű ételeket enni

A zöld színű élelmiszerek létfontosságú tápanyagok gazdag forrásai; táplálkozási szempontból sokkal lényegesebbek, mint a hagyományos élelmiszerek. A vitaminok, az ásványi anyagok és az aminosavak magas koncentrációja érdekében komoly gondosságot igénylő körülmények között termesztik őket.

Mit sportolj, ha fogyni akarsz?
#sport
2022.06.03.

Mit sportolj, ha fogyni akarsz?

Fogyókúra során az energiabevitel csökkentése önmagában gyakran nem bizonyul hatékonynak. A csökkent energiabevitelt a hatékonyság érdekében fokozott fizikai aktivitással szükséges kiegészíteni. Azonban nem mindegy, hogy milyen mozgásformát választ valaki, azt milyen rendszerességgel, milyen időtartammal űzi, ezért itt szeretnénk szólni a különböző sportok előnyeiről, hátrányairól.

Nassolni jó (?)
#nassolás
2022.06.03.

Nassolni jó (?)

Kerüld el a napközbeni felesleges nassolást! A tízóraira vagy uzsonnára elfogyasztott pár szelet keksz még nem bűn, de össze-vissza ne fogyassz ilyesmit!

Minden, amit a kempingezésről tudni kell
#kemping
2022.06.01.

Minden, amit a kempingezésről tudni kell

A kempingezés nemcsak a kikapcsolódás nyugalmát nyújtja, hanem túrázási lehetőséget is, ami egyszerre válik előnyére a testnek és a léleknek. Az egyszerűséget kombinálja a természet szépségével, segít megnyugodnunk és eltávolodnunk a zsúfolt mindennapjainktól.

Ismerd meg magad!
#étkezési napló
2022.06.01.

Ismerd meg magad!

Ahhoz, hogy tisztán lásd, melyek azok a pontjai az étkezésednek, melyen változtatni kell, érdemes néhány napig egy „étkezési naplót” vezetned. Ebbe a naplóba minden elfogyasztott ételt és folyadékot pontosan jegyezz fel.

A legnépszerűbb fogyókúrák
#fogyókúra
2022.06.01.

A legnépszerűbb fogyókúrák

A bőség zavara áll fenn, amikor túlsúllyal küszködve elszántnak hitt pillanatunkban a világhálón kutatunk a legújabb fogyókúrák után. Legfontosabb szempontok ilyenkor, hogy rövid idő alatt, lehetőleg szenvedés nélkül, minél több kilótól szabaduljunk meg. Van, aki szkeptikusan fogadja az egyes módszereket, más viszont nagy lendülettel kezdi a kúrát.

Hogyan igyál eleget? 7 tipp, hogy elkerüld a kiszáradást
#víz
2022.05.30.

Hogyan igyál eleget? 7 tipp, hogy elkerüld a kiszáradást

Ahhoz, hogy hidratált maradj, méregteleníts és a súlyvesztést is elősegítsd, a folyadékbeviteled növelése és megfelelő szinte tartása a legfontosabb teendőd. Nem tudsz eleget inni? Nem kívánod a folyadékot? Megfeledkezel róla? Íme, 7 tipp, hogy több vizet igyál meg naponta.