#Vágyak #fogamzásgátlás

110 db cikk a témában

+18 Az oldal nyíltan foglalkozik a szexualitással, megtekintése 18 éven aluliaknak nem ajánlott.
7 jel, hogy a fogamzásgátlód nem a megfelelő
#fogamzásgátló
2022.09.27.

7 jel, hogy a fogamzásgátlód nem a megfelelő

Bármilyen okból is szedsz fogamzásgátló tablettát, biztosan azt szeretnéd, hogy a legmegfelelőbb legyen. Jó tudni, hogy védve vagy-e az esetleges terhességtől, de mi van, ha a te tablettád nem olyan hatékony, mint kellene? Cikkünkből megtudhatod a jeleket, amik arra utalnak, hogy nem megfelelő a gyógyszered.

Mikortól lehet terhességi tesztet csinálni?
#terhességi teszt
2022.08.22.

Mikortól lehet terhességi tesztet csinálni?

Amennyiben biztos eredményt akarsz a terhességi teszten látni, nem mindegy, hogy mikor csinálod meg a tesztet. Ha túl korán használod, az akár félre is vezethet. Cikkünk ebben segíthet.

Egyéjszakás kaland: megéri?
#egyéjszakás kaland
2022.08.07.

Egyéjszakás kaland: megéri?

„Azt a szexuális tevékenységet, amelyben a résztvevők nem szerelmesek, vagy nem járnak együtt, egyéjszakás kalandnak nevezzük." Ez az egyike a számtalan különböző meghatározásnak.

Mi az a Pearl-index?
#fogamzásgátló
2022.07.19.

Mi az a Pearl-index?

A fogamzásgátló módszerek – sokféleségükből adódóan – más-más mechanizmussal akadályozzák a nem kívánt terhesség kialakulását, ennek megfelelően természetesen hatékonyságuk és sikertelenségi arányuk nagyon eltérő.

Mikor nem hat az esemény utáni tabletta?
#esemény utáni tabletta
2022.06.13.

Mikor nem hat az esemény utáni tabletta?

Bármikor előfordulhat, hogy nem biztonságos szexuális együttlét után felmerül a teherbeesés lehetősége. A megszakításos közösülés mellett évente 100 nőből akár 35-40 is teherbe eshet. Emellett előfordulnak óvszer mellett is „balesetek” (óvszer kilyukadása, lecsúszása), de még a rendszeresen szedett fogamzásgátló szedésének kimaradása, rosszul számolása is.

Jótékony tabletták
#fogamzásgátló
2022.06.01.

Jótékony tabletták

Kevés olyan gyógyszer található, amelynek egyáltalán nincsenek mellékhatásai. A legtöbb készítmény bizonyos embereknél kisebb-nagyobb problémákat okoz – így van ez a fogamzásgátló tablettáknál is.

Szexuális balesetek: mi a teendő?
#szex
2022.05.28.

Szexuális balesetek: mi a teendő?

Biztos te is tudnál mesélni az ismeretségi körödből olyan sztorit, ahol a nem megfelelő védekezés okozott fejfájást a szerelmes párnak. Ilyenkor aztán egy másodperc alatt hatalmas pánik lesz úrrá a bajba esett gerlepáron, hiszen nem kicsi a tétje a következményeknek.

Fogamzásgátló tabletta és pajzsmirigy betegségek
#fogamzásgátló
2022.05.25.

Fogamzásgátló tabletta és pajzsmirigy betegségek

A válasz nagyon rövid is lehetne, hiszen a rendelkezésünkre álló tudományos vizsgálatok alapján mondhatnánk: a pajzsmirigybetegség nem befolyásolja a hormonális fogamzásgátló alkalmazhatóságát, és a hormonális fogamzásgátlók sem befolyásolják a pajzsmirigybetegségek kialakulását vagy lefolyását. Azt azonban nem állíthatjuk, hogy a kombinált hormonális fogamzásgátló tabletták egyáltalán nem hatnak a pajzsmirigyhormonok termelődésére.

A terhesség első 15 jele
#terhesség
2022.05.17.

A terhesség első 15 jele

Tudnod kell, hogy a terhesség legkorábbi jelei közül sok nagyon hasonlít a premenstruációs (menstruációt megelőző) szindróma tüneteihez. Ezért hiába próbálják – főleg a nemi életet éppen megkezdő fiatalok – tünetek alapján megjósolni, teherbe estek-e vagy sem, ezt nem lehet!! Sok várandós nő számol be enyhe alhasi görcsökről, nyomásérzésről és a mellek érzékennyé válásáról.

Serdülőkori fogamzásgátlás
#fogamzásgátló
2022.05.16.

Serdülőkori fogamzásgátlás

Míg a 19. század közepén még átlagosan 15 évesen kezdtek menstruálni a lányok, addig mára ez már 12 éves korra tolódott el. A mai fiatalok hamarabb érnek szexuálisan, és hamarabb is kezdenek szexuális kapcsolatot, így fontos, hogy védekezzenek a nem kívánt terhesség és a nemi betegségek ellen.

Fogamzásgátló tabletták
#fogamzásgátló
2022.05.12.

Fogamzásgátló tabletták

Ez az egyetlen fogamzásgátló módszer, amely nemcsak a terhesség, hanem a méhen kívüli terhesség ellen is véd. Más fogamzásgátlási módszernek nincs ilyen hatása a méhen kívüli terhesség ellen. Továbbá véd a kismedencei gyulladások, petefészek gyulladás, a petefészek- és a méhtestrák, a vastagbélrák valamint az endometriózis ellen is. Az endometriózis egy igen kellemetlen nőgyógyászati megbetegedés, erős alhasi fájdalommal és a hasban összenövések kialakulásához vezet, valamint a női eredetű meddőségek jó részéért felelős.

A hüvelygyűrű használata, működése
#hüvelygyűrű
2022.05.02.

A hüvelygyűrű használata, működése

A hüvelygyűrű egy puha, rugalmas, fánk alakú, nagyjából 5 centiméter átmérőjű gyűrű, amelyet a hüvelybe helyeznek fel. Mire jó és hogyan használható?