Vágyak, fogamzásgátlás

#Vágyak #fogamzásgátlás

102 db cikk a témában

+18 Az oldal nyíltan foglalkozik a szexualitással, megtekintése 18 éven aluliaknak nem ajánlott.
Monogám kapcsolat: használjunk óvszert?
#fogamzásgátlás
2023.11.16.

Monogám kapcsolat: használjunk óvszert?

Kedves Szakértő! Én és a párom már 3 éve monogám kapcsolatban élünk (én szűz voltam mielőtt találkoztunk) és a páromat már kétszer is tesztelték HIV-vírusra (két évvel ezelőtt, 6 hónapos kihagyással). Mind a két eredmény negatív lett. A kérdésem az, hogy számunkra nagyobb biztonságot nyújt-e a fogamzásgátló tabletta, mint az óvszer?

Serdülőkori fogamzásgátlás
#fogamzásgátló
2023.10.30.

Serdülőkori fogamzásgátlás

Míg a 19. század közepén még átlagosan 15 évesen kezdtek menstruálni a lányok, addig mára ez már 12 éves korra tolódott el. A mai fiatalok hamarabb érnek szexuálisan, és hamarabb is kezdenek szexuális kapcsolatot, így fontos, hogy védekezzenek a nem kívánt terhesség és a nemi betegségek ellen.

Diabétesz és a fogamzásgátlók
#stressz
2023.10.15.

Diabétesz és a fogamzásgátlók

A diabétesz és a fogamzásgátló tabletták között közvetlen összefüggés lehet, éppen ezért csak szigorú orvosi ellenőrzés mellett szedhetnek cukorbetegek tablettát.

7 jel, hogy a fogamzásgátlód nem a megfelelő
#fogamzásgátló
2023.09.30.

7 jel, hogy a fogamzásgátlód nem a megfelelő

Bármilyen okból is szedsz fogamzásgátló tablettát, biztosan azt szeretnéd, hogy a legmegfelelőbb legyen. Jó tudni, hogy védve vagy-e az esetleges terhességtől, de mi van, ha a te tablettád nem olyan hatékony, mint kellene? Cikkünkből megtudhatod a jeleket, amik arra utalnak, hogy nem megfelelő a gyógyszered.

Mikortól lehet terhességi tesztet csinálni?
#terhességi teszt
2023.09.20.

Mikortól lehet terhességi tesztet csinálni?

Amennyiben biztos eredményt akarsz a terhességi teszten látni, nem mindegy, hogy mikor csinálod meg a tesztet. Ha túl korán használod, az akár félre is vezethet. Cikkünk ebben segíthet.

Jótékony tabletták
#fogamzásgátló
2023.08.06.

Jótékony tabletták

Kevés olyan gyógyszer található, amelynek egyáltalán nincsenek mellékhatásai. A legtöbb készítmény bizonyos embereknél kisebb-nagyobb problémákat okoz – így van ez a fogamzásgátló tablettáknál is.

Mi az a Pearl-index?
#fogamzásgátló
2023.07.21.

Mi az a Pearl-index?

A fogamzásgátló módszerek – sokféleségükből adódóan – más-más mechanizmussal akadályozzák a nem kívánt terhesség kialakulását, ennek megfelelően természetesen hatékonyságuk és sikertelenségi arányuk nagyon eltérő.

Mikor nem hat az esemény utáni tabletta?
#esemény utáni tabletta
2023.06.29.

Mikor nem hat az esemény utáni tabletta?

Bármikor előfordulhat, hogy nem biztonságos szexuális együttlét után felmerül a teherbeesés lehetősége. A megszakításos közösülés mellett évente 100 nőből akár 35-40 is teherbe eshet. Emellett előfordulnak óvszer mellett is „balesetek” (óvszer kilyukadása, lecsúszása), de még a rendszeresen szedett fogamzásgátló szedésének kimaradása, rosszul számolása is.

A pesszárium működése, hatékonysága
#petting
2023.06.16.

A pesszárium működése, hatékonysága

A pesszárium kicsi, gyűszű alakú, hajlékony fémkeretre erősített, szilikonból készült „sapka”, amely a hüvely felső végén elhelyezkedő méhnyakra illeszkedik.

Fogamzásgátló tabletta és pajzsmirigy betegségek
#fogamzásgátló
2023.06.10.

Fogamzásgátló tabletta és pajzsmirigy betegségek

A válasz nagyon rövid is lehetne, hiszen a rendelkezésünkre álló tudományos vizsgálatok alapján mondhatnánk: a pajzsmirigybetegség nem befolyásolja a hormonális fogamzásgátló alkalmazhatóságát, és a hormonális fogamzásgátlók sem befolyásolják a pajzsmirigybetegségek kialakulását vagy lefolyását. Azt azonban nem állíthatjuk, hogy a kombinált hormonális fogamzásgátló tabletták egyáltalán nem hatnak a pajzsmirigyhormonok termelődésére.

A terhesség első 15 jele
#terhesség
2023.06.08.

A terhesség első 15 jele

Tudnod kell, hogy a terhesség legkorábbi jelei közül sok nagyon hasonlít a premenstruációs (menstruációt megelőző) szindróma tüneteihez. Ezért hiába próbálják – főleg a nemi életet éppen megkezdő fiatalok – tünetek alapján megjósolni, teherbe estek-e vagy sem, ezt nem lehet!! Sok várandós nő számol be enyhe alhasi görcsökről, nyomásérzésről és a mellek érzékennyé válásáról.

Szexuális balesetek: mi a teendő?
#szex
2023.06.05.

Szexuális balesetek: mi a teendő?

Biztos te is tudnál mesélni az ismeretségi körödből olyan sztorit, ahol a nem megfelelő védekezés okozott fejfájást a szerelmes párnak. Ilyenkor aztán egy másodperc alatt hatalmas pánik lesz úrrá a bajba esett gerlepáron, hiszen nem kicsi a tétje a következményeknek.

Fogamzásgátló tabletták
#fogamzásgátló
2023.05.20.

Fogamzásgátló tabletták

Ez az egyetlen fogamzásgátló módszer, amely nemcsak a terhesség, hanem a méhen kívüli terhesség ellen is véd. Más fogamzásgátlási módszernek nincs ilyen hatása a méhen kívüli terhesség ellen. Továbbá véd a kismedencei gyulladások, petefészek gyulladás, a petefészek- és a méhtestrák, a vastagbélrák valamint az endometriózis ellen is. Az endometriózis egy igen kellemetlen nőgyógyászati megbetegedés, erős alhasi fájdalommal és a hasban összenövések kialakulásához vezet, valamint a női eredetű meddőségek jó részéért felelős.