szex
#Vágyak

Lefeküdj vele vagy ne?

2023.03.04.
1 perces olvasási idő

Az, hogy akarsz-e szexelni, egyedül a te döntésed, ezért ha úgy érzed, ne félj nemet mondani.

Az első szex

Az első szeretkezés egy hatalmas esemény. Rengeteg kérdésre akarsz választ kapni és rengeteg érzésre akarsz reagálni, mielőtt belecsöppensz a dolgok sűrűjébe.

Beszéld meg a partnereddel

A legjobb mód a felkészülésre az az, ha megbeszéled a partnereddel, hogy mire van szükséged. Ha valamiben nem vagy biztos, azt mond el a másiknak! Ha valaki kétségbe vonja a döntésedet, az nem érdemli meg azt, hogy lefeküdj vele. Figyelj az érzéseidre, és ne hagyd, hogy rosszul érezd magad, mert valaki helyetted döntött.

Mint ahogy arról korábban szó volt, csak te döntheted el, hogy készen állsz-e a szexre. Senkinek nincs arra joga, hogy rávegyen. Ha nem állsz készen - akkor is, ha már korábban szeretkeztél – emlékezz arra, hogy csak te irányíthatod a tested. Néha nehéz lehet, hogy „nemet” mondj, mert könnyen megbánthatod mások érzéseit. Azonban mindig megvan ehhez a jogod.

Készülj fel rá

Ha úgy döntesz, készen állsz, akkor bizonyosodj meg arról, hogy a párod is készen áll. Készülj fel a betegségek elleni védekezésre, a nem kívánt terhességre. Míg az óvszer (ha rendeltetésszerűen használod) megvéd a betegségektől és a terhességtől, addig a többi módja a védekezésnek, (mint például a fogamzásgátlók) csak a terhességtől védenek meg. Alapvető, hogy elég figyelmet fordíts a szexuális egészségedre.

A szeretkezés elég nagy lépés, ezért ne legyen kínos az, ha kérdéseid vannak vele kapcsolatban, vagy ha megbeszéled a partnereddel. Lehet, hogy ő is ugyanúgy érez, ahogy te, és nem tudja, hogyan közelítsen meg. Ha már elég magabiztos vagy a szeretkezéssel kapcsolatban, akkor arra is készen állsz, hogy megbeszéld a partnereddel.

Drogok és alkohol

A kábítószerek és az alkohol megnehezíti a gondolkodást, és nehezíti a döntéshozatalt, például a szexről. Amíg ezeknek a szereknek a hatása alatt állsz, könnyen hozhatsz olyan döntést, amit később megbánhatsz. Sőt, vannak emberek, akik drogokat és alkoholt használnak, hogy rávegyenek valakit, hogy lefeküdjenek velük. Ha kerülöd ezeket az anyagokat, azzal csökkented annak a kockázatát, hogy elkapsz valami betegséget, teherbe esel, vagy, hogy szexre kényszerítenek.

Önmegtartóztatás

Mi is az az önmegtartóztatás? Ezt a szót manapság egyre többet használjuk, ezért nem árt, ha tudjuk, mit jelent, azonban meglepő módon több jelentése is van a szónak. Általában az önmegtartóztatás azt jelenti, hogy nem létesítesz szexuális kapcsolatot senkivel. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy nem foghatod a kezét, vagy nem csókolózhatsz a barátoddal/barátnőddel. Ha úgy döntesz, hogy önmegtartóztató leszel, akkor semmilyen szexuális kapcsolatba nem kerülsz.

Az önmegtartóztatás a legjobb módja annak, hogy elkerüld a fertőző betegségeket, és a terhességet. Megvan a jogod ahhoz, hogy önmegtartóztass, és ha a párod ezt nem fogadja el, akkor valószínűleg nem ő a legjobb partner számodra.

(KamaszPanasz – M.D.)