óvszer
#Vágyak

Óvszer felvétele - Mikor történjen?

2016.09.22.
1 perces olvasási idő

Legyetek szívesek, mondjátok el, melyik szakaszban kell felvennie az óvszert egy srácnak? A lánynak vagy a fiúnak kell felhelyeznie? Muszáj megtudnom!

Kedves Kérdező!

Ha egy színjátékhoz hasonlítanánk a szexet, akkor a „kondomfelvonás” bármikor megtörténhet a közösülés előtt. A gumit a pénisz erekciója után kell felhelyezni, de még azelőtt, hogy orális, vaginális vagy anális kapcsolatot teremtenél a partnerrel – ez az egyetlen feltétel, egyébként nincs jó, vagy rossz időpont a gumi felhelyezésének szempontjából.

Fontos az erekció!

A maximálisan biztonságos szex érdekében minden alkalommal, amikor közösültök, helyezzetek fel új kondomot a péniszre a nemi szervek érintkezése előtt. Ha a közösülés gumi nélkül kezdődik el, és később raktok fel egyet, esetleg még az ejakuláció előtt leveszitek és tovább folytatjátok, akkor nem nyújt védelmet a nemi úton terjedő betegségek, valamint a terhesség ellen.

A kondomot felhelyezhetitek még az előjáték elején, így nem kell várni a behatolásig. Szintén jó ötlet, ha van kéznél másik kondom arra az esetre, ha a fiú elveszti az erekcióját, vagy ha elszakadna a gumi.

Az, hogy a szeretkezés melyik résztvevője helyezi fel a gumit a péniszre, csak rajtad és a partnereden múlik. A férfi felhelyezheti magának, de a partnere is felhelyezheti a gumit – de csak akkor, ha helyesen helyezi fel és még időben. Ebben az esetben nem számít, ki csinálja. Igazán erotikus tud lenni, ha a partner helyezi fel a kondomot.

A száj vagy a nyelv használata is bizonyosan megfűszerezi a „felöltöztetést”. Csak arra figyeljetek, hogy az óvszer végén legyen elég hely az ondónak, és mindenképpen görgessétek a kondomot a pénisz tövéig, függetlenül attól, hogyan „öltöztetitek fel” a péniszt.

Attól függetlenül, hogyan kerítetek sort a gumi felhelyezésére, ne feledjétek: még a nemi szervek érintkezése előtt kell felhelyezni a kondomot!

(KamaszPanasz - Ő.B.)