szex
#Vágyak

Férfiak félelme az ágyban

2021.04.15.
2 perces olvasási idő
+18 Az oldal nyíltan foglalkozik a szexualitással, megtekintése 18 éven aluliaknak nem ajánlott.

Nem csak a lányok szoktak aggódni a kinézetük miatt, ez a srácokra is ugyanannyira jellemző, főleg, ha intim együttlétről van szó. Nem csak a méreteik okoznak bizonytalanságot, gyakran a párjuk reakciói miatt is kérdések merülnek fel a férfiakban. Lássunk ezek közül néhányat.

Szex. Minden srác oda van érte, ugye? Nos, nem mind. A szex sok fiúnak terhet jelent, bizonytalanságot. De miféle gondok lehetnek ezek?

A méret a lényeg?

Hagyományosan a nemi szerv mérete és alakja a férfiasság egyik szimbóluma. A fiúk félnek attól, hogy nem felelnek meg ennek az ideálnak. A fogyasztói társadalomban, a reklámokban és a filmeken látható méretek követendő mintákat alkotnak. A média által sugárzott ideálok nem a valódi képet mutatják meg a társadalomról, emiatt sokan kevésbé találják vonzónak saját magukat.

A lányoknak fontos a méret?Srác alsónadrágban

A méret kérdése a lányokat kevésbé foglalkoztatja, mint azt a srácok hiszik. Nyilván vannak extrém helyzetek, amikor a nemi szervek annyira nem illenek össze, hogy lehetetlenné teszik az aktust, de az ilyesmi viszonylag ritka. Inkább azt mondhatnánk, hogy a kapcsolat és a szeretet minősége ugyanolyan fontos, mint a testi adottságok. A női orgazmus nem kizárólag a pénisz méretén múlik.

Honnan tudhatod, hogy boldog-e veled a partnered?

Ne légy szégyenlős, nyugodtan beszéld meg vele! A jó párkapcsolatban a kölcsönös őszinteség és bizalom minden problémát képes megoldani! Tudd meg a párod érzéseit, vágyait, és mondd el neki a sajátjaidat! Ha ezeknek eleget teszel, és ő is, biztos lehetsz benne, hogy mindketten élvezni fogjátok a szexet!

A másik nagyon fontos dolog az, hogy bizonyosodj meg róla hogy a kedvesed is vágyik-e a szexre. Az, hogy a partnered egyszer visszautasít, nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem érdekled szexuálisan, csak időre van szüksége ahhoz, hogy jobban megismerjen, vagy hogy fel legyen készülve rá.

Korai magömlés

Számos kutatás igazolta azt, hogy a korai magömlés hátterében szinte sohasem áll testi, biológiai vagy hormonális ok! A korai magömlés hátterében mindig a szexuális tapasztalatlanság, az orgazmus feletti kontroll hiánya vagy egyéb pszichológiai ok áll. Szóval ne aggódj emiatt, ha kezdetben korai magömlésed van, előbb utóbb elmúlik, ha mégsem, keress fel egy szexuálpszichológust, ő hatásos segítséget tud nyújtani.

Egy nőnek különösen fontos, hogy meglegyen a megfelelő előjáték, mivel neki mindig nehezebb elérni (mint egy férfinak) azt a szintet, ami egy orgazmushoz szükséges. Egy férfinak elég csak gondolnia a szexre, és máris erekciója van, viszont a legtöbb nőnek ennél több kell. Az előjátéknak fizikai és érzelmi szerepe van abban, hogy segítsen a szexre való felkészülésben úgy testileg, mint szellemileg. Szükség van a csókra, az ölelésre és simogatásra ahhoz, hogy benedvesedjen a hüvely, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy a nő számára is kellemes legyen a szeretkezés.

Előjáték és a csikló

Az előjáték nagy szerepet játszik abban is, hogy a csikló megkeményedjen, átmérője megnövekedjen. A csikló anatómiailag a férfi hímvesszőjének felel meg. Ennek barlangos testei megtelnek vérrel, és ahhoz, hogy egy nőnek orgazmusa legyen, nem elég a hüvely nedvessége, szükséges hozzá a csikló erekciója is. Az izgatás tehát a kulcsa az öröm elérésének.

Egy nőnek különösen szükségesek az érzelmi visszajelzések arra vonatkozóan, hogy a férfi, akivel szeretkezni akar, valóban vele akar-e lenni. Az idő és a figyelem, amit az előjátékra szánunk, olyan üzenetet közöl, ami egyszerűen elérhetetlen enélkül.

Tippek előjátékhoz

Nézz utána! Ha úgy gondolod, hogy „odalent” valami nem stimmel, úgy érzed nem úgy működik, ahogy kéne, ne habozz felkeresni egy orvost. Ha nehéz fenntartani az erekciót (fiúk esetén), vagy fájdalmat érzel közösülés közben (lányok esetén), minden esetben javasolt kivizsgáltatni.

Ne félj az erogén zónáktól! Sok pár zavarban érzi magát, ha olyan pontok izgatását kéri a partnerétől, ami kellemes ugyan, de esetleg tabu lehet. A mellbimbó, az ánusz, a tarkó rengeteg idegvégződéssel rendelkezik. Szóval ne légy félénk! Az előjáték elmulasztása egy elszalasztott lehetőség az örömszerzéshez.

Ne add fel! Van egy pont az orgazmus előtt, amikor sok nő feladja azt gondolva, úgyse fog történni semmi sem. Ehelyett koncentrálj arra, ami történik veled, és az orgazmus jönni fog.

(KamaszPanasz - M.M. - webMD)