orgazmus
#Vágyak

Orgazmus - Hogyan tudnám végre elérni?

2016.05.19.
1 perces olvasási idő

20 éves lány vagyok, és még soha nem volt orgazmusom. A barátom megpróbált már minden technikát, praktikát, de nem megy. Próbálkoztam önkielégítéssel, de úgy sem sikerült. Selejt vagyok?

Kedves Levélíró!

Dehogy vagy selejt! A lányoknál az orgazmus elérése nem olyan egyszerű és magától értetődő, mint a fiúknál, hanem tanult folyamat. Ráadásul az sem használ a dolognak, ha görcsösen akarod. Én is úgy gondolom, hogy az önkielégítés fontos lépés lenne, hogy megtapasztald, megtanuld, mi is szükséges ahhoz, hogy tudd, mit iorgazmuss "kellene" érezned.

De ennek során se az legyen a cél, hogy mindenképpen a csúcsra juss: csak arra törekedj, hogy kellemes érzést váltson ki belőled az ingerlés. Persze ugyanezt a módszert a barátoddal is alkalmazhatjátok. Ne legyen a cél az orgazmus, még csak a szeretkezés sem, csupán az, hogy jól érezd magad. (A párod alkalmazhat manuális vagy orális ingerlést is, ez tőled függ.) Talán ha felszabadulsz a "nyomás alól" (hogy mindenképpen a csúcsra kell jutni), akkor könnyebben el tudsz lazulni, ez fontos lenne.

Ha nem sikerül eredményt elérnetek, akkor lehetséges, hogy a partner, esetleg a szexualitás mélyebb elutasítása áll a háttérben (tudattalanul). Ennek kiderítése, kezelése a szexológus feladata. Ettől nem kell megijedni, általában viszonylag kevés számú találkozó is elegendő a probléma feltárásához és rendezéséhez.

(KamaszPanasz - Dr. Szimuly Bernadett)