Szülőknek, szex

#Szülőknek #szex

46 db cikk a témában

Előzd meg, hogy fiadból tini apa legyen
#beszélgetés
2023.07.05.

Előzd meg, hogy fiadból tini apa legyen

A szülők gyakran beszélnek arról, hogy mi történne, ha a lányuk teherbe esne, de ritkán jön szóba a tini fiúk apává válása. Pedig beszélni kell a fiatalkori terhesség megelőzéséről a fiainkkal is, ugyanúgy, mint ahogy azt a lányokkal tesszük. Íme, pár tipp, hogy segíts elkerülni a nagyon korai apaságot.

Tippek egy tinédzser bulihoz: az alapszabályok
#buli
2023.02.11.

Tippek egy tinédzser bulihoz: az alapszabályok

Ez a cikk most azoknak a szülőknek szól, akiknek fiatal tinédzser gyermekei vannak. Mindenki tudja ugyanis, hogy ők is szeretik próbálgatni szárnyaikat, összejöveteleket rendezni, bulizni. Egy tini party viszont akkor sikeres, ha a fiatalok jól érzik magukat és emellett biztonságban is vannak. Néhány alapszabállyal ez könnyen elérhető.

#kapcsolat
2020.10.05.

7 figyelmeztető jel, hogy a gyermeked egészségtelen kapcsolatban él

Lehet, hogy nem kedveled a lányt/fiút, akivel a gyermeked együtt jár – ezzel nincs is semmi gond, azonban ha azt veszed észre, hogy a kapcsolatuk egészségtelen, az már más téma. Egy egészségtelen kapcsolat számos következménnyel jár mind a tinik mentális és fizikai jólétére, mind a társasági életére, tanulmányaira nézve.

#szülő
2020.04.04.

Nyílt levél a szülőkhöz

Kedves Anyukák és Apukák! Tudom, nem egyszerű beszélni a szexről, higgyetek nekem. Ne várjatok sok kérdést a gyermekeitektől, és ne várjátok, hogy nyitott könyvként viselkedjenek. A szemforgatás és a távolságtartás nem azt jelenti, hogy nem hallják, amit mondotok. A testünk változásairól és a szexről beszélni egy szülővel nem túl kellemes élmény. Nem emlékeztek?

#gyerek
2018.12.02.

Tinik, akiket másságuk miatt bántanak

Nem ritka, hogy valakit a vélt vagy valós nemi orientáltsága miatt zaklatnak, emiatt pedig az illető öngyilkosságot próbál elkövetni, csak hogy megszabaduljon a zaklatástól. A bántalmazás túlnyomó része online módon történik.

#szexting
2018.06.08.

Ne váljon pornósztárrá a csemetéd!

Bár gyermeked nem tűzte ki magának célul, hogy híressé váljon az interneten a meztelen képeivel, mégis megtörténhet vele, ha nem gondolkodik. Sok kamasz meztelenül vagy hiányos öltözetben pózol a webkamera vagy a telefon fényképezője előtt, majd az elkészült képet felrakja a Facebookra vagy bármely más közösségi oldalra.

#randizás
2017.07.19.

Milyen szabályokat állítson a kiskamasznak a randizásról?

A randizás gondolata a legnyugodtabb szülőket is felkavarhatja, de fontos, hogy gyermeke megtapasztalhassa ezt a dolgot addig, míg Önnel él együtt. Adjon útmutatást gyermekének elvárásairól, így megtaníthatja az egészséges kapcsolat fontosságára és a szexuális élet veszélyeire.

#szexfilm
2017.05.26.

Mit tegyen, ha kiderül, gyermeke szexfilmeket néz?

Egy rátermett anyuka példáján keresztül mutatjuk be, hogy mi történik akkor, ha a kamaszodó gyerek egyszer csak elkezd érdekelődni a szexualitás iránt. Azonban ahelyett, hogy a megfelelő helyre fordulna felvilágosításért (szülő, idősebb testvér, megbízható felnőtt, orvos, tanár), inkább saját maga kezd el kutakodni a neten vagy épp az éjszakai Tv műsorokban, esetleg a felnőtteknek szánt magazinokból próbál információhoz jutni, kérdéseire választ találni, kíváncsiságát kielégíteni. Az utóbb említett forrásokból azonban rengeteg téves információt fog leszűrni.

#szexting
2016.04.20.

Ismertető szülőknek a szexting veszélyeiről

Egyes tanulmányok szerint a tinik közel 10%-a küld vagy fogad kétes tartalmú, szexuális jellegű üzeneteket. A cikkben fény derül arra, hogy pontosan mi is az a szexting, és hogy miért kockázatos. Vajon hogyan érdemes a szülőnek erről a kényes témáról beszélni?

#szűz
2016.02.27.

Hogyan beszéljen gyermekével a szexualitásról?

Szavak nélkül is számos dolgot közölhet gyermekével. Ha a szexualitás kérdéséről van szó, sokat üzenhet gyermekének azzal is, ahogyan gyermeke magánéletét és a testével kapcsolatos kérdéseket kezeli. Ha úgy érzi, nehézséget okoz a nemiségről és a fogamzásgátlásról beszélni csemetéjével, nyugodjon meg, hiszen nincs ezzel egyedül!

#szexting
2016.02.18.

Mit csináljon, ha elkapja a gyerekét szexting közben?

A digitális korban szinte minden átalakult: több információ jut el egyik pontból a másikba, sokkal gyorsabban kommunikálunk és persze a fiatal generációhoz is jóval több dolog hamarabb eljut, mint korábban. Ilyenek például a szexualitással kapcsolatos információk. Ezek közül a szexting csak egy példa a sok közül. Ez az egyik legújabb őrület a tinik körében. Mik lehetnek a veszélyei? Mit tehet, ha rajtakapja a gyermekét?

#szexualitás
2015.12.12.

Egy friss felmérés szerint a tinédzser fiúk 86%-a látott már pornófilmet

Bár tízből hét kamasz a szüleitől várná el, hogy felvilágosítsák a szexuális életről, kérdéseikre mégis inkább az interneten keresnek választ, vagy a barátaikhoz fordulnak. A fiatalok 72%-a látott már pornót, sőt a fiúknál ez az arány eléri a 86%-ot – derül ki az Iskolamarketing és a Free Association 14–19 éves fiatalokkal készített legfrissebb online felméréséből. A szexuálpszichológus szerint a pornográf tartalom rombolja a tinédzserek valós önképét, és torzítja a szexuális viselkedési normákat.

#gyerek
2015.10.09.

9 tipp a tini terhesség megelőzéséért

A mai kislányok gyorsabban felnőnek és éretté válnak, mint ahogyan az Ön idejében volt. Ma már nem a babázás a divat, hanem a tévében látottak utánzása: divatos öltözködés, ékszerek, smink viselése. Legalábbis kívülről így tűnik.

#fogamzásgátlás
2015.08.02.

A fiatalok fogamzásgátlása mindenkinek elérhető

A legfrissebb hazai adatok szerint, a 15 éves lányok hetven százaléka már átélt valamilyen szexuális élményt. Nem csoda, ha a nagyobb városokban működő tini ambulanciák, lányka szakrendelések népszerűsége egyre nő.