Főoldal / SZÜLŐKNEK  / szex

SZÜLŐKNEK szex kategória (60)

A szülők gyakran beszélnek arról, hogy mi történne, ha a lányuk teherbe esne, de ritkán jön szóba a tini fiúk apává válása. Pedig beszélni kell a fiatalkori terhesség megelőzéséről a fiainkkal is, ugyanúgy, mint ahogy azt a lányokkal tesszük. Íme, pár tipp, hogy segíts elkerülni a nagyon korai apaságot.
2021-09-24
Lehet, hogy nem kedveled a lányt/fiút, akivel a gyermeked együtt jár – ezzel nincs is semmi gond, azonban ha azt veszed észre, hogy a kapcsolatuk egészségtelen, az már más téma. Egy egészségtelen kapcsolat számos következménnyel jár mind a tinik mentális és fizikai jólétére, mind a társasági életére, tanulmányaira nézve.
2020-10-05
Kedves Anyukák és Apukák! Tudom, nem egyszerű beszélni a szexről, higgyetek nekem. Ne várjatok sok kérdést a gyermekeitektől, és ne várjátok, hogy nyitott könyvként viselkedjenek. A szemforgatás és a távolságtartás nem azt jelenti, hogy nem hallják, amit mondotok. A testünk változásairól és a szexről beszélni egy szülővel nem túl kellemes élmény. Nem emlékeztek?
2020-04-04
Nem ritka, hogy valakit a vélt vagy valós nemi orientáltsága miatt zaklatnak, emiatt pedig az illető öngyilkosságot próbál elkövetni, hogy megszabaduljon a zaklatástól. A bántalmazás túlnyomó része interneten keresztül történik.
2019-11-10
Nem ritka, hogy valakit a vélt vagy valós nemi orientáltsága miatt zaklatnak, emiatt pedig az illető öngyilkosságot próbál elkövetni, csak hogy megszabaduljon a zaklatástól. A bántalmazás túlnyomó része online módon történik.
2018-12-02
Bár gyermeked nem tűzte ki magának célul, hogy híressé váljon az interneten a meztelen képeivel, mégis megtörténhet vele, ha nem gondolkodik. Sok kamasz meztelenül vagy hiányos öltözetben pózol a webkamera vagy a telefon fényképezője előtt, majd az elkészült képet felrakja a Facebookra vagy bármely más közösségi oldalra.
2018-06-08
A randizás gondolata a legnyugodtabb szülőket is felkavarhatja, de fontos, hogy gyermeke megtapasztalhassa ezt a dolgot addig, míg Önnel él együtt. Adjon útmutatást gyermekének elvárásairól, így megtaníthatja az egészséges kapcsolat fontosságára és a szexuális élet veszélyeire.
2017-07-19
A gumióvszer az egyetlen fogamzásgátlási mód, ami védelmet nyújt a nem kívánt terhesség és a nemi betegségek ellen is. Annak ellenére, hogy nem nyújt 100%-os védelmet, mégis ez az egyik legbiztonságosabb módszer.
2017-06-03
Egy rátermett anyuka példáján keresztül mutatjuk be, hogy mi történik akkor, ha a kamaszodó gyerek egyszer csak elkezd érdekelődni a szexualitás iránt. Azonban ahelyett, hogy a megfelelő helyre fordulna felvilágosításért (szülő, idősebb testvér, megbízható felnőtt, orvos, tanár), inkább saját maga kezd el kutakodni a neten vagy épp az éjszakai Tv műsorokban, esetleg a felnőtteknek szánt magazinokból próbál információhoz jutni, kérdéseire választ találni, kíváncsiságát kielégíteni. Az utóbb említett forrásokból azonban rengeteg téves információt fog leszűrni.
2017-05-26
Szeptember 13-ig igényelhetik a szülők az államilag támogatott, térítésmentes iskolai védőoltást az egyetlen vakcinával megelőzhető daganatos betegség, a méhnyakrák ellen. A 2014-ben indult oltóprogram rendkívül népszerű: az ingyenesen biztosított méhnyakrák-megelőző vakcinát az elmúlt két évben több mint 70 ezer iskolás lány kapta meg, idén pedig újra több, mint 40 ezer lány szülei igényelhetik.
2016-08-30
Egyes tanulmányok szerint a tinik közel 10%-a küld vagy fogad kétes tartalmú, szexuális jellegű üzeneteket. A cikkben fény derül arra, hogy pontosan mi is az a szexting, és hogy miért kockázatos. Vajon hogyan érdemes a szülőnek erről a kényes témáról beszélni?
2016-04-20
A WHO új nemzetközi tanulmánya szerint az iskoláskorú gyermekek körében jelentősen csökkent a dohányzás, ugyanakkor a fiatalok egészségét és jóllétét aláássák a nemi és társadalmi egyenlőtlenségek.
2016-03-01
Szavak nélkül is számos dolgot közölhet gyermekével. Ha a szexualitás kérdéséről van szó, sokat üzenhet gyermekének azzal is, ahogyan gyermeke magánéletét és a testével kapcsolatos kérdéseket kezeli. Ha úgy érzi, nehézséget okoz a nemiségről és a fogamzásgátlásról beszélni csemetéjével, nyugodjon meg, hiszen nincs ezzel egyedül!
2016-02-27
Ugye, emlékszik arra, amikor gyermeke még egészen kicsi volt, és a földön mászva vagy totyogva próbált elérni mindenféle, általa érdekesnek vélt dolgot, és minden erejével azon volt, hogy belegyömöszölje azt a szájába? Ez jelentette számára a világgal való ismerkedés egyik formáját.
2016-02-25
A rákos megbetegedéseket is okozó humán papillomavírus (HPV) elleni védőoltás a bevezetése óta eltelt tíz évben 64 százalékkal csökkentette a tinédzser lányok fertőzéseinek számát az Egyesült Államokban - derült ki a Pediatrics című folyóirat internetes oldalán közölt jelentésből.
2016-02-24
<<  1 2 3 4  >>