Betegségek, Koronavírus

#Betegségek #Koronavírus

14 db cikk a témában

#koronavírus
2021.10.01.

5 dolog, amit tudnod kell a COVID-19 elleni vakcinákról

Az embereknek –főleg- gyermekkorukban oltásokra van szükségük, hogy megvédjék őket a potenciálisan veszélyes fertőző betegségektől. Ha az egyének úgy döntenek, hogy nem oltják be magukat vagy gyermekeiket, akkor egyes betegségek, amelyek ritkák vagy egyáltalán nem fordulnak elő, újra megjelenhetnek. Az FDA engedélyezte a Pfizer-BioNTech COVID-19 vakcinát a COVID-19 megelőzésére 12 éves és idősebbeknél. A Centers for Disease Control and Prevention (CDC) ajánlja a COVID-19 elleni védőoltást 12 éves és idősebb korosztály számára.

#koronavírus
2021.09.13.

Hosszú-Covid tiniknél

A legtöbb gyermek és tinédzser, akiknek pozitív a COVID-19 tesztje, enyhe tüneteket mutat. Világossá válik azonban, hogy egyesek tüneteiket több mint egy hónappal azután tapasztalják, miután megfertőződtek a COVID-19 vírussal. Ezt az állapotot gyakran "hosszú távú COVID" vagy "hosszú COVID" néven emlegetik.

#koronavírus
2021.07.31.

Koronavírus: újabb védőoltás adható 12 év felettieknek

Az Európai Gyógyszerészeti Ügynökség (EMA) döntését követően Magyarországon is lehetővé vált Modernával a 12 éven felüli korosztály oltása. Így a Pfizer mellett már ezzel a vakcinával is lehet oltani ezt a korosztályt.

#koronavírus
2021.06.10.

Koronavírus - Beolthatók a 12-16 évesek

A kormány szerdán döntött arról, hogy engedélyezi a 12 és 16 év közöttiek koronavírus elleni oltását - jelentette be a miniszterelnök csütörtökön Budapesten a Kormányinfón.

#koronavírus
2021.03.09.

Koronavírus variánsok

A 2020-as és 2021-es év szerte a világon a koronavírus fertőzésről szólt. Idővel haladva egyre többet tudunk meg a SARS CoV 2 vírusról. Egyre több lehetőségünk adódik a terápiára és a megelőzésre is. De vannak nehézségek, elsősorban a vírus mutálódása.

#koronavírus
2021.02.15.

Amit a kamaszoknak tudniuk kell a COVID-19 védőoltásokról

A már engedélyezett koronavírus elleni vakcinák a legtöbb ember számára biztonságosak, ám vannak olyan csoportok, amelynek tagjait egyelőre arra kérik a járványügyi szakemberek, hogy várjanak még a védőoltatással, amíg több adat lesz hozzáférhető.

#koronavírus
2020.10.19.

Ha ez a tüneted, 80% eséllyel COVID-od van

Csaknem lehetetlen előre megjósolni, hogy egy-egy megfertőződött a SARS-CoV-2 melyik tünetét fogja tapasztalni magán. Van, aki súlyosan megbetegszik, szervei károsodnak, nem tud levegőt venni, mások „csak” köhögnek, hasi (gyomor, bélrendszeri) panaszokat éreznek.

#koronavírus
2020.10.16.

Koronavírus: te is segíthetsz!

Tavaly még iskolába jártunk, sportoltunk, rendezvényekre jártunk és a barátainkkal lógtunk. Pár hónapja azonban minden megváltozott, az új normához pedig kénytelenek vagyunk alkalmazkodni. Az egyik legfontosabb, amit tehetünk, a társadalmi távolságtartás.

#koronavírus
2020.09.28.

Hogyan védhetik meg a tinédzserek mentális egészségüket a koronavírus idején?

Tinédzsernek lenni mindig nehéz, a koronavírus (COVID-19) pedig még nehezebbé teszi. Az iskolabezárások és a lemondott események miatt sokan talán életetek legnagyobb pillanatait hagyjátok ki - csakúgy, mint a mindennapi pillanataitokat, például a barátokkal való beszélgetést és az osztályban való részvételt.

#koronavírus
2020.09.21.

A koronavírus-járvány a fiatal felnőttek mentális egészségére a legártalmasabb

A fiatal felnőttek esetében a legnagyobb a valószínűsége a mentális egészségügyi problémák előfordulásának a COVID-19 világjárvány idején, míg az idősebbek esetében – akiket a vírus okozta megbetegedés a leginkább veszélyeztet – fordul elő a legkevesebb stressz és szorongás - derül ki az amerikai Nemzeti Közvéleménykutató Központ (NORC) önbevalláson alapuló felmérésből.

#koronavírus
2020.03.24.

Hogyan védekezzünk fiatalként a koronavírus ellen

Tinédzsernek lenni alapból sem könnyű, de most a koronavírus még jobban megnehezíti ezt. Az iskolabezárások és a különböző rendezvények eltörlése miatt a kamaszok csomó mindent kihagynak – olyan teljesen hétköznapi dolgokat, mint beszélgetni a barátaikkal, vagy részt venni az órákon.

#koronavírus
2020.03.19.

Az immunrendszer szerepe a koronavírus elleni védekezésben

A 2019-nCoV nevű új típusú koronavírus ellen eddig sajnos még nem sikerült védőoltást kidolgozni. Ennek hiányában a megelőzés érdekében jelenleg annyit tehetünk, hogy odafigyelünk a kézhigiéniára, kerüljük a tömeget és ügyelünk rá, hogy immunrendszerünk erős maradjon. Sokan ilyenkor elsősorban a táplálékkiegészítők szedésére gondolnak, ám egészséges emberek esetében az ellenálló képesség növelésének nem ez az elsődleges módja.

#koronavírus
2020.03.16.

Koronavírus járvány - Betartandó óvintézkedések

Az új típusú koronavírus okozta járvány továbbra is terjed, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által hirdetett nemzetközi közegészségügyi vészhelyzet fennáll. A vírus már hazánkban is felütötte fejét. Érdemes tehát szót ejtenünk arról, hogy hogyan előzhető meg a fertőzés, hogyan védekezhetünk ellene.