TÁPLÁLKOZÁS evés kategória (493)

Mindannyiunk rémálma a hagymapucolás, hagymaszeletelés. Ilyenkor a hagyma csípi a szemünket, marja a torkunkat, potyognak a könnyeink, nagyokat szipákolunk. De mi is áll emögött?
2021-05-14
A zöld színű élelmiszerek létfontosságú tápanyagok gazdag forrásai; táplálkozási szempontból sokkal lényegesebbek, mint a hagyományos élelmiszerek. A vitaminok, az ásványi anyagok és az aminosavak magas koncentrációja érdekében komoly gondosságot igénylő körülmények között termesztik őket.
2021-05-09
Nincs túl sok időd egy vacsora elkészítéséhez, mégis szeretnél egészséges és meleg ételt enni? Rengeteg otthon is elkészíthető étel közül választhatsz, amihez mindössze 20 perc főzésre van szükség. Igaz, hogy nem lesz egy hétfogásos vacsora, de ha valami gyorsan elkészíthető ételt keresel egy kimerítő nap után, akkor receptjeink között biztosan találsz megfelelőt!
2021-05-03
Sokan keresik a tökéletes módszert arra, hogyan tudják agyukat fitten tartani. Íme, egy jó lehetőség: fekete áfonya. Te hallottál már róla?
2021-04-22
Tombol a parlagfű szezon. A gyötrő tünetekre mindenki gyors megoldást szeretne találni, de a patikában kapható szerek előtt érdemes egy próbát tenni néhány otthoni praktikával.
2021-04-19
Paradicsom diéta, levesdiéta, gyümölcsnap, káposztaevés – a nyár közeledtével ismét előtérbe kerülnek, így ha fogyókúrán töröd a fejed, bizonyára már Te is hallottál legalább az egyikről. Sajnos naponta bukkannak fel újabb és újabb olyan hajmeresztő diéták, amelyek minimális erőfeszítéssel, rövid idő alatt gyors fogyást ígérnek, és általában mindössze az étrend betartását kívánják meg. Nos, a szakemberek véleménye ezekben a „divatos” diétákban megegyezik: rövid és hosszú távon is hatástalanok, sőt akár az egészségünket is veszélyeztethetik.
2021-04-16
Köztudott, hogy a radikális fogyókúra hosszútávon nem csak egészségtelen, de eredménytelen is lehet. Mégis milyen módszerek segíthetnek abban, hogy a télen felszedett kilóktól még a tavasz elején megszabaduljunk? A szakértők megmondják.
2021-04-13
A vér egyik zsírtermészetű alkotóeleme a koleszterin. A szervezeten belül a sejtmembrán alkotója, a D-vitamin és számos hormon elő anyaga. Milyen ételeket együnk a megfelelő koleszterin értékek fenntartása érdekében?
2021-04-10
Már várod az esti vacsorát, de még nem tudod, hogy mit egyél? Nos, azt nem tudjuk, hogy mi a kedvenced, de abban segíthetünk, hogy mit ne egyél. Íme, a 9 leginkább hizlaló fogás, ami eléd kerülhet.
2021-04-07
A tojásra és a tejre allergiás a legtöbb gyerek és felnőtt Magyarországon. Mit tehet az, aki allergiás a tojásra, hogyan pótolhatja azt, kinőhető-e a tojásallergia? Cikkünkből mindenre választ kaphatsz.
2021-04-05
Görgey Artúr már 1851-ben megírta „A kókuszzsír szilárd és folyékony zsírsavairól” címmel értekezését, de napjainkban sokan mégsem ismerik ennek a sütés közben is szagtalan, és epebetegek diétájában is használható alapanyagnak az előnyeit. A kókuszzsír tulajdonságainak részletes megismeréséhez Varga Dóra, dietetikus nyújt segítséget.
2021-03-31
Kutatások szerint azoknál a nőknél, akik B-vitaminban gazdag ételeket fogyasztanak, kisebb a premenstruációs szindróma előfordulása, mint azoknál, akik kihagyják étrendjükből ezeket.
2021-03-27
A vitaminok nagyon fontosak az ember egészségének megőrzése érdekében. De biztos, hogy mindent tudunk róluk? A cikk most 11 érdekes tényt tár fel a vitaminokról.
2021-03-24
A látszat olykor megtévesztő lehet, ha egészségesnek vélt élelmiszert szeretnénk vásárolni a boltban. Nem árt odafigyelni, ha már egészségünk megőrzése a cél, és inkább olvassuk el az összetevők listáját, mielőtt a kosarunkban landol egy-egy egészségesnek hitt élelmiszer. Fontos, hogy tudatosak és felkészültek legyünk vásárlásaink alkalmával, amelyhez támpontként most adunk pár tanácsot.
2021-03-21
Legközelebb, amikor egy marék vitamintablettát veszel be, hogy biztosítsd a tested jó egészségét, jussanak eszedbe azok a vitaminok, ásványi- és tápanyagok is, amikre a fogaidnak lehet szüksége. Melyek ezek?
2021-03-15
<<  1 2 3 4 ... 33  >>