#Suli, munka #munka

52 db cikk a témában

Hogyan keress pénzt online?
#pénz
2022.11.21.

Hogyan keress pénzt online?

Egy kis plusz pénzre van szükséged, de a tanulás mellett nem jut időd egy normális munkára? Nos, a legjobb megoldás, ha kipróbálod az egyik internetes pénzkeresési lehetőséget az alábbiak közül.

A legjobb első diákmunkák tiniknek
#diákmunka
2022.09.18.

A legjobb első diákmunkák tiniknek

Az első diákmunka ijesztő kalandnak tűnhet egy tini számára. Mivel elfoglaltak - tanítási időszakban iskolában vannak, tanulnak, és a barátaikkal lógnak - nehéz megfelelő diákmunkát találni. Sokan azt mondják, hogy nincs elég idejük munka után nézni, vagy nem is tudják, hogy mi érdekli őket.

Az első önéletrajz megírása
#önéletrajz
2022.08.19.

Az első önéletrajz megírása

Manapság, ha munkát szeretnének találni, már a 16-17 éves kamaszoknak is kell önéletrajzot készíteni. De 17 évesen még nincs túl sok tapasztalatod, amiről képet adhatnál, igaz? Egy önéletrajz általában két oldal tele készségekkel, teljesítményekkel, előző munkahelyekkel, meg ilyesmikkel. Mit írhatnál bele 17 évesen, ha még sosem dolgoztál? Segítünk!

Állásinterjú: kérdezni tudni kell
#állásinterjú
2022.07.31.

Állásinterjú: kérdezni tudni kell

A „Nincsenek hülye kérdések, csak hülye válaszok”-mottó az állásinterjúk esetére is érvényes. Az álláskeresőknek még a személyes találkozó előtt ajánlatos elgondolkodniuk, milyen kérdéseket tesznek fel az interjú során, ugyanis sokkal több múlik rajta, mint gondolnánk.

A pályakezdők leggyakoribb hibái
#pályakezdő
2022.07.27.

A pályakezdők leggyakoribb hibái

„Félre az útból, jövööööööök!” Aki első munkanapján ezzel a mottóval áll hozzá a munkához, az üdvrivalgás helyett negatív visszajelzéseket fog kapni – főleg, ha pályakezdő…

Első nap a munkahelyen
#munka
2022.07.25.

Első nap a munkahelyen

Ha elsőre nem tetted a legjobb benyomást, a későbbiekben csak kínkeservesen lehet rajta változtatni. Az állítás a(z új) munkahelyen eltöltött első nap esetében hatványozottan igaz, ám a megfelelő ruházat, a nyitott hozzáállás és következő hét tanácsunk jól jöhet, ha a nyolc órát sikerrel akarod venni.

Állásinterjú: kényes kérdések
#állásinterjú
2022.07.20.

Állásinterjú: kényes kérdések

Ha az önéletrajzunkban valótlan dolgokat állítottunk, az állásinterjú könnyen olyan kínvallatássá válhat, amelyben csapdába esve teljesen betekeredünk a saját magunk szőtte ellentmondásaink hálójába.

Reális elvárásokkal keres munkát a friss generáció?
#munka
2022.07.12.

Reális elvárásokkal keres munkát a friss generáció?

Közel 1.200 fiatal bevonásával készült el a Schönherz Iskolaszövetkezet nagyszabású kutatása – a 18-25 éves korosztály számot adott munkahelyekkel kapcsolatos elvárásairól, bérkívánságairól és az egyetem melletti munkavégzés céljáról.

Segítség, pályakezdő vagyok!
#munka
2022.07.11.

Segítség, pályakezdő vagyok!

Sokszor sokat hallottunk már a lehetetlennek tűnő munkába állásról, de arról sosem esik szó, mi történik, ha sikerül… Munkát találni épp olyan nehéz, mint az első hónapokban beilleszkedni és kellőképpen megfelelni az elvárásoknak.

Állásinterjúra mész? Így szerezheted meg a munkát!
#állásinterjú
2022.06.25.

Állásinterjúra mész? Így szerezheted meg a munkát!

Nem egyszerű dolog felkészülni egy állásinterjúra, hiszen nagyon sok múlik azon, hogy milyen benyomást gyakorolsz az első megjelenés és beszélgetés alkalmával a leendő munkaadódra. Pedig jobb, ha felkészülsz ezekre a helyzetekre, hiszen visszatérő része az életnek, ami alól nem igazán lehet kibújni. Íme, 7 tipp, amivel garantált lesz a sikered.

Hogyan szerezhetsz pénzt nyáron?
#pénzkeresés
2022.06.02.

Hogyan szerezhetsz pénzt nyáron?

Ha iskolaidőben ajánlott volt megegyezni a szüleiddel abban, hogy zsebpénzt kapj, mert ezer apró dologra kellett a pénz, akkor nyáron szinte kötelező valami pénzforrás után nézned. Miért? Mert manapság már szórakozni sem olcsó mulatság - márpedig a nyár tele van szórakozási lehetőséggel. Himer Csilla pénzpedagógus pénzszerző tippjei következnek.

Tudatos karriertervezés diákként
#karrier
2022.03.28.

Tudatos karriertervezés diákként

Elmúltál már 15 éves és szeretnél pénzt keresni? Esetleg már van elképzelésed a jövőbeli szakmádról, de szeretnéd kipróbálni, hogy tényleg testhezálló-e az adott hivatás? A diákmunka szuper megoldás lehet, hisz a nyári szünidőt tapasztalatszerzésre használhatod, mialatt a célodnak megfelelően pénzt is gyűjthetsz. Ha még sosem dolgoztál, és jól jönne néhány tipp, cikkünk hasznos lehet számodra.

A pályaválasztás útvesztői
#pályaválasztás
2022.02.25.

A pályaválasztás útvesztői

Mi leszel, ha nagy leszel? - gondolom, már te sem először hallod életedben a nagy kérdést, amit a nagyszüleid, rokonaid, ismerőseid szegeznek neked minden adandó alkalommal. Ha csak egy vállrándítással válaszolsz, rosszallóan hümmögnek, ha konkrét dolgot említesz, akkor onnantól kezdve mindig ezt kérik rajtad számon. Hogy mi a jó válasz? Ki tudja…

Hogyan derítsd ki, mit akarsz az életedtől?
#cél
2021.12.06.

Hogyan derítsd ki, mit akarsz az életedtől?

Ki akarod deríteni, hogy mi is az, amire az életben leginkább vágysz? Nem tudod, hogy mit kezdj az életeddel? Sokan élik úgy az életüket, hogy fogalmuk sincs arról, hogy mit is akarnak, mivel eddig a szüleik mindig megmondták nekik, hogy milyen döntéseket hozzanak.

Nyári munkán gondolkozol?
#diákmunka
2021.05.31.

Nyári munkán gondolkozol?

Hamarosan el kell kezdened a keresgélést. Végezz kutatást, és jelentkezz több helyre is. Lássuk, milyen szempontokat kell figyelembe venned!