szex
#Vágyak

Fájni fog az első szex?

2019.10.06.
2 perces olvasási idő

Ha bármit először próbálsz ki, az idegesség, a bizonytalanság, és az izgatottság furcsa érzései kavaroghatnak benned. A szeretkezéssel sincs ez másképp. Nem jósolhatod meg előre, milyen lesz, de javíthatod az esélyeket, ha jól meggondolod, hogy kivel, mikor és hogyan szeretnéd, hogy megtörténjen.

Ha ezt olvasod, akkor talán már el is döntötted, hogy szeretkezni fogsz.

Először is, mit is értünk szex alatt?

Ez elég zavaros, nem? Míg azt gondoljuk, hogy a szeretkezéshez hozzá tartozik az orális, vaginális, és anális szex is, itt most arra gondolunk amit, a legtöbb ember ért a „szüzesség elvesztése” és az „első szexuális élmény” alatt, vagyis a vaginális szexet.

Milyen érzés lesz? Fájni fog?

„Az első alkalommal, amikor szeretkeztem furcsán, kellemetlenül éreztem magam. Nem igazán voltam felizgulva. Csak azért akartam megtenni, hogy megtudjam milyen. Néhány hónapja voltunk együtt.

Egy kis időbe telt neki, míg megpróbálta felhúzni az óvszert, és aztán segítenem kellett neki, hogy megtalálja a megfelelő helyet, hogy betegye! Először fájt, úgyhogy mondtam neki, hogy lassítsunk. Aztán elkezdett jó érzés lenni, de gyorsan elment, és ennyi volt.

Nem mondhatom, hogy teljes mértékben élveztem, de azt gondoltam, legalább, most már túl vagyok rajta, úgyhogy, tudom mi az, amiről mindenki beszél.” (Nóri)

Ne várd azt, hogy az első alkalom életed legcsodálatosabb élménye lesz! Majdnem mindenki azt mondja, hogy az első nem a legjobb volt (messze nem a legjobb) vagy azt, hogy azt kapta, amire számított. Nem jósolhatod meg előre, hogy milyen lesz, de ha meggondolod, hogy kivel, mikor, és hogyan történjen meg, akkor az segíthet abban, hogy olyan legyen, mint amilyet szeretnél.

Fiatalok

A lányoknak általában egy kicsit kellemetlen vagy fájdalmas, és a behatolás általi orgazmus esélye kicsi. A legtöbb nőnek szüksége van arra, hogy a klitoriszát izgassák, stimulálják ahhoz, hogy a csúcsra jusson az első szexuális élménykor, de van, hogy így sem sikerül, a behatolás általában nem elegendő. A fiúknak valószínűleg épp ellenkezőleg, nagyon hamar lehet orgazmusuk.

Ki a megfelelő ember?

Fontos, hogy valaki olyat válassz:

  • akinek elmondhatod, hogy érzel a szex előtt, után és közben is.
  • akivel nagyon jól kijössz, így együtt nevethettek bármin, ami szex közben történik.
  • ne érezd feszélyezve magad, mondd, el nyugodtan mit tegyen, hogy neked jó legyen.

Teljesen helytelen és illegális is, hogy valaki, aki hatalommal rendelkezik, veled szemben szexuális kapcsolatot létesítsen vele: tanárok, edzők, rokonok, vagy barátok. Ilyen helyzetben beszélj egy olyan felnőttel, akiben bízol.

Mi van akkor, ha homoszexuális vagy?

Habár mindenkinek megvan a saját véleménye arról, hogy mi számít szexnek, sok ember, beleértve minket is, egyetért abban, hogy a vaginális, anális és orális szex is mind szexnek számít.

A homoszexuálisok ugyanúgy veszítik el szüzességüket, mint a heteroszexuálisok: szeretkezéssel. Két leszbikus vagy biszexuális nő is elveszítheti a szüzességét, ha lefekszenek egymással, ugyanúgy, ahogy egy fiú és egy lány. (A kifejezést, hogy „elveszíteni a szüzességet” ki kell terjesztenünk mindenféle szexuális kontaktusra.)

Mi a megfelelő kor a szeretkezéshez?

Nincsen egy bizonyos korhatár, helyette inkább nagy változatosság abban, hogy ki és mikor. Egy ausztrál kutatás szerint csupán a végzős középiskolások felének volt már része szexben. A legfontosabb dolog, hogy annyit megtudj, amennyit csak lehet, mielőtt meghozod a saját döntésed. Hazánkban tizennégy év a legális közösülési korhatár.

(KamaszPanasz - Sz. D. L., lovegoodbadugly.com)