kondom
#Vágyak

Fent maradhat a kondom, ha elszáll az erekció?

2011.01.22.
1 perces olvasási idő

Kedves szakértő! Mi történik akkor, ha a barátomon már fent van a kondom, azonban az erekciója alábbhagy? Ha utána később újra erekciója lesz, a kondom utána biztonságosan használható?

Kedves kérdező!

Ha a fiú úgy dönt, hogy szünetet tart – vagy valamilyen külső oknál fogva az erekciót nem tudja elérni –, az teljesen rendben van. De amikor újra használható állapotba kerül, győződjetek meg arról, hogy:

  • a kondom a pénisz tövig van felhelyezve
  • Ha azonban egy óra, vagy több is eltelt azóta, hogy a szexuális aktus - legyen az orális, anális, vagy hagyományos - megtörtént, a legjobb, ha egy újat helyeztek fel. Ha azonban a fent leírt két dologra ügyeltek, a kondom valószínűleg hibátlanul fog működni.

    Azonban, ha a kondomba már került sperma, még ha az nagyon kicsi mennyiség is – például előváladék –, akkor természetesen azonnal le kell cserélni. Ha az együttlétet később akarjátok folytatni, mindenképpen új kondomot helyezettek fel, semmiképpen se azt, amely – bár nem volt komolyabb használatban – már fel volt helyezve.

    És a végére pedig egy jó tanács: ha kétségek között vagy, inkább dobd el a régit és használj egy újat! Mindez csak azért, hogy megnyugodjatok! Hidd el nem éri meg az aggodalmat és az esetleges abortuszt!

    (Cs. B.)

    • a kondom végén csak úgy, mint a felhelyezéskor, van egy légmentes üreg.