szex
#Vágyak

Az orális szex nem egyenlő a biztonságos szexszel!

2017.03.05.
1 perces olvasási idő
+18 Az oldal nyíltan foglalkozik a szexualitással, megtekintése 18 éven aluliaknak nem ajánlott.

Fontos már az elején tisztázni: az orális szex és a közösülés két nagyon különböző dolog. Az orális szex igen népszerű a fiatalok körében is, mivel a legtöbben abban a tévhitben élnek, hogy teljesen biztonságos, pedig akár életre szóló betegséget is okozhat.

Igaz, teherbe nem eshetsz tőle, de gondolj csak a nemi betegségekre. Persze vannak olyan nemi betegségek, amelyek orális együttlét alkalmával nem kaphatók el, de sok másik van, ami igen. Például: herpesz, tripper, hepatitis B, HIV, szifilisz

A kamaszok nincsenek tisztában a veszélyekkel

A tinik legtöbbször csodálkoznak azon, hogy hogyan kaphattak el egy nemi betegséget közösülés nélkül. „Ha egy tizenéves azt mondja, hogy önmegtartóztató életet él, akkor az első dolog, amit megkérdezek tőle az, hogy mit is ért szex alatt.” – mondja egy New Jersey-i nőgyógyász.

Egy nemrég végzett online felmérés kimutatta, hogy a gyerekek 25%-a szűznek tartja magát, miközben több orális együttléten is túlvan már. A legtöbb tini nem úgy tekint az orális szexre, mint szexuális aktusra, hanem mint valami alkalmi és kockázatmentes szórakozásra.

A nőgyógyász szerint, mivel ekkora véleményeltérések vannak arról, hogy mi is az orális szex, jobb ha tudod, hogy védekezni orális szexnél is kell! Az óvszer itt is a legjobb választás lehet, hiszen ma már szinte mindenféle ízben kapható.

Ha ismered az egészségügyi kockázatokat, akkor ezek után remélhetőleg megteszed a megfelelő lépéseket annak érdekében, hogy biztonságos együttlétben legyen részed.

(Gy.A)