szex
#Vágyak

Óvszerhasználat: nem nélkülözhetetlen, de célszerű!

2010.06.03.
1 perces olvasási idő

Kedves Szerkesztőség! Most a nyáron megismerkedtem egy klassz sráccal. Főiskolára jár, és úgy tervezzük, hogy a tanév alatt hétvégeken meglátogatjuk egymást. Sokat hülyéskedtünk együtt, de nem feküdtünk még le. Mind a ketten szüzek vagyunk. (Tudom, nehéz elhinni…) De most azt hiszem, ő az igazi, és én készen állok… Tényleg kell óvszert használnunk? Azt szeretném, ha tökéletesen sikerülne!

Kedves Kérdező!

Ha azt szeretnéd, hogy már az első alkalom tökéletes legyen, emlékeztetlek rá, hogy minden próbálkozás csak az összes tökéletlenségével együtt lehet tökéletes. Úgy látszik azt hiszed, hogy az óvszer tönkreteheti az első együttlétetek tökéletességét. Nem árt észben tartanod néhány dolgot, mint például:

• az első együttlétek ritkán tökéletesek, azonban annál emlékezetesebbek
• akár tökéletes, akár nem, akkor élvezheted igazán az első együttlétet, ha nem izgulod agyon magad, és inkább arra összpontosítasz, hogy élvezd a partnered testét és a saját testedet
• az óvszer védelmet nyújt a szexuális úton terjedő fertőzések és a nem kívánt terhesség ellen, sőt az örömszerzést is fokozhatja, ha például különféle szerkezetű, alakú és stílusú óvszerekkel kísérleteztek.

Mint ahogy azt már mondtuk, az óvszer mind a teherbeesés, mind a szexuális úton terjedő betegségek ellen védelmet nyújt. A biztonságos szex, vagyis az óvszerhasználat még a ti esetetekben is fontos lehet, mivel nem biztos, hogy mindketten ugyanazt értitek szüzesség alatt.

Akármelyikőtöknek is lehetett már valamiféle szexuális élménye (pl. orális, anális vagy vaginális) valaki olyannal, akitől esetleg elkapott valamilyen fertőzést, még ha a szó gyakorlati értelmében szűznek is tartjátok magatokat. Az is előfordulhat (még ha kicsi is a valószínűsége), hogy valamelyikőtök születésétől fogva hordoz magában valamilyen fertőzést.

Amíg mindketten nem vizsgáltattátok ki magatokat HIV-fertőzés és egyéb nemi betegség szempontjából, és nem kaptátok kézhez a vizsgálat negatív eredményét, addig hasznos és biztonságos megoldás az óvszer.

A nem kívánt terhesség megelőzésére, ha emiatt aggódsz, érdemes fontolóra venned egyéb fogamzásgátló módszerek alkalmazását is, akár önállóan, akár az óvszerrel együtt. Amikor úgy érzed, a kapcsolatotok már olyan szintre jutott, hogy nincs szükség óvszerre, beszélj a nőgyógyászoddal, milyen megfelelő védekezési módot ajánl az esetedben.

Sokkal könnyebben leküzdheted az óvszerrel kapcsolatos ellenérzéseid és kreatívabban is kezelhetitek, ha már a kezdetektől fogva használjátok.

Összefoglalva: ha tablettát szedsz, nem kell óvszert használnotok, de nagyobb biztonságot jelenthet, s ez a plusz biztonságérzet is hozzájárulhat ahhoz, hogy az első együttlétetek valóban olyan csodálatos legyen, mint ahogyan szeretnéd.

(Ő.B.)