szex
#Vágyak

A barátom nem akar óvszert használni. Mit tegyek?

2023.12.05.
1 perces olvasási idő

A barátom óvszer nélkül akar szexelni, én meg nem akarok terhes lenni. Erre ő azt válaszolja, hogy majd időben cselekszik. Hogyan tudnám rávenni, hogy használjon óvszert?

Kedves Levélíró!

óvszer

Nagyon helyesen cselekedtél. Próbáld megbeszélni a pároddal, hogy mennyire megbízhatatlan módszer a megszakításos közösülés.

Ennek az az oka, hogy már a magömlés előtt távozó váladék is tartalmazhat spermiumokat. Természetesen fennáll annak a veszélye is, hogy a barátod nem lesz elég gyors, és nem húzza ki időben a péniszét. Az óvszer használata ráadásul nemcsak a terhesség, de a szexuális úton terjedő fertőzések nagy része ellen is védelmet nyújt, éppen ezért feltétlenül szükséges használnotok.

Beszéljetek a dologról, de az óvszerhez mindenképpen ragaszkodj! A barátod jelenlegi viselkedése nagyon felelőtlen, úgyhogy neked kell okosabbnak lenned. Inkább vegyél egy doboz óvszert (kapható dorgériákban, hipermarketekben, patikákban), hogy ez ne lehessen indok a védekezés elmulasztására. Ne feledd: a saját biztonságod legyen az első!

(Dr. Szimuly Bernadett, KamaszPanasz)