esemény utáni tabletta
#Vágyak

Esemény utáni tabletta: akkor is véd, ha többször volt aktus?

2016.05.30.
1 perces olvasási idő

Mennyire befolyásolja az esemény utáni tabletta hatását az, ha egy alkalommal többször is történik közösülés és nem védekezem? Ugyanaz a hatás várható attól függetlenül, hányszor létesítettem védekezés nélküli szexuális kapcsolatot az adott este folyamán? A szakértő válaszol.

Kedves levélíró!

Az esemény utáni tabletta a teherbeesés megakadályozására szolgál, olyan esetekben, mint például: „baleset” történik a védekezés közben, nem működik az adott védekezési módszer, a pillanat hevében megfeledkeznek a védekezésről, vagy erőszak történik. Nem számít, hogy a nő hányszor létesített szexuális kapcsolatot az adott napon vagy éjszakán belül, nem szükséges egynél több tablettát bevenni ilyen esetben sem. Manapság már igen hatásosak az esemény utáni tabletták, 1 adag tabletta akkor a leghatékonyabb, ha az első szexuális aktust követő 72 órában kerül a szervezetbe, az nem számít, hogy ez idő alatt hányszor történt védekezés nélküli szex.szex

Hogyan juthatsz sürgősségi fogamzásgátlóhoz?

Az esemény nélküli tabletta csak orvos által kiadott receptre kapható. Fontos tudni, hogy ez a tabletta nem véd meg a szexuális úton terjedő betegségekkel szemben. Az egyetlen módszer, ami hatékonyan véd a közösülés közben átvihető a fertőzésektől, az a helyes óvszerhasználat (természetesen, ha nincs közösülés, akkor kisebb a kockázat a fertőzésekre és a nem kívánt terhességekre, de vannak olyan betegségek, melyeknél nem szükséges szexuális kapcsolat, elég a nyálkahártya vagy a vér általi érintkezés).

Azonban érdemes elejét venni a dolgoknak, rendszeresen eljárni nőgyógyászati szűrővizsgálatokra és olyan fogamzásgátló módszert választani az orvos segítségével, ami a legjobban megfelel a számodra.

(KamaszPanasz)