#Lélek

5 tipp a gyötrő féltékenység ellen

2016.11.22.
1 perces olvasási idő

Zavar, ha megnézi a barátodat vagy barátnődet a többi ember? Ki nem állhatod, amikor a kedvesed a volt párjáról beszél? Ha a válaszod igen, akkor nagyon úgy fest, hogy féltékeny vagy. Hogyan küzdheted le az érzést?

1. Fel kell ismerni, hogy miért vagy féltékeny

Az emberek ritkán keresik a módját annak, hogy féltékennyé tegyenek. A féltékenység egy kapcsolatban önmagad vagy a kapcsolatod bizonytalanságából fakad. Ha úgy érzed, hogy pang a féltékenység, akkor próbáld meg kitalálni mi az igazi gyökere. Valószínű, hogy meg fogod találni a megoldást a problémára, ami magában foglalja azt, hogy inkább magadon változtass, mint sem a párod vagy az őt körülvevő emberek viselkedését.

2. Javítsd az önbecsülésedet

A magabiztos emberek nem féltékenyek, mert tudják, hogy nincs okuk rá. Csinálj olyan dolgokat, amik jó érzéssel töltenek el! Amikor bizonytalan gondolatok jönnek elő a fejedben, próbáld meg eltávolítani, másra gondolni. Apránként a magabiztosságod is meg fog erősödni, és akkor kevesebbet fog érdekelni, hogy mások mit gondolnak.

3. Hagyj fel az összehasonlítgatásokkal

Valószínűleg csábít az is, hogy összehasonlítsd magad más lányokkal, fiúkkal a párod életében. Vágd ki magad ebből! Amikor az emberek társat keresnek, nem tudnak összehasonlítani. Nem számít, hogy a barátod volt barátnői és a lány barátai hogyan néznek ki, mert neki úgy tetszel, ahogy vagy. Végsősoron nem véletlenül választott téged!

4. Helyezd magad más emberek helyébe

Ha barátnődnek van volt barátja, aki vissza akarja kapni őt, akkor gondolj bele, hogyan éreznéd magad a helyében: talán kicsit reménytelenül és lehangoltan. Több okod van arra, hogy rosszul érezd magad miatta, mint hogy dühös légy rá. Ha megbízol a párodban, ez nem jelenthet problémát.

5. Emlékezz vissza, hogy a féltékenységed nem segített semmin

A féltékenység a kapcsolatokban csak rossz dolgokra képes – különösen, ha ez megváltoztatja a viselkedésedet a barátoddal vagy a barátnőddel. Miért rontanál el egy teljesen jó kapcsolatot negatív gondolatokkal? Légy pozitív!

(M. M., teenadvice.about.com)