szerelem
#Lélek

8 dolog, amit senki sem mondott el neked a szerelemről

2020.08.19.
2 perces olvasási idő

A szerelem egy életet megváltoztató élmény. Ez egy örök utazás, amiben bármi és minden megtörténhet.

1. Néha fájhat

A szerelem fáj. Nem sok ember mondja ezt, mert azt akarják, hogy azt higgyük a szerelemről, hogy teljesen pozitív élményekből áll, és csak boldog pillanatai és emlékei vannak, az egész olyan, mint egy tündérmese. De az igazság ennél sokkal durvább és sokkal valódibb.

A szerelem fájhat számos okok miatt, ez valóban sokkal természetesebb, mint ahogy gondolnád. Ez azért van, mert a szerelem megvilágít és okol minket, hogy sebezhetőbbek legyünk, ne olyanok, akiket imádunk. Sok mindenért okoljuk saját magunkat, mindenféle fájdalomért, amiket amúgy nagyon könnyen meg lehet magyarázni.

A szerelem fizikailag is fájhat és okol is minket a fájdalomért, ami testi és lelki is lehet. Ez nyomokat hagyhat rajtunk, amik végül begyógyulnak az idő múlásával, de elképesztően fájdalmas elviselni egyes pillanatokban.

2. Néha harcolnod kell

Nem minden párkapcsolat siklik könnyen a vízen. Dolgok alakulhatnak ki köztetek, de a dolgok visszaállhatnak a régi kerékvágásba, és ha tényleg meg akarod tartani a szerelmed és a párkapcsolatod, akkor elő kell készítened magad néhány harcra.

A veszekedések/harcok fontosak, mert megtanítják, hogy hogyan tartsuk meg azt, amink van és hálásak legyünk, ahelyett, hogy elhanyagolnánk. Semmi sem garantált és nem bolondulhatunk bele abba, hogy arra a személyre gondolunk, akit szeretünk, és hogy ő mindig mellettünk lesz, bármi történjék. Hogyha közel akarod őt tartani magadhoz, akkor meg kell küzdened ezért.

3. Nem csak napsütés és szivárvány

Annak ellenére, amit hallasz, olvasol és látsz a szerelem nem egy tündérmesebeli élmény, hanem tele van nehéz, kemény és fájdalmas pillanatokkal egyaránt. Ez egy valóságos utazás, tele jó és rossz pillanatokkal. De lesznek nehéz pillanatok, amik tesztelni fognak téged. Azért fognak tesztelni, hogy lásd, mennyire erősen ragaszkodsz a szerelemhez, hogy az életed része legyen és végül azért is tesztelnek, hogy meglásd, az eső után jön a szivárvány.

A szerelem lehet a legjobb élmény az életedben, de egyben a legnehezebb is bizonyos pillanatokban és teljesen meg is változtathatja az életed. Ezt addig nem értheted meg, amíg nem mész keresztül egy ilyen élményen.

4. A szerelem erősebb mindennél

Nem jöhetsz rá arra, hogy milyen erős tud lenni a szerelem, addig, amíg nem esel szerelembe egy emberrel és nem érzed saját magadon a nyomokat. De soha ne becsüld alá az erejét a szerelemnek, mert a szerelem minden csak nem gyenge. A szerelem egyértelműen könnyen elborít érzelmekkel, amik hihetetlenül erősek. A gondolatnak a birtokában van valami nagyon erőteljes, ami elég ijesztő lehet, és ezt sok ideig tarthat elfogadni, mert az érzés a szerelemről valakinek teljesen más lehet, mint amit mi érzünk a hétköznapi életünkben.

5. A szerelem lehet intenzív

A szerelem az egyik legintenzívebb érzelem, ami csak létezhet. És nem csak maga az érzés, de minden, amit a szerelem képvisel az maga jó, szóval elképzelheted az egész érzést, mikor összekombinálod őket. Semmi sem hasonlítható össze a szerelem intenzitásával. Ez egyre épülhet és épülhet az idő haladtával, szóval az még nem tűnhet úgy, hogy intenzív, de ahogy az idő halad és te egyre jobban szereted a szerelmed napról-napról, ez folyamatosan növekedni fog, addig, amíg észre nem veszed, hogy milyen intenzív és igaz is a ti kapcsolatotok.

6. Közelebb hoz titeket

Semmi sem hozhat titeket közelebb, mint a másik ember szeretete. A szerelemben nem szükséges, hogy ezt a másik ember viszonozza, anélkül is működik. Szeretni egy olyan embert, aki nem szeret téged, a tudtod nélkül közelebb hoz titeket. A szerelem az élmények által is közelebb hozhat titeket. Ezek erősek, intenzívek, a jó és rossz emlékek, az összes privát és személyes élményetek, ezeket csak ti ketten tudjátok, és ez köt titeket össze. A szerelem egy utazás, amiben ti ketten utaztok, akkor is, ha a szerelem sokoldalú és nem visszatérő, az egész nagyon izgalmas.

7. Erősebbé tesz

A szerelem erősebbé, emberibbé tesz téged. Amikor először esel szerelembe, talán más embernek is érzed magad. Nagyon sokat tanít önmagaddal kapcsolatban, a másik emberrel és magával a szerelemmel kapcsolatban is. Nagyon sokszor meg kell harcolnunk azért, akit meg akarunk szerezni. Természetesen ez is jóval erősebbé tesz téged. A szerelem egyfajta kihívás, hogy mennyire erős és szoros a kapcsolatotok. Erősebb leszel, mivel rengeteg dolgon mész keresztül, amik tele vannak bizonytalan és valós szituációkkal.

8. Szerelem az élet

A szerelem miatt úgy érezheted magad, hogy egy potenciális életet élsz, a legjobb énedet hozod ki magadból és fontos élményeket, emlékeket ajándékozol magadnak a szerelem által, amikre örökké emlékezni fogsz.

Amikor szerelmes vagy nem azt érzed, hogy kimaradsz mindenből. Azt érzed, hogy valami nagy, fantasztikus dolognak vagy a részese.

(KamaszPanasz – E.F.)