Lélek, önbizalom

#Lélek #önbizalom

361 db cikk a témában

Pár szuper önbizalom növelő módszer
#önbizalom
2024.02.07.

Pár szuper önbizalom növelő módszer

Elég vacak érzés, amikor a magabiztosság vagy az önbizalom hiánya szab gátat annak, hogy megmutasd, ki is vagy valójában. Hányszor volt már olyan, hogy egy társaságban lett volna jó ötleted, hozzászólásod, de mégsem mondtad, mert nem érezted magad elég bátornak hozzá? Segítünk, hogy ki tudj lépni ebből a körből.

Az igaz barát 8 jellemzője
#barát
2024.02.05.

Az igaz barát 8 jellemzője

Milyen egy jó barát? Igaz barátságok spontán, de hosszabb idő után is köttethetnek. Ha belegondolunk, barátainkat általában hasonlóság (pl. érdeklődési kör, temperamentum, stílus, értékek, státusz, hasonló életesemények), fizikai közelség (pl. szomszéd, padtárs) vagy bizalom mentén választjuk.

A nevetés elképesztő hatásai a testre
#nevetés
2024.01.31.

A nevetés elképesztő hatásai a testre

Csillapítja a fájdalmat. Csökkenti a gyulladást. Erősíti az immunrendszert. Kalóriákat éget el. És mindezt egyszerre. Mielőtt a legközelebbi patikába szaladnánk beszerezni ezt a páratlan csodaszert, jobb, ha tudatosítjuk: ez nem kapható semmilyen gyógyintézményben. Az egyetlen hely, ahonnan elővarázsolhatjuk, mi magunk vagyunk.

Mi a művészetterápia?
#művészetterápia
2024.01.26.

Mi a művészetterápia?

Oldja a szorongást és a stresszt, segít a megelőzésben - a történelemben számos példa vall arra, hogy a művészet terápiás hatásának kiaknázása nem újkeletű. Arisztotelész a katarzis kifejezést használta a színjátszás általi megtisztulás jellemzésére, a középkorban a hit erősítésére alkalmaztak vallási témájú műalkotásokat, a felvilágosodás korában pedig az elmegyógyintézetek pácienseit kezelték drámapedagógiai eszközökkel is.

Téged is beskatulyáztak már?
#személyiségtípusok
2024.01.22.

Téged is beskatulyáztak már?

Skatulyák: stréber, vagány, zárkózott… Minden közösségben találhatunk különböző típusú embereket. Miért rakjuk be ilyen dobozokba az embereket? És mit mond a pszichológia a különböző típusokról? Mi a pszichológus véleménye a horoszkópokról?

20 kérdés, amivel jobban megismerheted önmagad
#önmagad
2024.01.15.

20 kérdés, amivel jobban megismerheted önmagad

Jól ismered önmagad? A legtöbb ember erre azt mondaná „igen”, mert mindenki ismeri a saját gondolatait. Azonban nem fogod tudni, hogy ki is vagy valójában, hacsak nem teszed fel magadnak ezeket az önmegismerő kérdéseket.

Kitűztél egy célt? 5 tény, amit jó, ha tudsz
#cél
2024.01.10.

Kitűztél egy célt? 5 tény, amit jó, ha tudsz

Bármilyen célt is szeretnél elérni, nem árt tisztában lenned azzal, hogy eléd gördülhetnek bizonyos akadályok. Épp ezért összegyűjtöttük a célmeghatározással kapcsolatos gyakorlati tippeket, amelyek segíthetnek a céljaid kitűzésében és elérésében.

Mi a perfekcionizmus és mik a veszélyei?
#perfekcionizmus
2024.01.09.

Mi a perfekcionizmus és mik a veszélyei?

Perfekcionista - sokszor hallottad már a szót, de nem igazán vagy tisztában azzal, hogy mit jelent? Kár, mert így azt sem tudhatod, hogy te hajlamos vagy-e a perfekcionizmusra, ami lehet pozitív motiváló erő, de lehetnek nemkívánatos következményei is.

Mi a LAGOM - a svéd mértékletesség?
#lagom
2024.01.05.

Mi a LAGOM - a svéd mértékletesség?

Lagom - hallottál már róla? Az egyszerűség élvezetét és mértékletességet nevezi meg a boldog és hosszú élet titkaként. Mit jelent ez a gyakorlatban? Rohanó életmód helyett lassítást, a túlzások helyett mértékletességet, a végletek közötti csapongás helyett a középutat, káosz helyett rendet. Megvalósíthatatlannak tűnik, de hidd el: nemcsak a svédeknek megy, hanem, ha akarod, akkor neked is!

Milyen hatással lehetnek az életedre az iskolai sérelmek?
#önértékelés
2024.01.03.

Milyen hatással lehetnek az életedre az iskolai sérelmek?

Minden a gyermekkorunkban alapozódik meg, emiatt ez a legfontosabb szakasz az életünkben. Ekkor alakul ki a jellemünk, a személyiségünk, az önmagunkhoz, másokhoz, az élethez való viszonyunk. Emiatt korántsem mindegy, hogy milyen gyakran kell sértéseket, kritizálást, bántást, szeretetlenséget elszenvednünk, mert ezek - akár a családban, akár az iskolában szerzett tapasztalatok - mély nyomot hagynak a lelkünkben, önértékelésünkben.

Tanácsok, hogy boldogabb legyél az újévben
#szülő
2024.01.01.

Tanácsok, hogy boldogabb legyél az újévben

Szerte a világon emberek ezrei tesznek újévi fogadalmakat - a legtöbbjük fogyással kapcsolatos. Bár az egészséges testsúly megszerzése és megtartása fontos, de talán még fontosabb egy olyan fogadalom, ami segít kitalálni, hogyan legyél boldogabb. Íme, 10 tipp, aminek a segítségével boldogabb leszel az újesztendőben.

Mit tegyél, ha nincsenek barátaid?
#barát
2023.12.25.

Mit tegyél, ha nincsenek barátaid?

Ha nincsenek barátaid, az még nem jelenti azt, hogy fura vagy, vagy antiszociális, csupán annyit tesz, hogy most nem a legelőnyösebb a helyzeted. A jó hír az, hogy kilábalhatsz belőle.

Terapeuta – kinek van rá szüksége?
#terápia
2023.12.15.

Terapeuta – kinek van rá szüksége?

A terápia egy módja annak, hogy segítséget kapj a mentális egészségügyi problémákhoz, vagy extra támogatást, ha nehéz időszakon mész keresztül.

Gyakori költekezési hibák: hogyan kerüld el őket?
#pénz
2023.12.01.

Gyakori költekezési hibák: hogyan kerüld el őket?

Ahhoz, hogy hasznosan költsd el a pénzedet, meg kell ismerned azokat a gyakori buktatókat, amikbe az emberek (leginkább a fiatalok) beleesnek, így megtanulhatod, hogyan legyél sokkal költségtudatosabb. Összefoglalónkban felsoroljuk a leggyakoribb hibákat és természetesen megoldásukat is.

A 9 leggyakoribb álom és jelentésük
#álom
2023.11.21.

A 9 leggyakoribb álom és jelentésük

Vajon az álmoknak mélyebb értelme van? Nagyon sok ember úgy véli, hogy a válasz erre a kérdésre igen. A Newsweek által végzett felmérés szerint az amerikaiak 43 százaléka azt hiszi, hogy az álmok a valódi vágyainkat takarják.