Lélek, önbizalom

#Lélek #önbizalom

358 db cikk a témában

Hogyan kezeld a kritikát?
#kritika
2023.05.26.

Hogyan kezeld a kritikát?

A legjobbakkal is megesik, hogy ha negatív visszajelzést kapnak, dühösek lesznek és elkedvetlenednek. Ám fontos, hogy megtanuld a helyén kezelni a negatív kritikát. Ha felismered, hogy tanulhatsz belőle, akkor a kritika erősebbé teheti a kapcsolataidat és segíthet előrelépni a karrieredben. Ha tudni szeretnéd, hogyan kezeld a bántó szavakat, olvass tovább tippjeinkért!

Ghosting – eltűnés egy kapcsolatból
#ghosting
2023.05.22.

Ghosting – eltűnés egy kapcsolatból

Nagy volt a szerelem - legalábbis eddig ezt hitted, hogy az. De most minden megváltozott: az, akit teljes szívvel szerettél, most egyik pillanatról a másikra eltűnt az életedből. Nem ír, nem keres, nem válaszol az üzenetekre, nem veszi fel a telefont, na és nem ad érthető magyarázatot sem arra, hogy mindez miért történik.

Hogyan hat a FOMO a tizenévesekre és a fiatal felnőttekre?
#fomo
2023.05.18.

Hogyan hat a FOMO a tizenévesekre és a fiatal felnőttekre?

Teljesen lemaradtál! Ez a mondat sokkal több félelmet kelt sok tinédzser szívében, mint szinte bármi más. Sőt, néhány tinédzsert annyira zavar, hogy valamiről lemaradnak, hogy még egy külön szó is van arra az érzésre, amelyet a gyomrukban éreznek ilyenkor: FOMO.

Miért aggódunk annyit?
#aggódás
2023.05.16.

Miért aggódunk annyit?

„Lekapcsoltam a lámpát? Holnap miből írunk? Vajon felszólít a tanár? Mit szólnak a többiek a ruhámhoz? Mi lesz akkor, ha…? Úristen otthon hagytam a telefonomat, mi lesz?” Ha csak az egyik probléma is zavar téged, elmondhatjuk, hogy nálad is megjelenik a nyugati kultúrára olyan nagyon jellemző aggódás. De miért és mit tehetünk ellene?

Hogy lépj túl a kudarcokon?
#kudarc
2023.05.14.

Hogy lépj túl a kudarcokon?

Nem és nem: nem sikerül semmi úgy, ahogy azt te szeretnéd. Készülsz, küzdesz, mindent megteszel - aztán kudarcot vallassz: nem azt kapod, amire számítottál. Csalódott vagy, dühös és kétségbeesett. Ezért kár volt törni magad! Nem! Nem volt az! Miért? Furcsán fog hangzani, de a kudarc kiváló tanítómester.

Te mennyire vagy kockázatvállaló? Kockázatvállalás felelősségtudattal
#kockázat
2023.05.10.

Te mennyire vagy kockázatvállaló? Kockázatvállalás felelősségtudattal

Te mennyire vagy kockázatvállaló? Direkt keresed a kihívásokat és próbára teszed a képességeidet, vagy mikor mit hoz az élet, azt oldod meg? Szereted a nehéz feladatokat vagy inkább a biztonságra játszol? A barátaid könnyen belevisznek rázós helyzetekbe, vagy felelősségteljesen elveted azokat az ötleteiket, amelyek veszélyesnek tűnnek?

Bumeráng gyerek – Ne akarj ilyen lenni
#bumeráng gyerek
2023.05.04.

Bumeráng gyerek – Ne akarj ilyen lenni

Bumeráng gyerek. Te hallottál már róla? Ők azok, akik 18 évesen elköltöznek otthonról, majd néhány év múlva visszatérnek a szülői házba, amikor anyagilag nehéz helyzetbe kerülnek. Sok család számára egy felnőtt gyermek támogatása érzelmi és anyagi terhet jelenthet.

Hogyan urald az irigységet?
#irigység
2023.05.01.

Hogyan urald az irigységet?

Az irigység kétélű fegyver: akkor is megsebesít, ha te vagy irigy, és akkor is, ha rád irigykednek. Miért? Ennek járunk most utána!

A túlsúly lelki éhségre utal?
#elhízás
2023.04.19.

A túlsúly lelki éhségre utal?

Globesity – hallottad már ezt a szót? A tömeges elhízásra utaló kifejezés elsőként egy 2001-es WHO jelentésben szerepelt, kifejezve azt a jelenséget, ami a fogyasztói társadalmakban figyelhető meg, és a kezelése hatalmas kihívást jelent még ma is. Az elhízás egyre fiatalabb korban és egyre növekvő arányban fordul elő, komoly népegészségügyi kockázatai és következményei vannak.

8 reggeli rituálé, hogy jó napod legyen
#reggel
2023.04.15.

8 reggeli rituálé, hogy jó napod legyen

Egy bevált reggeli rutin segíthet abban, hogy energiával teli, elszánt, szenvedélyes és energikus maradj egész nap. Íme, 8 szabály, amit ha követsz, minden napod csodás lesz!

Milyen az énképed?
#énkép
2023.04.09.

Milyen az énképed?

Mindannyian kialakítottunk egy képet magunkról, a saját értékeinkről és hibáinkról. Ugyanakkor a szemünk előtt lebeg közben egy másik kép is, méghozzá az, amivé válni szeretnénk. Mikor lehet ebből a kettősségből probléma?

Miért kell néha egyedül lenni?
#egyedül
2023.04.04.

Miért kell néha egyedül lenni?

Neked mi jut az eszedbe az egyedüllétről? A negatív töltetű magány, elszigeteltség, kirekesztettség, vagy éppenséggel a csönd, a feltöltődés, az énidő, a megnyugvás, és a feltöltődés? Remélhetőleg az utóbbi. Nem kell amiatt szégyenkezned, ha szeretsz egyedül lenni, hiszen nem mindenki élvezi a társas programokat, találkozásokat, pörgős hétköznapokat.

Intuíció – Hogyan használd? Van mögötte tudomány?
#intuíció
2023.03.31.

Intuíció – Hogyan használd? Van mögötte tudomány?

Mi is pontosan az intuíció? Ez egy olyan képesség, mely segítségével érvelés nélkül is „tudunk” valamit, vagy legalábbis van egy megérzésünk. De miben lehet ez a képesség a segítségedre? És van valamilyen tudományos magyarázat mögötte?

Mit nevezünk én-időnek, és vajon mi lehet az otthon-idő?
#én idő
2023.03.26.

Mit nevezünk én-időnek, és vajon mi lehet az otthon-idő?

Az én-idő divatos fogalom manapság, ami felhívja a figyelmünket arra, hogy jusson időnk saját magunkra is. Csak magunkra, és csakis minőségi időben mérve. Amikor kizárólag azzal töltjük a perceket (szerencsés esetben órákat vagy akár egy egész napot), amivel mi szeretnénk, amit mi választottuk, ami rólunk és értünk szól.

Mi a szociális fóbia?
#fóbia
2023.03.15.

Mi a szociális fóbia?

Mindannyian ismerjük azt a bizonyos kényelmetlen érzést egy-egy helyzetben. Lehet, hogy izgulsz, amikor új emberrel találkozol, vagy izzad a tenyered, ha nyilvánosan kell beszélned. Az ilyen helyzetek rémisztőek lehetnek, de van, akinél már fóbiáról beszélhetünk.