#Lélek #önbizalom

343 db cikk a témában

Teszt: mennyire vagy bátor?
#bátorságteszt
2022.09.25.

Teszt: mennyire vagy bátor?

Hogyan reagálsz veszélyhelyzetben, kínos, nehéz szituációkban? Könnyedén „kivágod” magad vagy visszavonulót fújsz? Végezd el a tesztet, s mindjárt kiderül.

Hogyan fogadjunk el másokat?
#elfogadás
2022.09.11.

Hogyan fogadjunk el másokat?

Legjobb barátainknak is lehetnek olyan tulajdonságai, amit nem szeretünk. Másokat viszont ki nem állhatunk, és egyetlen jó tulajdonságát sem látjuk meg. Miért? Hogyan fogadjuk el őket?

Hogyan harcolj a teljesítményszorongás ellen?
#teljesítmény
2022.09.04.

Hogyan harcolj a teljesítményszorongás ellen?

Meg akarsz felelni a szüleidnek, a tanároknak, a barátaidnak - a számodra fontos embereknek. A “Meg fogod nyerni!’ “Neked ezt tudni kell!”, ”Te jobb vagy, nem nem hibázhatsz !” - kijelentések általában biztatásképpen hangzanak el, de a vállaidra mégis hatalmas terhet raknak vele.

Testképzavarok
#testképzavar
2022.07.29.

Testképzavarok

Légy őszinte: te tudsz bűntudat nélkül enni, és elégedetten felállni az asztal mellől? Reméljük a válaszod: igen. A médiában sugallt üzenet, miszerint csak a karcsúság jelentheti a szépséget és a sikert elsősorban a te korosztályod étkezési szokásait befolyásolja károsan. Emiatt fiatal lányok és nők - sőt napjainkban már a fiúk, férfiak - tízezrei szenvednek a táplálkozási és testképzavarok miatt.

Mindennapi odafigyeléssel a kiégés ellen
#kiégés
2022.07.25.

Mindennapi odafigyeléssel a kiégés ellen

A kellő odafigyelés és a tudatosság segíthet abban, hogy a kiégést megelőzzük. A jelenség első számú okozója, a stressz csökkentése már csak azért is emberpróbáló feladat, mivel a leginkább akkor van rá szükségünk, amikor azt gondolnánk, hogy erre aztán igazán nincs most időnk. A kiégés veszélyeztetettjeinek azonban egyet biztosan szem előtt kell tartaniuk: arra van időnk, amire szakítunk.

Hogyan lazíts 10 másodperc alatt?
#stressz
2022.07.15.

Hogyan lazíts 10 másodperc alatt?

Az, hogy zsörtölődsz a havi számla fölött, hogy izgulsz az iskolai dolgozat megírásakor, mind-mind hatással van szervezetedre! Amint azt már oly sokszor halottad, a stressz káros az egészségre! Gyors, könnyű és természetes megoldásokkal szolgálunk neked, amelyek segítenek nyugodtnak maradni ebben a rohanó világban.

Miért nem érdemes katasztrofizálni?
#katasztrófa
2022.07.13.

Miért nem érdemes katasztrofizálni?

“Hétvégén kirándulás, biztos zuhogni fog az eső egész nap… Meg fogok ázni, a cipőm is tönkremegy, este már be is lázasodom és tüdőgyulladásom lesz… Nem is megyek sehová…”

Hogyan nyerd vissza a stabilitásodat egy trauma után?
#trauma
2022.07.10.

Hogyan nyerd vissza a stabilitásodat egy trauma után?

Trauma ért. Hirtelen, váratlanul, felkészülést sem hagyva csapott le rád, olyan megrázó erővel, ami túlmutat az eddig átélt tapasztalatokon, és fenyegeti a testi-lelki egyensúlyodat - mi több, ki is billent belőle. Érzed, hogy nem engedheted el magad, tudod, hogy nem hagyhatod magad az árral sodródni… De akkor mit tehetsz azért, hogy visszanyerd a stabilitásodat? A cikk végére kiderül…

Mi az a hipnózis?
#hipnózis
2022.07.08.

Mi az a hipnózis?

Minden bizonnyal kevés ember létezik, akit ne érdekelne valamilyen szinten a hipnózis. Lehetnek elképzeléseink, félelmeink, akár tévhiteink is a módszerről, hiszen annyi forrásból hallunk róla. A média, filmjelenetek, szakmai cikkek szélesítik tudásunkat, ezek néha azonban félre is vezethetnek. Nézzük hát, mi is ez a dolog, amit a legtöbben hajlamosak vagyunk túlmisztifikálni, varázslatnak tekinteni.

Az igaz barát 8 jellemzője
#barát
2022.07.06.

Az igaz barát 8 jellemzője

Milyen egy jó barát? Igaz barátságok spontán, de hosszabb idő után is köttethetnek. Ha belegondolunk, barátainkat általában hasonlóság (pl. érdeklődési kör, temperamentum, stílus, értékek, státusz, hasonló életesemények), fizikai közelség (pl. szomszéd, padtárs) vagy bizalom mentén választjuk.

Lépj ki a mókuskerékből!
#mókuskerék
2022.06.12.

Lépj ki a mókuskerékből!

Gyakran eljutunk a holtpontra, ekkor úgy érezzük nincs tovább és megragadt az életünk. Mintha egyfolytában egy helyben topognánk.