barátnő
#Lélek

10 tipp, amivel lenyűgözheted a mamáját

2010.05.01.
3 perces olvasási idő

Az anyáknak röntgenlátásuk van a férfiak álnokságát illetően. Különösen, ha a lányuk a randevúzás időszakába lépett. Hogy könnyen megállj a sarkadon, bemutatjuk azt a Top 10 módszert, amivel lenyűgözheted kedvesed mamáját.

A helyzet az, hogy a lábad alatt lévő talaj eléggé ingatag, szóval vigyázz mit teszel. Mindenekelőtt légy hiteles, és minden esetben próbáld meg a dolgokat az anya szemszögéből nézni.

10. Javíts meg valamit a ház körül

Nem ritka egy háztartásban, hogy van valamilyen feladat vagy munka, amit a mama nagyon szeretne készen tudni, de a papának nem volt alkalma megcsinálni. Derítsd ki, van-e ilyen dolog a háztartásban, az se fog fájni ha megkérdezed.
Viszont az fájhat, ha nem veszed számításba a papát - ne felejtsd el egyeztetni, megbeszélni vele a dolgokat a munkát illetően. Vajon tetszene-e apaként, hogy a lány barátja aláássa az apai tekintélyt és rossz képet festene rólad a saját otthonodban? Naná, hogy nem. Emiatt mindig egyeztess a papával, mielőtt nekikezdesz lemosni az autót, lenyírni a füvet, vagy megjavítani a kerítést!

Másfelől, ha nincs apai alak a házban, akkor hirtelen te lehetsz megmentő, és szabadon megjavíthatsz, felújíthatsz bármit, amit a mama szeretne.

9. Ajándékozz valami személyeset

Egy "Boldog Anyák Napját/ Születésnapot/ Névnapot" CD az anyuka kedvenc dalaiból, vagy DVD a kedvenc filmjéről. Ajándékozz valami személyeset, így bizonyíthatod, hogy egy gondosan előkészített ajándékról van szó, ezzel mutatva, hogy figyeltél rá, és ismered az érdeklődési körét.

8. Készíts vacsorát

A vacsora készítése az egyik legambiciózusabb tevékenység a javaslataink között, amivel lenyűgözheted a mamát, de természetesen csak akkor ajánljuk, ha tudod, mit csinálsz! Egy délutánnyi elrontott recept, odaégett étel nem fog bájosnak vagy viccesnek tűnni - csak egy elpocsékolt napnak.

Viszont nem lenne a listánkon ez a tevékenység, ha nem tudnánk, hogy tényleg működik! Mindemellett érdemes egy kicsit kiterjeszteni ezt a gesztust. Ne csak a mamát (és a kedvesed) invitáld meg, hanem a papát és a családot is. Ne sajátítsd ki önzően ennek a nőnek az idejét, csinálj csoportos tevékenységet!

7. Szervezz lánybulit

Egy másik módszer a mama lenyűgözésére, ha egy kis időre kiveszed az anyai szerepből.
Válassz ki egy (ünnep) napot és szervezz egy lánybulit. Lépj kapcsolatba néhány barátnőjével, hogy megszervezd az összejövetelt, például egy hétvégi estére, amikor ihat egy pohár italt, pletykálhat a barátnőivel, és ha csak pár órára is, nem kell anyának lennie!

6. Szervezz "wellness napot"

A szalon alatt ebben az esetben szépségszalont értünk: pedikűr, manikűr, masszázs, bármilyen program szóba jöhet, amit szívesen töltene a lányával, vagy amit a saját anyukád is értékelne. Mindazonáltal ez a bejegyzés csak erősen ajánlott, de szóba jöhet bármilyen más ötlet, arra az esetre, ha tudod, hogy mit csinálna szívesen: vajon szépségszalonba menne, esetleg borkóstolásra vagy fodrászhoz?

A tapasztalat az, hogy nincs 'ennek-minden-mama-örülne' ötlet, ezért csak olyat szervezz, aminek biztosan örülne!

5. Újítsd meg a kapcsolatát egy régi baráttal

Derítsd ki, van-e mamának olyan régi jó barátja/barátnője akivel az évek folyamán elvesztette a kapcsolatot, és próbáld meg felkutatni. A közösségi oldalakon való keresés jó kezdés lehet, csakúgy mintha más családtagoktól érdeklődsz. Magándetektíveset játszani jó ötletnek tűnhet, de azért vigyázz, nehogy kémkedésként jöjjön le a mamának, vagy a régi barátnak, szóval légy óvatos, ha ezt választod!

Ha már sikerült -nem túl ijesztő módon- nyomára lelni a régi barátnak, mutatkozz be és próbáld megszervezni, hogy ez az illető felhívja a barátnőd anyukáját.

4. Vedd le a napi terheket a válláról

Egy másik módszer az anyák lenyűgözésére, ha egyszer-egyszer megcsinálod helyette a napi teendőket, így ő csinálhat bármi mást, amit akar.

Mindenki szeretné, ha egy nap több órából állna, és mindenkinek jól jön egy kis extra segítség néha. Miért ne adnád az egész napot a barátnőd anyukájának? Bevásárlás, vagy bármilyen más dolog, ami után futnia kell. Végezd el helyette, és adj neki esélyt arra, hogy a lányával tölthesse a napot. A nagylelkűen feláldozott időd sokat fog jelenteni neki, főleg ha elfoglalt nő.

3. Méltányold a lányát

Ha a lánya jólétéről van szó, a mamát nem igazán érdekli a virág, a szépségszalon, vagy más úriemberi gesztus. A barátnőd anyukáját igazából az érdekli, hogyan bánsz a lányával, mennyit törődsz vele. Add tudtára, hogy mennyire értékeled a lányát az év minden napján, lássa, mennyire fontos ő neked!

2. Fontos! A saját édesanyád mindig az első!

Egyik anya sem értékelné, ha a lánya barátja nagyobb figyelmet szentelne neki, mint a saját édesanyjának, főként azért, mert ezzel azt a negatív tanúságot szűrheti le, hogy a nagy igyekezetben, hogy lenyűgözd őt, elfelejtkeztél a saját édesanyádról. Azt is gondolhatja, ha valaki így bánik a saját édesanyjával, akkor talán nem te leszel a megfelelő partner a lányának.

1. Csak adj neki egy kártyát

Az legjobb módszer, hogy lenyűgözd az anyukát születésnapján/ névnapján/ Anyák napján, ha egyszerű maradsz, és a képeslap lehet a legjobb dobásod. Kártyát adni elsőre elég snassz, fantáziátlan dolognak hangozhat, viszont a mama értékelni fogja, hogy próbálod kimutatni az érzésidet, és ezzel igazán belophatod magad a szívébe.

A kártya belső oldalán kívánj neki Boldog Születésnapot/Névnapot/Anyák Napját, és ismerd el szülői adottságait azzal, hogy megköszönöd, milyen gyönyörű lányt hozott a világra, vagy emeld ki jellemének más szép vonásait. Ha nagyon a kedvében szeretnél járni, írd neki, reméled, hogy a lánya hasonlítani fog rá. De csak akkor tégy ilyet, ha komolyan is gondolod, amit írsz!

(Ő. B.)