Főoldal / LÉLEK / Nem tudok komoly lenni! Mit tegyek?
  2020-05-13

Nem tudok komoly lenni! Mit tegyek?

Akadnak mindig vidám, vicces emberek. Ám bizonyos helyzetekben kifejezetten rossz ötlet komolytalanul viselkedni, hiszen ezzel megbánthatsz másokat, emellett pedig rólad sem fest túl jó képet.

- hirdetések -

Ha a vidámság és a szórakoztatás a lételemed, érthető, hogy szereted, ha jó hangulatban telnek a mindennapjaid azokkal, akik igazán közel állnak hozzád. A probléma ott kezdődik, amikor folyamatosan, minden helyzetben csak nevetgélsz, és poénok gyártásával próbálod oldani a hangulatot.

Minden helyzetben megvan az a viselkedési norma, amit alkalmazni szokás. Ez bizony nem mindig a nevetgélés.

Ha nem találod meg a helyzethez illő viselkedésformát, akkor a többiek furcsálló pillantásával meglehetősen gyakran kell majd számolnod. Előfordulhat, hogy zavarba ejtő kacajod nézeteltérést szül közötted és az ismerőseid között. Persze ez még mindig a jobbik eset, mert ha érzékenyebb természetű emberrel van dolgod, könnyen sértődés is lehet a poénkodás vége.komolytalanság

Viccesen, mégis normálisan

Van, amikor nem lehet tisztán megállapítani, hogy az adott szituációban helye van-e a humornak vagy sem.

Nem árt, ha óvatosan bánsz a szavaiddal, hiszen ha valakinek egy kicsit is rosszabb napja van, az már csak hab a tortán, ha egy velős poén áldozata lesz.

Mielőtt akcióba kezdenél, mérd fel a terepet, és a többiek hangulatát! Ha nem vagy biztos benne, hogy jól vennék a viccelődésedet, akkor bármennyire is nehéznek érzed, fogd vissza magad, és nyeld le a mondandódat.

A többiek reakciói

Nem mindenki egyforma. Vannak érzékenyebb emberek, akik lehet, hogy a kisebb csipkelődéseidre sokkal nagyobb ellenségeskedéssel reagálnak.

Ha többször is előfordul veled, hogy lehurrognak vagy rád szólnak, érdemes elgondolkodnod, hogy a későbbiekben hogyan tudnád ezeket a kellemetlen helyzeteket kikerülni. Valószínű, hogy vissza kell fognod magad és időnként lakatot tenni a szádra.

Ha felismered, hogy megbántottál valakit, akkor azonnal kérj bocsánatot, így sok problémát és konfliktust megelőzhetsz! A legjobb, ha ezután még érdeklődsz is a gondja felől és igyekszel hasznos tanácsokkal segíteni.

Persze ehhez a másik fél is kell, és mivel éppen az előbb bántottad meg előfordulhat, hogy nem vevő rád. Ne erőltesd, inkább hagyd megnyugodni!

(csakmiketten.hu)